About

Thursday, February 28, 2013

.: EcoPark : Chairlift or Skycycle :.

As salam..

sambung......
keluar je dari pintu utama Ecopark..
terus melalui jalan keluar menuju ke Chairlift..
pilihan samada nak naik Chairlift ataupun Skycycle..
Skycycle memang tolak terus la..sebabnya siapa la daya nak mengayuh kan..
dengan budak kecik dua orang tu..

so, menuju la kami ke Chairlift..
cuma perlu duduk dan ianya akan berjalan..mudah!

pemandangan dari laluan nak ke chairlift..keluar dari ecopark..rumah penginapan atas air..macam best je kan.. harga pun best sket tu..hehe~
adik akeem tak boleh naik la..baby lagi..
abang arif... sure la dia gayat..
sudahnya.. siapa-siapa pun tak naik..alooor..rugi loor..

tak apalah, beli pakej kan..
tak rugi mana pun..cuma rugi sebab tak dapat mencuba jerlah..huu~
kalau naik ni single je RM7/orang dewasa


sebab tak naik tu.. kita jalan-jalan ambil angin kat tasik jerlah..
akeem berjalan keluar..suka dia..



mak je maintain senyum..anak-anak dah malas, penat berjalan..
si abang arif, ikut dia, nak masuk balik tu..
nak tengok animal lagi..haih..
tak bosan ke kamu.. binatang yang sama jer..
hee... anak-anak.. 
teruja dia lain macam..hehe..

sempat aje.. 3 of us.. in blue.. ^_^

sedikit gelap gambar ni..

adik nak buat hal dia la tu..mengutip aje kerjanya..haih!

sampai sini tak boleh lepas bebas si adik tu..seriau..weee...

cantik pemandangan rumah penginapan atas air  tu ^_^..tapi kalau ada anak kecik yang aktif, seriau jugak..
sudah cukup-cukup la tu kan posing..
tak posing mana pun..
ambil gambar buat syarat jer.. ^_^

sesudah tu, terus beredar..balik ke bilik..
misi malam nanti.. keluar cari makan kat luar pulak..


jamu mata sesambil berjalan.. esoknya baru beli apa-apa..

okeh.. habis cerita aktiviti di hari pertama...
penat tapi puas hati...

next..sambung cerita aktiviti malamnya pulak..hee~

sekian~

.: EcoPark : meneRoka aLam HaiWan :.

As salam..

lagiiiiiiii ceritanya di Bukit Merah LakeTown Resort..
(bertungkus lumus nak habiskan cerita CCM ni by this week kalau sempat..huu)

selepas saksinya AnimalShow di Ecopark ni..
kami terjah keseluruh kawasan Eco park..
melihat haiwan-haiwan basic yang selalu ada..
haiwan besar-besar macam gajah, zirafah, harimau dll beberapa lagi tak ada la..

walaupun nampak kawasan tak luas mana
tapi cara susunan tu, boleh menempatkan banyak jugak haiwan kat sini 
apapun... anak-anak happy.. dan teruja ...

as usual.. snap itu harus.. hee~


si adik yang berani..si abang dah nyorok jauh2x.. apa daa.. adik siap nak pijak lagi kaki haiwan ni.. lupa pulak, apa nama dia..hee~
tak sempat snap semua haiwan pun, mana yang rasa nak snap jer..
bukan pro ambil gambar pun, main asal boleh je..hehe..





merak kayangan..hehe~







okeh, dah habis.. balik bilik lah...
nak rehat plak rasa..

dapat landing atas katil Hotel kena aircord sedap tuu...
hehe~

cerita belum habis kat Ecopark ni.. 
ada lagi pass untuk naik SkyCycle or Chairlift.. next n3 pulak.. ^_^

..to be continue....

Wednesday, February 27, 2013

.: WW : aMbOi syOknya naMpak ^_^ :.

As salam..

kenangan @WaterPark Bukit Merah Lake Town ^_^

syokkkkkkkkk...!



gedebussshhh ! ^_^




hahaha... si mama sama naikkk.. =P



si adik sama layaaan... berulang kali..turun naik =P


Gedebusshhhh ! ^_^

.: WW : tiDur terBiaR :.

As salam..

keadaan tidur malam mereka..
bila si abah bekerja malam..

terbiar..huu..

tidur depan TV jer..

bila si abah tak ada waktu malam..
semuanya pun berjemaah tidur depan TV
selalunya waktu tidur :  arif=abah, akeem=mama

^_^

Tuesday, February 26, 2013

.: Bukit Merah : EcoPark Animal Show :.

As salam..

..sambung dari n3 pagi tadi..
ke EcoPark Animal Show..masuk ke situ dah lebih 430pm..
katanya show dah mula..
terus le menjejak ke sana..
jauh le pulak tempat show nye.. tinggi pulak tu.. bertangga-tangga..


show dah mula pun.. tapi baru jerlah bermula kiranya..
sampai tu, show burung Nuri..
bijak matematik.. bijak main bola..
bijak main bowling ^_^

bijak mencari barang tersembunyi..bijak mencari jawapan matematik ^_^
tempat duduk dah full.. tengok dari kejauhan jerlah..
si adik mengantuk... tapi ok jer..
si abang teruja, siap tepuk2 tangan bila burung tu berjaya selesaikan sesuatu..



kemudian keluar binatang ni..memerang rasanya ni..
kutip sampah.. bijak menjaga kebersihan alam sekitar ^_^


lepas tu, brother bermain ular ni keluar..
seram mak nak tengok lebih2x.. geli pun yee..
show dia lama jugak...kagum tengok dia bermain dengan ular..!
siap main cium2x.. masuk mulut lagi..haih..


selesai show...


kemudian dibuka untuk sesi berfoto pada yang berminat..
RM 1 untuk 1 binatang.. ^_^

tak nampak yang menghala ke ular besooo kuning tu..geli...
ramai yang ambil turn untuk bergambar dengan burung Nuri..

si abang bila diajak, tak mahunye dia..
sanggup duduk sorang-sorang kat atas..
kami turun ler bawah bergambar.. bila lagi..hee~

RM2 untuk ini.. ^_^


akeem tak lepas pandang dengan burung tu..
si burung pulak.. bisingnya..Yaaa Amatt... bingit telinga...
sampai berkerut kening akeem..
si burung berminat betul dengan akeem, macam gaya ajak bersembang dah tu..hee~

jadilaah untuk kenangan ^_^.. sayangnya tak ada si abang arif.. huu~
selesai di sana... show ambil masa 1/2 jam sahaja..


ok, kita terjah ecopark yee lepas ni.. tengok binatang-binatang yang ada di sini..
walaupun dah pergi zoo..
tapi takkan pernah jemu tengok pelbagai jenis binatang ni..

tambah-tambah si abang arif tu..
sukaaa sangat la dia..
layannnnnnn...

eh..sambung next n3 lah..hehe~