About

Tuesday, November 19, 2013

.: PoRt RiaDah terbaIk di Kala HujaN :.

As salam..

Salam Hari Selasa...

Plan asal nak ke Taman Bukit Jalil
tengok ikan besar-besar dan beriadah, main ball dengan anak-anak
sudahnya, kalau cuaca tiba-tiba bertukar mendung, terpaksa la ubah haluan..

lokasi terbaik adalah.. Playground@Giant Kinrara..
port terbaik dan terdekat untuk kami anak beranak..

oooh ini, stok piccas lama jugak ni..
mula tu, singgah Giant sekejap untuk potong rambut si abang
tetiba tu, hujan lebat la pulak
so, kita terus la lepas kat playground di tingkat atas sekali...
semua pun free... jadi layan saja..
asal, anak-anak suka..
akeem lagi la suka.. lama dia duduk atas mendaalah ni tau..
free lah katakan... hehe..

tersengeh kegirangan... lalala..

serius~

abang pun suka.. ini jerlah mainan paling disukai, main slide ni..huu~



akeem pun sama suka, naik slide~

yee.. ini ler cara nak naik ke atas, dah gelungsur, panjat melalui slide jugak..haih!


mama, bertindak sebagai pemantau keadaan..hee~ sempat tertoleh ke kamera..hee~

playground itu secara keseluruhan~


puas ye dik dapat main~ suka hati depa dua~
part nak ajak balik, kena la paksa..
kalau dibiarkan aje, memang tak balik pun tak apa, anak-anak ni...huu~
nasib la tak susah mana, ajak balik..

so, kesimpulannya, hujan-hujan macam ni, jangan berangan la petang-petang nak beriadah di taman-taman terbuka..
elok juga dibawah ke playground tempat tertutup dan free seperti ini..
anak-anak pasti happy! ^_^

terima kasih sudi membaca~

11 comments:

Rizziela said...

bestkan..besar & puas anak2 main... x kira panas ke hujan...x perasan pun :D

Masya said...

iyerlah musim hujan ni.. x blhlah nak main kat luar sgtkan...

Maria Firdz said...

luas dan selesa gayanya.. sesuai kn bawa ank2..

mama_ka0ri said...

budak2 kalau ngan gelongsor mmg no satu la..hihi..

eima said...

tp risau jugak ngan penyakit menjangkit tun pasal jrg sgt nk bw budak2 tu pi tmpt awam cam ni ...
risau la skrg ni musim hujan ... cuaca panas dan lembab sgt mudah bakteria membiak ... tkt ....

Cho Zila said...

inilah tempat kegemaran anak2kan.. yang penting free tak berbayar.. tapi kalau ramai orang ibuler penat nak berdiri.. akak kalau gi sini memang cari tempat duduk.. lepastu korang nak main berapa jampun tak per.
bilaler kita nak terserempak yerk ...

Nafira usof said...

anak2 kalo dapat main kat taman mmg x hengat nak balik kan~
sama lah ngan zura, kalo cuaca tak mengizinkan ke taman tasik. mesti ajak hubby ke giant stadium. layan anak2 main permainan kt dlm giant tuh.

nieda said...

Musim ujan mmg susah skit nk wat aktiviti outdoor

Gieyana said...

Bestnyer Hakeem main kt playground..baya2 hakeem mmg best outing kt luar..kalau da bb ni ssh sket..ouch, i miss nk hang out mcm uols ni...

fazitaismail said...

musim hujan skrg nie kak..
ptg2 jekk hujan..
nk bawak anak2 riadah pun terbantut...
kesudahannya pegi soping kmplek jelah..
hehe...nasib baik kat sini ada jgk tempat mainan kanak2 kan..
free lak tu..

salam perkenalan kak..hehe

mek da ©™ said...

betul la si abang dh bam bam..kuat mkn erh..bdk tgh membesar kan..comel