About

Thursday, December 5, 2013

.: BudaK monTeL aNak AyaH :.

As salam...

salam hari khamis
sabtu lepas, adik mama@ pak ucu bebudak ni datang lepak-lepak di rumah
seharian, dari pagi membawa ke petang
so, syokla melayan anak adik mama, harith sepanjang hari tu
suka la... lepas sudah rasa rindu ni..
^_^

adik mama, rajin melayan harith
semua pun boleh, good la.. ni baru betul, ayah yang mithali ^_^
mandi, basuhkan berak, siapkan anak, layankan anak, tidurkan anak
semua boleh.. good .. ^_^
tambah-tambah bila si ibu bekerja not in office hour
so, si ayah kena banyak juga take over kerja menjaga anak ni..
syukur, adik mama dapat melalui itu..moga berterusan hendaknya..Amin..

seharian di rumah mama kan..
so,si mama ni, ambil la kesempatan merakam setiap aksi si debab sorang ni..
memang debab tau harith ni
usia baru genap 3 bulan, dah hampir 7kg beratnya..
dah memang masuk ke tahap obes dah ni..
hoho.. harith.. harith...diet sikit yang, ahaks =P

ooh, meh tempek piccas yang ada..
moment, si ayah sedang mandikan baby debab ni.. ^_^

geram betul nengoknye... badan ketul2...hehe~

get ready tuk siap-siap~

sempat gurau senda dengan si ayah yang tengah siapkan dia.. sweet~

badan macam ahli bina badan..ekeke.. =P
sayang kamuuuuu! muaaaah! ^_^

sekian, ceritanya perihal, anak saudara terkecil mama setakad hari ni..
lama tak jumpa aina ^_^ (anak buah lagi sorang, kedua kecil selepas harith ^_^)

8 comments:

Linz Shopee said...

assalamualaikum....salah ukhwah Linz di sini... bila tgk gambar baby awk ni...geram rasa nya...anak saya pun tembam mcm ni msa kesil..tp bila dah besar..hilang tembam tu semua...alhamdulillah...membesar dengan sihat dan cergaas serta bijak...sejuk hati kita kan dapat menjaga anak-anak kita dan lihat dia membesar dpn mata kita...

baby bambam yang super ciut.. ^__^

eima said...

a'ah la debab betui ... br 3 bulan tu berketul2 .. tp comey

~Siti Hajar~ said...

Geramnyer eina tgk bb bketul2 nih, dpt uli2 ni best...hehe

Pandai Paksu uruskan bb erk, sllunyer org laki ni payah nk urus anak sampai mandi berak bagai, bkn ape org laki ni takut sbb bb tu kecik lg...Tahniah la Paksu..

NzA said...

Alolo montelnya... ayah2 moden mkin perihatin eina, syukurkn. Tringat masa 3f kecik2, gitulh tugas si ayah. Sbb tu ank2 dara tu manja dgn ayah..he3x.

Nafira usof said...

haah lahhhh..
debabnyeeeee.
rasa nak gomoi2 jer..
berketul2 lengan.. leher dah x de..
comellllllnyeeee!

bertuah dapat suami yang sama boleh handle anak2. sama cam suami zura, xde masalah baginye untuk handle anak kecik.

::NureeN:: said...

montel & cumil sgt.. geram tgk bdn dia kan.. klau dpt kat nureen ni bertubi2 kena kiss nih :)

nieda said...

Ya allah comelnya..badan berketul2

Lily@MamaZaraZareef said...

hihihi..yekla..mmg tembam sungguh..tak heranlah makcik die geram semacam kan..yg tgk gmbar ni pon rasa nak gigit..kikiki