About

Tuesday, December 24, 2013

.: MalaysiaN t00n FestivaL 2013 :.

As salam..

weekend lalu-lalu..
sempat terjah 1 program @Bukit Jalil ni..
katanya pun rumah dekat jer dengan Bukit Jalil kan..
apa program, nak aje terjah..hee~
(tapi boleh pulak sepanjang duduk sini, tak pernah tengok bola kt Stadium..hee..)

nak cerita panjang takde modal sangat
lagi pula, pergi sekejap cuma..
geram sama si abang arif tu..
dia punya takut sama maskot, menjerit menangis macam apa ntah..
maskot bentuk cheese je kot..ngee~

tapi alkisahnya, dia punya nak melarikan diri dari si maskot
sekali si maskot, tiba-tiba cuit bahu dia la pulak 
time tu, dia duduk kt kerusi..
punya la melatah terkejut, terus pecut lari, tak hirau apa..
en abah yang kejar.. aduyaiii.. pelik sungguh la si abang tu..
lepas insiden tu, terus dia menangis beriya ajak balik..
padahal, baru je nak ronda-ronda kawasan sekitar pameran tu ..
potong betul si abang nih..
si abah pun nak marah juga, yela jauh menapak untuk datang sini..
semata nak datang tengok apa yang best kat sini kan..
sekali si abang ajak balik..

apa nak buat, ikut jerlah kehendak dia tu..
menangis dah tak heran orang dah..
umur nak masuk 5 tahun, tapi sama maskot pun boleh takut..
maskot, cheese comel je kot..huuu
abang oh abang..
buat malu jer.. adik pulak yang steady, siap nak masuk ajak jalan lagi..
apa boleh buat dik.... terpaksa balik lepas tu..

layan sikit gambar yang ada..
pass masuk.. free je masuk sini..

jauh menapak nak ke sini tau,kena turun tangga yang curam.. rasa tak berbaloi..pergi kejap jer..isk!

baru sampai sengeh jerlah.. ^_^

awal-awal si abang tengok ni, dia cakap.."ayeh tak takut tau mama patung ni, dia macam belon je"..

sesi pendaftaran.. ada juga cenderahati yang diterima..

teruja nak masuk ye kamu bang... awalnye jerlah..

adik susah nak suruh fokus..herm...


di ajak pulak ke 1 booth ni, konon uji minda anak katanya.. rupanya, hee.. nak jual barang depa la.. kena test minda dulu.. tapi tak layan lama pun, arif cakap, penat mama.. awal tu dia teruja juga, sempat buat test tu sampai habis.. dah bila sampai part, si kakak tu dok promo ..'bla bla bla..' dia penat..hee~ adik pun tak terkawal.. so minta diri..'terima kasih dik..' =P
dari sini lagi, si abang buat peel, sebab nampak maskot cheese kat sini
sana sini dia melarikan diri.. 
kemudian kami keluarjerlah dari dewan, nak ronda-ronda booth kat luar pulak..


sampai luar, ingat si abang tu, dah lega tak jumpa maskot dah..
sekali maskot muncul lagi, dah tu siap cuit bahu..
mau tak terkejut unta si abang..hikhik..
bila teringat tu, rasa nak gelak guling-guling..
respon spontan si abang...hahaha..
terkejut, kemudian lari sejauh mungkin, sambil menangis =P
adoooi...
terus mood mama pun hilang
balik jerlah ye..
padahal belum sempat ronda-ronda pun..huu..
(member lain yang pergi, cakap banyak aktiviti boleh buat sebenarnya.. menarik menarik pulak tu.. haih la.. rugi..rugi...huu..)

dah nak mula hujan, rintik rintik.. jom balik jom...

sebelum balik, si abah paksa bergambar, si abang ikut je, sebab takut si abah marah.. dia buat peel tadinya..hee..
itu jer kot..
nak kongsi apa yang menarik di sana
tak dapat la nampak gaya..
sebab memang sekejap je kat situ
tak sempat pusing habis..huu

dapat 4 set ccenderahati.. yang ada macam-macam termasuk voucher2x.. tak terambil gambar pula.. ini je interframe..

'memory card'
sekian, kisahnya jalan-jalan @ Malaysian Toon Festival 2013.

p/s terima kasih sudi membaca, esok cuti..suka suka.. ^_^

4 comments:

mummy_ayu said...

seronoknya jenjalan....Ayu hujung tahun nie tak ke mana pun..Chef Daddy busy..
Eina..lum sempat lagi pos hadiah Eina tu.tunggu yer..sorry sbb lambat

ZazaMyMoon said...

alaaaa tak sempat pergi sebab tak tahu pun ada festival ni.. Lieya, nxt time kalau ada festival2 mcm ni buat entry before pergi tau ehehhe

aTieYusof Family said...

Seronoknya tengok festival ni.. anak2 mesti happy klu dibawa ke tmpt2 begini.. sini jarang lah ada mcm ni..huhu :(

mama_ka0ri said...

seronok join festival camni kan..