About

Friday, December 6, 2013

.: BeiadaH paGi aHaD :.

As salam..

Salam Hari Jumaat yang Mulia..
kurang kata-kata di hari jumaat ni boleh..
tapi, mau tempek gambar je lebih ni..

snap-snap aktiviti pagi ahad lalu-lalu..
semua bangun awal pagi tu
si abah ajak breakfast di luar..
layan........
lepas breakfast, si abah ajak beriadah pulak, singgah Taman Bukit Jalil sekejap
bukanlah berjoging pun, sekadar jalan dan melayan anak-anak
tengok fish beso-beso dan bermain di taman mainan..

eeh, kata nak kurangkan kata-kata kan..hehe..
moh layan gambar jerlah terus
snap via HP sajooor..



bagi fish makan, ikan keli banyak, dan besar.. paling besar mama nampak, besar akeem tu.. seram bila tengok dia buka mulut, ikan lain, nak termasuk dalam mulut dia..ngee~ tapi time nak snap, dia takmau muncul pula..

lepas layan bagi ikan makan
kami jalan-jalan , ala-ala merentas desa..
ramai orang tau kat taman pagi tu
syok tengok ^_^

akeem - ok sangat, layan je jalan-jalan dan sesekali 'lari-lari'.. katanya ^_^
abang arif - tak berapa nak sihat dia tu, mula la mengada itu, jap ini.. huu..sian..

jauh juga kami berjalan tau..
dari pintu masuk kedua.. naik ke pintu masuk utama
time nak balik, en abah pergi sorang ambil kereta
masuk ke pintu utama
tak larat nak patah balik dah..
sian anak-anak juga..

adik akeem leka melihat monkey.. ada monkey juga atas pokok nun..
si adik akeem je layan main @playground ni..
si abang bad mood..huu~



ok, itu jer aktiviti pagi
ahad minggu lalu-lalu..
ahad lepas ada juga aktiviti
aktiviti berjalan @jomjomjom.. jom hebohheboh ^_^
next storinya... ^_^

sekian..terima kasih sudi membaca~

Notes : Happy Weekend! ^_^

11 comments:

aTieYusof Family said...

Seronoknya beriadah..sambil hirup udara segar lagi...:)

eima said...

tembam nye arif ....

NzA said...

outing weekend mmg menyeronokkan....alahai kesian abg.....demam ek abg..moody jerrr....

eB said...

ha3... tertonggeng2 si adeq slide... musti penuh ngan ngekek2 tuh kan?
moments g2 mmg terbaek dpt capture. suka tgk :)

Nad MamaZN said...

Ksian nengok arif, penat bebeno kekdahnya tu hee
Sendat baju abg hihihi...

Kak, nape cam gundah gulana je lately ni?
Harap akak ok je
Sabar byk2 k

~Siti Hajar~ said...

cian plk tgk si abg arif tu, badmood sggh la tu...

Syok bwk anak beriadah kan eina, kejar dorg je dah pecah peluh...hehe

Ms Haslina said...

mmg ramai org kat situ pagi-pagi kan eina. saya mmg lalu situ pagi ahad sebab nak gi kelas. around jam 7.15 gitu.

ptg tu balik rumah, lalu stadium bukit jalil. alhamdulilah ramai polis, tidak sesak jalan raya.

Nafira usof said...

kalo bawak anak2 berjalan kat taman memang lebih penah dr bersenamkan~
kalut nak mengejar anak2 nak meligat.

sian Abang long.. x sihat yer~

Hanis Azla said...

As-salam lieyna..

Best juga beriadah pagi2 macam tu kan.. dah lama benar akak tak buat he..he..

::NureeN:: said...

mmm.. klau esk x hujan nak gak riadah mcm ni la...
sronok plak tgk family eina jln2 mcm ni kan

Lily@MamaZaraZareef said...

syoknye part bg ikan makan tuh..lama dah tak buat aktiviti nih..hihi