About

Thursday, November 21, 2013

.: biL uBataN terMahaL :.

As salam..

fuuuh musim orang tak sihat la kan sekarang..
anak-anak pun masih batuk dan selesema..
mujur tak demam~
tapi batuk dan selesema mereka ni berlarutan...

mama.. sudah lepas fasa tu..
In sha Allah, moga terus dikekalkan kesihatan yang baik

demam selesema baru-baru ni..
bil ubatan paling mahal setakad hari ni..
pergi klinik biasa je pun..
mahalnya bukan main..
mujur layanan dia bagus.. siap bagi ole-ole biskut 2 pax lagi sebelum balik
herm.. agaknya termasuk caj biskut la tu..ngee~

pergi pun dah malam, malas nak pergi jauh-jauh
klinik ni je pun paling dekat dengan rumah
bil nya berapa?.. RM92.. untuk ubat-ubat berikut
katanya dia bagi antibiotik terbaik, itu yang mahal sket..
(mujur kali ni, dapat habiskan antibiotiknya, tak la rasa membazir..selalu tu, malas nak habiskan..hehe..)

dah hujung tahun ni, claim pun dah nak habis... bil ni cuma dapat claim separuh jer..
sekian, kisahnya bil ubatan klinik biasa yang termahal setakad hari ni..
terima kasih sudi membaca ^_^

15 comments:

ibuayu said...

Mahal betul..kalau kat tempat ibuyu adakala x sampai rm30

eima said...

get well soon dear ...

AfRiNaHaRiZ said...

mama - RM92 tu bil termahal? tp kalo ank ramai mmg terasa mahalnya...sy pun pnh g klinik, si kakak tu demam+batuk+selsema, nk tau bilnya brape? RM100 - tp yg lagi haru, duit habis, tp batuk still mcm tu jugak...ish3...better g klinik yg xbape nk mahal sgt, tp ubtnya "power", btul x? tp, kalo mahal, berbaloi2...xpela...:))

Masya said...

ubat pun mahal skrgkan... gaji nurse naik jgk agaknya.. alasan jer ubat plg elok dia bg.. tp kalau elok alhamdulillah .. amin...

pernah terkena jugak dekat amir x sihat.. padahal ubat mcm sama dgn klinik biasa tp harga dia kemain mahal huhuhuhu

Rizziela said...

sebab tu mcm mals nka g klinik ajer..kalau terpaksa..sy biasanya pergi klinik kesihatan ajer..kalau ah malam g hospital ajer

Tapi hari tu pergi an nur... RM114 sekali tengok..pergh

Nafira usof said...

untuk sorang anak eh kak??
mahal betol tuh. takpe lah.. janji kita nak anak2 kita sihat kan~
berkorban apa saja.

Ms Haslina said...

memang mahal tu eina.
tapi kita think positive, untuk anak-anak sihat kan.

moga abang dan adik cepat sembuh.

Cinta Cinta said...

huish... rm92 tu.. kira mahal gak tu... musim kejap-kejap hujan ni memang memacam penyakit singgah. harap cepat sihat ye.

aTieYusof Family said...

Moga cepat sembuh ya..
mmg mahal sikit bil tu..sllu kt sini sekali consultation dgn ubat rm45..:)

Hanna said...

Skrg semua brg naik, caj doktor pun naik la kann..huhu..moga cepat sembuh :D

Ct Norfatimah said...

mmg mahal tu..nasib baik tmpt krj aku ada klinik penal yg dekat dgn rmh n mana2 klinik d bwh naungan AIA aku leh terjah je....cepat sembuh anak2 buah mak njang ye....

mek da ©™ said...

mcm mahal je..mcm mahal je..hehe

nieda said...

Get well soon ye anak2 ina...zaman skrg serba serbi mahal kan???

Lily@MamaZaraZareef said...

mahal takpe..asalkan ubat berkesan kan.hihihi..kite plak sejak keja tpt baru mujurla medical expense banyak sket..ni checkup mengandung pon habis claim jugak..amik kesempatan..hahahahaa

LYAfrina said...

huhu..mmg mahal la.. klo dulu ubat demam pakej_batuk selsema dalam rm19-25 je kot..skarang mmg rm40 ketas..