About

Thursday, December 12, 2013

.: JOM HeBoh 2013 @BukiT JaLiL :.

As salam..

cerita hari minggu lalu-lalu
susulan dari n3 wordless semalam la..@ booth aidijuma ^_^

sebenarnya, takde plan nak pergi pun JomHeboh ni..
tau jerlah keadaan nya macamana kan..
harus panas dan bersesak dengan orang, susah parking, jalan pun memenatkan..
last year pun pergi waktu malam, ok jugak la ada parking dalam..

ahad tu, plan nak ke tempat lain sebenarnya..
sekali anak sedara dok la sms bagitau aidijuma bukak booth kat jomheboh tu
siap bagitau, sale-sale-sale..
serendah RM3 tau..weeiii... siapa tak teruja kan..
terus ler sms en suami (en suami kerja hari tu) bagitau nak ajak pergi sana esok pagi2 (hari ahad)

terus ler set, jadik..!
dan seperti yang dijangka.. susahnye carik parking.. full dalamnya..
so, terpaksa parking jauh ke belakang..dan berjalan masuk..
huu.. rasa macam, baik jalan kaki dari rumah jerlah =P 
rasanya tempat parking tu, lebih kurang jer jarak dari rumahku
(rasa jerlah, walhal, ada kot sekali ganda lebih jauh..hee)

apapun, demi target 'aidijuma' mau juga redah..
boleh pulak hujan turun tiba-tiba..
tapi kira ok jugak la, takla cuaca panas terik..sekejap saja hujannya..
tapi berpeluh-peluh jugak..jauh ooo berjalan..huu~
tapiiiii... puas hati, hajat kesampaian..
anak-anak en suami tengokkan time memilih tudung tu..hehe~
then, time memilih baju juga.. lalala..
alaaa bukan selalu ada can nak sopink benda murah kan..
en suami kena la sporting.. ^_^

ok, bebel sikit-sikit dah la ye..
layan gambar yang sempat dicapture ni..
dah terbawa camera ni, snap jerlah mana yang patut..hee~
 
ramai betul orang nak snap piccas kat sini, sempat menempel kat hujung jer..hee~malas nak beriya-iya.. en abah yang suruh posing ni..layankan jer =P

hujan rintik dan berenti sebenarnya time ni.. @ BANANANA.... ^_^

Nak suruh anak-anak je posing, si adik mau lari saja, terpaksa si mama menempel sket..huu~
Lokasi yang dicari-cari.. jumpa pun... senyum lebar...hee~

Booth Aidijuma... lalalala..

adoooi memang rambang mata weeeh.. rasa nak kaut semua..ngee`

yang berlonggok tu, katanya reject item, tapi masih cun ajer... RM3 & ada RM4.. printed punya RM20.. kira nya lebih dari 50% diskaun kot..yang display tu, harga asal... cun cun weeh...
setelah ambik letak, ambik letak.. tapis
dan letak balik 2,3 helai.. confirm ambil cuma 6 helai +1 helai dapat free.. lalala...

anak-anak dah macam-macam hal dah.. lama menunggu si mama memilih..hehe.. seb baik mood en abah ok jer melayan anak-anak..ngee~
jalan-jalan tengok pula, blouse-blouse yang cantik-cantik..
haihla naluri wanita...hee~

Rm 20 - malam tu anak buah pergi, katanya blouse Rm 10 pun ada...waaah!

sekali lagi, anak-anak setia menemani si mama yang sibuk memilih..hahaha... sori ye cayangcayang..=P

dah nak balik pun, adik buat peel, yelah budak tak tidur pagi.. patut time tidur dia, si mama bawak berjalan kan..ngee~
posing sket, anak-anak & en abah yang sporting tu.. ^_^
posing yang terpaksa..hahaha.. adik buat muka.. =P
sebelum balik sempat terjah makan dulu..
alahaiii mahainyee la.. RM8 untuk nasi ayam biasa..huu~
Air pula RM2 untuk bekas cawan biasa tu..

sampai gerai terus nak landing si adik.. kesian, penat sangat + mengantuk la tu..huu~
ok, sampai sini jer bebelan..
panjang pula rasa n3 ni..hehe..

terima kasih sudi membaca.. ^_^

p/s esok dah Jumaat?.. Ya Allah..cepatnya masa berlalu..huu~


14 comments:

NzA said...

org pompuan ni biasanya g jom heboh ke, karnival ke tujuannya nk shopping....ada je port shopping mmg brsemangat...he3x....

mama_ka0ri said...

murahnya 3 ringgit jer..kalau saya pon tergoda neh..tapi bila fikirkan ramai orang..sesak2..mmg macam malas nak pegi kan..

comei je adik buat muka..mesti dia dah bosan tunggu mama shopping..haha..

Lynn Hamzah said...

Last gie Jom Heboh waktu mengandungkan anak kedua...Dah 3 tahun x jejak kaki kat Jom Heboh nie...

Masya said...

murahnya tudung aidijuma.. kalau saya pun nak pg.. tp jgn harap.. seyes x pernah jejak jom hebohh huhuhuhuhu ...

::NureeN:: said...

nureen x pernah g sure heboh ke jom heboh ker.. en soami x suka hehe

Rizziela said...

pergi gak..tp x puas sebab anak2 buat perangai

Zura@Iwan said...

oo kt Jom Heboh rupanya booth adijuma tu..hehe

murah giler rm3-4..mmg sambar la noh..

tp tu la..bdk2 mmg boring la menuggu..hahaha..

~Siti Hajar~ said...

Murahnyer eina, berbaloi menapak jauh2..hehe

Nafira usof said...

ohhh.. bestnye dapat borong sakan~
murah plak tuh~
zura pon x suka ke tempat2 sesak. lagi2 kalo bawa anak2.. kesian~

fazitaismail said...

Ohhhh yg smlm pnya kat aidijuma pnya booth lah ye..patut la meriah be nor..hihi

fazitaismail said...

Laaa yg smlm pnya kat cni lah ye..hihi

aTieYusof Family said...

Murahnya tudung..msti cantik2 kan.. klu sy, mau rembat sebakul..haha...

eima said...

tak suka pi sini sbb ssh nk cari parking ngan panas .. huaaaaaa tp booth AJ tu cam besh

Gieyana said...

Murahnya beb..kalau aq pon rambang mata ni..:-)