About

Thursday, October 31, 2013

.: buDak keCik maiN gaMe : Over ExciteD !! :.

As salam...

adooi la si adik ni..
sesekali pandai juga buat kelakar..
 aksinya mencuit hati betul..hehe~

budak-budak gitulah kan..

akeem.. first time diberi peluang main PS2 ni..
alkisahnya dah lama terperam tak main dah game PS2 ni..
susulan dari TV rosak, kemudian, leka bermain game tab dan HP saja..
terbiar sekejap PS2 ni..
ntah kenapa, si abah pulak boleh buat janji pada si abang arif ni..

pujuk punya pujuk, nak suruh potong rambut, macam-macam pujuk, semua pun tak jalan..
last2 janji, abah bukakan game bola kalau abang arif nak potong rambut..
ye.. budak tu ingat la janji dibuat si abahnye tu..
beberapa hari selepas sesi potong rambut
si abang baru teringat janji si abah..
dituntutnya lah..
so, haruslah si abahnye tunaikan...
bermula dari situ...dah jadi habit baru pula..
balik balik nak main game bola..
huu~

tapi ada la hadnya juga..
takde la sepanjang masa dengan game tu..
***********
eh berbalik tajuk
sebenarnya nak tunjuk aksi kelakar si adik ni..
bila diberi peluang main game bola..
haih laaaa... excitednya bukan main lagi..
overrrr ! ngee~

gol...gol...gol...gol...gol... !

yeye je si adik tu, padahal bukan berfungsi pun dia punya tu..hee~

GOL !!!!

yeaah yeeaah... GOL GOL GOL GOL GOL...!!! =P

see.. raut wajah dia..excited kan.. abang cool jer..hehe~

hamboi diiiikk... iyo iyo je kamu tu... hahahaha !
anak-anak..
macam-macam hal...
mencuit hati lah peel kamu ni dik...

p/s pic taken by en abah.. mama tak sempat saksikan live pun.. kat bilik sebelah..tapi boleh dengar suara GOL si adik tu...hehehe... akeem oh akeem.. =P

Wednesday, October 30, 2013

.: WW : saRapaN muDah : Roti TeLor ajaiB :.

As salam..

si abah yang sediakan..
menu sarapan mudah di hari minggu

reti telor menggunakan pemanggang ajaib ^_^

untuk anak-anak .. potong jejari..

untuk makpak.. roti telor bersalut bawang + cili bersama ^_^

janji sedapppppp... ^_^

.: WW : oLe-oLE peNgantiN baRu :.

As salam..

SIL yang baru melangsungkan perkahwinan pada 1 Sept lalu..
pergi honeymoon ke Sabah bah...
dah ole-ole untuk kami ^_^

t-shirt untuk arif n akeem, kerongsang+beg syiling untuk mama, butang baju melayu untuk si abah~
terima kasih mak cu meme' (panggilan oleh anak-anak pada SIL) dan pak cu sarip~

^_^

Tuesday, October 29, 2013

.: Samb. : part 2 - WetWorld Shah Alam :.

As salam..

Salam Selasa..
sambung cerita minggu lepas.. aktiviti kami ke Wetworld Shah Alam..
seperti cerita awal di SINI dan SINI..

seterusnya kami masuk ke bahagian agak ke dalam dan menuju ke penghujung kolam..
lama lepak kat sini..
siap simpan camera dulu..
main air puas-puas, dan layan anak-anak main ball dan berenang tipu2x ^_^
dah puas main, rasa-rasa macam dah nak balik
baru si abah pergi ambil beg barang dan camera..
letak tepi-tepi kolam di kawasan yang ada orang
 kemudian kami pun snap-snap-snap..
^_^

layan jerlah.. si abah rajin snap..
kami jadi model jer..hehe..

jom layan............ malas dah nak bebel panjang-panjang ^_^

bergambar di replika ikan yang comel.. akeem berkenan betul.. lama dia lepak kat ikan ni..hee~

akeem belajar berenang..hehe~

us~ mama ber'anak' dua~

konon nak capai replika penyu la tu.. =P

abang yang happy sangat-sangat.. ajak naik pun susah betul.. asyik 5 minit lagi, 5 minit lagi..hee~

kendong adik nak kemana ni ? hee~

ramai sangat orang hari tu. hari minggu kan.. haruslah ~ ^_^

panas terik.. mana tak ber sunburn..huu~
syok betul tengok orang naik ni.. tapi idok la daya nak naik ni, Q panjang bebenor..ngee~

si abang ni, tak jemu-jemu main air, tengok telatah orang juga..leka dibuatnya dia..

ada budak sembur air ke arah dia.. marah sekejap...hee~ si abang yang garang tapi manja! =P

meriah !

ajak adik naik dulu.. kecut jari jemari dah ha..hee~

saja snap~

tempat makan... ramai kan.. sempat la lepak sini kejap, lunch beli nasi goreng 1 + air 1 tin + ayam goreng...makan sikit-sikit jer... price makanan, ok jugak la.. nasi goreng kosong + 1 tin air =RM6.50, ayam goreng seketul (saiz besar juga) =RM3.50

ini la kedai yang kami beli makanan tu.. no choice..huu~ makanan tak boleh bawa masuk kan..

ini sudah di penghujung kolamnye.. suka betul si abang~


mama dan adik dan serender.. duduk luar jer, sambil perhatikan si abang yang tak bosan bosan berendam..huu~

aksi apa si abang tu, ngee~

abah pun nak juga sekeping 2, hehe~

last celupkan si adik di air.. then jom naik jom!

muka tak puas lagi, nak main air lagi.. tapi mama rasa macam dah lama sangat ni abang.. jom naik jom..

dah.. kami pun gerak nak balik dah...
tengok-tengok jam dah pukul 3 lebih dah..huu~
hampir 4 jam kat sana.. uuiiii ...

kemudahan, ok jugak..
luas juga bilik air/persalinan, ada surau juga..
not bad dengan harganya RM20 dewasa
RM16 kanak-kanak (ketinggian 90-130cm)

puas sangat main air hari tu..
tengok anak-anak pun happy sangat-sangat..
makayah pun tumpang happy ^_^

p/s ada kelapangan boleh terjah lagi....... ^_^
terima kasih sudi membaca~

Monday, October 28, 2013

.: HaRi raYa KoRbaN 2013 :.

As salam...

Salam hari Isnin..
moga ceria hendaknya.. ^_^

aidiladha yang sudah berlalu..
baru nak up storinya..hehe~
cerita semua pun backdated... normallah tu..huu~

aidiladha lalu..sambut di Johor..
tak terasa rayanya sangat.. biasa-biasa saja..
cuma menu masakan MIL, semua pun best..
kira menu raya lah.. ada ketupat rendang semua..kuah kacang, sayur lodeh pun ada..
soto pun tidak ketinggalan juga..
sehari di kampung, aktiviti cuma makan dan makan..
non stop.. makan dan makan di rumah saja..
tak sempat nak berjalan ke mana
cuti cuma sehari..
habis raya sehari, malamnya bertolak balik KL

apapun ianya tetap dirai, bawa bersama k.yong (anak saudara mama), sepupu budak berdua ni
ok la, ada geng berbaju raya di pagi aidiladha tu..
kalau tak, mama sorang je kot berbaju raya selain anak-anak.. huu~
tak sempat berposing pun pagi raya tu..
habis solat raya, makan-makan, terus si abah bawa arif keluar pergi tengok lembu dikorbankan..
FIL orang kuat program tu..
tapi mama dan yang lain tak ikut pun..
duduk di rumah saja..

akeem sempat la mama snap 1,2 gambar dia..
selebihnya, k.yong yang melayan ambil gambar
guna tab, belum transfer ke lappy ni
so, apa yang ada jerlah tempek disini..

akeem di pagi aidiladha 2013..
siap bersongkok bagai..lama jugak dia berbaju melayu.. sampai petang..

sian kena tinggal, duduk rumah sama mama, nak bawa dia, jauh pulak tempat korbannya tu..

si abang arif di lokasi korban~


amboi..bukan main dekat lagi..ingat dia takut, tapi berani rupanya... berani la lembu kena tambat..hehe~

ramai juga yang turut serta, tapi mama tak pergi pun, tak sanggup kot tengok lembu kena korban..huu~

peace yo ! ^_^



steady jer si abang arif tengok majlis ni... cayalah! ^_^
snap-snap..
banyak sebenarnya gambar yang disnap oleh en abah ni
sepanjang aktiviti korban lembu 
tapi pn mama ni, tak sampai hati nak tempek banyak-banyak..
lain macam je rasa.. huu
so, simpan sendiri jerlah sebagai kenangan..

ini saja yang mampu di abadikan disini..

terima kasih sudi membaca~

p/s last year arif follow jugak aktiviti ni.. kira ok la, dia tak rasa takut dan kasihan ... steady je tengok.. balik siap bercerita lagi.. tandanya dia teruja la tu.. ^_^
~ moga bertemu lagi aidiladha tahun hadapan..In sha Allah..

Friday, October 25, 2013

.: WetWorld Shah Alam : Part 1- LokasI CeTek :.

As salam..

Salam Hari Jumaat ...

wordless je boleh hari ni..
sebab nak tempek piccas more n more.. hehe..
cerita ke wetworld shah alam hari minggu yang lalu2x

ramainye umat manusia..
apapun, enjoyyy !
layan gambar part 1 dulu di air cetek
sesuai untuk anak-anak bermain..
layan...
siap bawa ball si abang tu..

ini betul2 depan pintu masuk je ni.. terus kawasan air cetek..

gitu aje si abang, belum panas kan..baru sampai..hehe~


mama & akeem.. pondok belakang tu, kena bayar tau, rm50 kalau tak salah


ini kawasan masuk ke depan sikit, dalam sikit, pergi kali ni, tak sempat main ni..huu~

pondok comel..tapi ok jugak kalau dapat kan, takla berpanas bagi yang ada anak kecil

main air memang best!

akeem~


cakk !

2 beradik ni bukan berani sangat tu, setakad intai2 jer..apa da.. =P


dah mau keluar pun..

suasana kemeriahan~

layan anak main ball dulu..

si abah jer melayan~

dah puas lepak bahagian cetek ni
ajak anak-nak masuk ke dalam sikit
sebelum nak simpan kamera
kita snap-snap dulu apa yang patut

pintu gerbang nak ke bahagian seterusnya~



si abah dan si abang je turun bahagian ni
ramai sangat orang
lagi pula agak dalam
tak sesuai nak bawa adik masuk
so, jom kita gerak ke bahagian belakang lagi
...... next week la sambung ye..
tak sempat nak upload gambar..huu~

*kadar sewa locker RM5/ 1 token
kiranya, kalau nak ulang alik bukak tutup locker, kena la darab RM5 setiap kali itu
mahal kan.. tak user friendly betul part ni
so, kami ni.. snap-snap gambar dulu
then, pergi simpan kamera di locker dan main air puas-puas
kemudian sebelum balik
ambil kamera semula, snap-snap lagi kat port dalam nu pulak
kemudian terus balik..

*thanks sudi membaca... sambungan next week ye.. ada lagi gambar nya.. ^_^
happy weekend!