About

Monday, November 11, 2013

.: SaTu2nya aDik & faMily keCiknya :.

As salam...

Salam hari isnin..
permulaan minggu, mulakan dengan senyuman dan hati yang bersih..
In sha Allah.. moga sentiasa dikelilingi orang-orang yang berjiwa bersih
bebas dari dengki, irihati dan seangkatan dengannya..
upss.. dah serupa tazkirah jumaat dah..
hehe.. sekadar mengingatkan diri dan orang sekeliling..

Hidup lebih tenang dan happy kalau kita tiada musuh dan tidak bersikap irihati..
in sha Allah.. Amin... cheers.. ^_^

*********
back to the story
Isnin lalu (sehari sebelum cuti Deepavali), mama ambil cuti..
kebetulan adik mama nan seorang tu pun cuti
ajak pergi rumah kakak, saja jalan-jalan
lagi pula, teruja nak jumpa anak buah sorang ni
setakad ni, harithlah paling kecil, anak buah no 20 mama..
so, asyik-ayik, teringat sama dia..

harith di usia 2 bulan
sangatlah tembam, berkatan-katan lengan dia, betis dia.. 
geram betul tengoknye..

lepak-lepak rumah kakak, pekena laksa 2 mangkuk..(yummy!)
kemudian, petang sikit baliklah kami
sebelum balik sempat snap gambar family kecik adik mama nan sorang ni..
sejak ada harith, belum bergambar lagi mereka secara bertiga katanya..
so, mama apa lagi, tolonglah snapkan..
dalam rumah kakak jerlah..ntah bila boleh ajak photoshOot kan..
baru best! ^_^.. budak kecik ramai dah haa..campur aina, anak kakak ^_^

snap-snap mereka bertiga..untuk kenangan ^_^

Nasir's Family ^_^




tembam kan.. geramm..! ^_^



nak nangis dah, lama sangat baring bawah ye..hehe~

dah pandai ketawa, senyuman manis..

dah sama saiz dgn kakak aina yang setahun tu..hehe~

others~ mereka si anak-anak.. akeem pun main je ingat bila berkumpul gini~
Sesekali dapat berkumpul best la sangat..
walau masing-masing duduk tak jauh mana
nak cari masa untuk chitchat tu jarang-jarang sekali berkesempatan..
ini pun, mujur dapat follow adik pergi rumah kakak..
en abahnye kerja..huu~

Moga ikatan kekeluargaan sentiasa terpelihara..
In Sha Allah...Amin..
^_^

Sekian, terima kasih sudi membaca~

8 comments:

Ct Norfatimah said...

mmg sama n3 kita hari ni...wah manisnya keluarga kecik adik nan sorang ni....hai la aina yg cekci pun ada gambaq...

Iela Fazielah said...

comelnyer anak dia...berketak2 badan... adik ieyna yg lelaki tu ye... senyum sama...hihi...

Nafira usof said...

bestnye.. mesti meriahkan!
adik2 zura semua jauh~
menompang kasih ngan adik ipar jer lah. selalu kalo x de tempat nak tuju, memang gi melepak kat rumah dorang lah~

eima said...

untungkan bila ade adek bradek ramai ....

kayyana said...

meriah... bile meriah meriah gini nak berpisah sekejap mesti rasa sayu.. hihi

NzA said...

bambamnya bb tecik......
sskali brkumpul adik beradik mmg best...

mrs Fiza said...

kalo satu2nya adik akk 2nd last lah ek?

Maria Firdz said...

bambamnye si tecik... :)