About

Friday, June 28, 2013

.: 28.06.13 : 1 tahun 6 bulan :.

As salam..

salam jumaat yang mulia..
tanggal 28.06.13 genap usia adik akeem..
1 tahun 6 bulan..
pantasnya masa berlalu, semacam baru saja sambut birthday 1 tahunnya..
tup-tup..berlalu sudah 6 bulan..

perkembangan si adik, normal seperti budak-budak lain..
periang, aktif, pantas, cepat, tahan lasak, semuanya ada pada dia..
syukur... sihat di kala ini..
semalam checkup dia, tapi biasa la ini n3 autopublish kan..
so, nak update result checkup tunggu minggu depan la..

adik akeem, banyak gelaran..
adik, bolat, apek, syalus (halus).. terkini, mak toknye panggil.. mat sentul pulak..
hahaha, tak sempat nak interview maktoknye nape panggil gitu =P
hikhik..
apapun mama suka panggil akeem or adik lagi selesa..
tapi.... kalau nak marah, panggil muhammad asyraf hakeem...^_^

dah pandai bermain apa saja dengan si abang
pandai juga mengusik dan mengacau abang..
pandai juga bergurau senda..

banyak perkataan jugak sudah pandai disebut
dan dia suka mengajuk apa yang kita ajar..
gigi pun dah banyak sangat, sikit lagi nak penuh..

apapun dia pandai juga beralah sesekali
tambah-tambah dengan si abang..
si abang jenis, nak menang dia saja..
sudahnya si adik yang beralah..
terkadang beralah dengan rela hati..
terkadang beralah sebab terpaksa, maka menangislah dia..

apapun adik-abang...mama sayang keduanya..

tempek pic tuan badan yang berumur 1tahun setengah ni..

begitulah dia, jadi pemerhati setia.. kalau abang tak kasi, diam sajalah dia.. cuma mampu memerhati dari jauh..


tengok jerlah ye dik.. sikit masa nanti, dah besar sikit, taktau la macamana pulak gayanya..apapun harap baik-baik saja..Amin...
p.s happy weekend~

Thursday, June 27, 2013

.: GoLd Coast MoRiB : cHeckout & Ke pantai :.

As salam..

eheh.. ada lagi la cerita pasal Morib..
ngee..kami memang suka mengambil gambar..
walaupun pemalu nak posing, tapi boleh saje kalau nak menyenap =P

sudah settle urusan checkout..on time 12pm.. ^_^.. adik memang tak gheti diam..haih~

si abang dengan hobinya bila menunggu..game game game..

jom jalan ke pantai dulu...

mama dan anak2.. alahai adik, sudah nak bagi kerjasama sungguh dia ni..

see.. mama je layan camera, anak2 booo layan..

kasi can, main sini-sini jer.. kalau bagi can lebih kang, habis berpasir semua..pasir sini, halus2x.. bersih..

tengok... takmau jugak...

dengan abah pun sama je, peel anak2..alahai..

cantik pemandangan laut..

ada toilet awam jugak tepi laut ni..

si abah je interframe kali ni.. ^_^

ok ..last one.. jom balik jom..

heee.. jumpa orang merah ni lagi..

dah... bye bye..morib... indah kenangan disini.. ^_^
balik tu, lalu ikut jalan kontra dari semasa datangnya..
lalu kat pantai morib..
sunyi jer..
tak singgah pun, lalu jer..
then kat persimpangan jalan..
ada nampak rumah datuk hj sidek..
saja la snap.. ^_^.. sebab tak pernah lalu sini..

.. pantai morib.. tu ada bola tangkis besar tu, penunjuk rumah datuk hj sidek.. ^_^
dah itu jer kisahnye..
sekian~ terima kasih kerana sudi membaca...

Wednesday, June 26, 2013

.: WW : aDik dan beRus Gigi :.

As salam..

dia memang suka berus gigi..
tak ada ubat pun boleh..
atas katil pun boleh..huuu~




alaaahai adik..kamu ni kan..huu~

.: WW : berJazuki.. Upss.. super Cekci :.

As salam..

anak-anak jerlah ada kesempatan berjazuki..
emaknye idok ler sempat.. =P



syoknye depa ni tau...

p/s.. bestnye kalau ada sebijik kat umah camni.. =P

Tuesday, June 25, 2013

.: GoLd Coast MoriB : DiNNer & BreakFast :.

As salam..

pakej penginapan kami not included dinner..
so, malam tu, keluarlah kami mencari kedai makan..
ada bertanya jugak pada seorang staf yang bekerja disitu
jauh tak tempat makan kat luar..
katanya tak jauh.. keluar dari pintu utama belok ke kiri.. 

jauh tak jauh sangat dalam10 minit sampai..
banyak je kedai makan area morib tu..
semangat si anak-anak ha.. memasing lapar ye..termasuk makpak jugak..hee~

sempat tu.. nampak kiut aa patung ni..hehe~
dah sampai kedai makan, kami singgah kat kedai makan Lydia..
si adik sudah lena dari dalam kereta lagi..sian, tak sempat makan pun..
nak kejutkan tak sampai hati, macam lena sungguh..
letak jer dia kat kerusi..
(teringat masa bercuti kt BukitMerah bulan Februari lalu, time keluar makan malam, si adik tidur jugak..penangan siang tak tidur, kepenatan malamnya..)

kami sampai awal, pelanggan baru semeja time tu, cepat je hidangan kami sampai...suka..suka..

our menu, tomyam campur, ayam goreng kunyit, telur dadar, kailan ikan masin..sambal belacan+timun.. + air
berselera jugak si abang makan..
lapar la tu..
balik tu, singgah beli roti..
katanya si abah, takut lapar tengah malam..
walhal, malamnye bukan main awal tidurnye..
si mama je, tidur waktu biasa.. ^_^
layan Tv, semi final Bintang Mencari Bintang ..

saja-saja snap.. stok makanan yang dibawa dan dibeli.. ^_^..habis jugak 2 cawan megi, makan di hari pertama, petang selepas main air..

okies, breakfast pulak..
tak perasan bermula jam berapa..
tapi around 8pagi kami turun je..
tengok dah ramai jugak orang..mungkin bermula jam 730 kot..

sempat snap2 tu, pakai HP jer, malas nak usung camera..
tapi tengokkan laut yang terbentang sebelah tempat breakfast tu..
rasa menyesal pulak tak bawak camera..
tapi tak apalah.. lepas checkout boleh pergi.. ^_^

eh baju yang sama keluar malam nya kan..hehe.. ala pakai sekejap2 jer.. =P

makan dengan bersungguh2 ye..buat bekalan sampai tengahari..
dah sudah makan, layan mata dengan pemandangan laut jap..
memang sekejap sangat..
sebab teruja nak main air lagi.. ^_^
gambar 3 beranak berlatar belakangkan pokok yang cantik.. ^_^

ok, sudah mau balik ke bilik.. siap2 untuk terjun pool lagi.. ^_^
sekian....upss.. ada lagi kisahnya @morib ni.. cerita-cerita biasa saja.. ^_^

ooh, anak-anak berjazuki.. next n3 please...

Monday, June 24, 2013

.: GoLd Coast MoriB : MaiN aIr part II :.

As salam..

sambung tempek piccas bermain air.. ^_^
dah ada ambil ni, kita abadikan jer..
perkara indah untuk dikenang..

layan....
adik nak belajar berenang ^_^

kami di sebalik air hujan =P

bawak ke pool sesuai untuk si adik..cetek..

suka sungguh dia, tawaf sana sini..tapi kena pantau jelah.. sebab sebelahnye tu, pool untuk dewasa..dalam..beberapa kali percubaan dia nak ke sana, haih.. sungguh la bahaya..

hehe.. tak ketinggalan si mama dan adik mencuba ini.. tunggu air mencurah ke kepala..hehe.. ajak si abang, semedangnya takmau.. =P

adik~

lepak jap ye dik.. hehe..belakang kami tu tempat breakfast..masih ramai lagi yang breakfast, kami dah selamat main air..hehe~

peace yo..

si abang dengan pistol airnya.. apa pun tak jadi si abang ni, semua benda dia takmau try.. duduk berendam gini jerlah.. huhu~ apa daa,,

eheh.. si abah pun nak jugak interframe.. hehe..

suasana meriah ~

cukup-cukup sudah...
dah cukup ambil gambarnya..simpan camera dekat locker disediakan..
caj : RM15 deposit, akan dipulangkan RM10 setelah pemulangan kunci..

ok, itu jerlah kot..kisahnya bermain air @Gold Coast Morib..
syok memang syok..
bagi yang ada anak-anak memang sesuai sangatlah..
selain, penginapan yang best..tempat main air ni pu best ^_^

suka..suka.. ^_^

..to be continue... cerita bab makan-makan pulak..hee~