About

Thursday, November 7, 2013

.: GiRaff Toy StoRage : maCam coMeL jer.. (2x)... :.

As salam..

Minggu ni mood tak berapa mari nak update blog..
ntah kenapa ye..
makin 'M' la sesangat..
tapi banyak stok gambar kat dalam draft ni haa..
tinggal karang sket dan publish jer.. ^_^

so layan jerlah n3 sempoi ni..
hasil belian online, deals dari Mydeal rasanya..
Macam comel jer..macam comel jer..
hehe..so, gatal la tangan ni pi tekan 'beli'..ngee~

bila dah siap kemas.. macam kemas jer, macam kemas jer..
mainan budak lelaki.. ini2 jerlah..

pistol~kereta~

mainan masa baby~ mainan askar-askar~cantum-cantum

others~
bagi laluan ~ abang arif nak interframe..hee~

abang ok jer, kurang sikit dah main mainan, adik jer teruja lebih lagi~

ada 8 box pun masih berbaki mainan yang lain-lain
ada lagi sekotak
simpan elok-elok yang itu.. nak main mainan, main yang ini jer..

ok, itu saja kesahnya 
terima kasih sudi membaca

Sekian~

p/s tapi sejak bersusun cantik macam ni, lagi gemar si adik nak main mainan, terdedah macam tu.. kena lebih kerap mengemas..sebab kalau dia mula main, semua disepahkannya...huuu~ berbeza dulu mainan simpan dalam box tertutup, kekerapan nak main mainan agak kurang sebab tak berapa nampak..sekarang masuk bilik jer nampak susunan mainan gini....huu~

22 comments:

Lynn Hamzah said...

mcm best jer rack nie...tp betul la cakap lieyna...kalau dah terdedah comfirm kena rajin kemas...budak2 mana reti nak kemas sendiri...hohohoho...

Cho Zila said...

macam bestjer.. macam bestjer.. ala melepasler akak kalau akak tengokpun mesti tak sengaja tekan belitu.. ha.. ha..

Ratu Hatiku said...

Banyaknya toys..leh aunty pinjam x? hihihi

@e_da said...

mamalieyna murah tak? sy pun teringin nak beli benda ni comel kan..

Aisyah Husaini said...

Mama..mahal tak rak tu? berapa n kt mana bli ye? teringin la nak macam tu hi hi hi

Nafira usof said...

kalo main dlm bilik selamat lagi kak.
rumah zura menan duk dekat ngan ruang tamu. nak letak dlm bilik, bilik semua kat tingkat atas. sian plak nak main kena naik tingkat atas. dah lah masing2 'berani' nak naik atas sendirik. makanye, dh ruper lori menan terbalik lah kat ruang tamu tuh. huhuhuhu

::NureeN:: said...

mmg comel tp tu la.. lg sng adik nk sepahkan hehe
klau eina rajin ok la.. x der mslh, nureen lg M dr eina hehe

LYAfrina said...

a ah..
mcm comey jer.. mcm comey je rack ni

eima said...

mmg kemas senang nk cari pun betui jugak kan .. rrega brape ni

maszmadi said...

teringin nak ada mende tu, tapi kena ada bilik khas untuk main baru boleh buat, kalu x. kompem bersepah...

Iela Fazielah said...

nampak kemas la ieyna... tp ila xde space nak letak... lagi terbuka mcm tu. lg laju tangan si imran memunggah.. hihi

Ms Haslina said...

mmg comel pun.
bertambah rajin adik main nanti kan.

mama lieyna said...

@eida & eima:
Rm138.. beli melalui voucher mydeal.. alaa lupa link nya.. cer try search kat mydeals.com.my or livingsocial ke.. rasanya ada lg deal ni.. kdg2 kt groupon pun ada.. :-)
Kena guna khidmat en suami nk memasangnnya..

Ida Shaaban said...

saya anak dh besar sket baru rasa lega sket...diorg dh kurang main mainan2 mcm tuh..skali skala jer lah diorg main...kalo tk dulu malas jer nak cari..habis sekotak diorg tonggangkan..hari2 plak tuh..huhu

mrs Fiza said...

sllu jmpa hrga dkt rm200..akk beli kt mydeal berapa?

Izan Ishak said...

izan suka tengok rak zirafah ni... cuma nak beli skrg ni mcm dah takde keperluan sgt utk letak mainan. anak2 4 org dah besar. yg tinggal sorang si kenit tu, beli mainan pun sikit2 jelah.

mama lieyna said...

Mrs Fiza,
RM138 .. kat living social pun harga sama rasanya..

Lily@MamaZaraZareef said...

ooo..ada jual kat mydeal dah ek..murah gak tu sbb sblm ni nmpak harga die area rm185-rm200..tp kecik jek kan raknye..rasa klu mainan zara zareef pon tak cukup kot..hahahhaa

Ibu Lala said...

Cantiknyaaaa. Rs cm nk beli jugak

Ct Norfatimah said...

mmg comel sgt tp xsesuai tuk rmh yg ibu super buzy ni...skrg pun xde masa nak bkemas sgt hu...mama rajin kn...

Maria Firdz said...

mmg comel kak.. tapi buat masa ni tgk aje lah.. rasa tak praktikal je beli..cnfirm bersepah juga... sbb mmg budak tgh nk xplored dunia dia...

Masya said...

lah mcm tu pulak.. tp kalau terdedah mcm ni.. senang berhabukan..