About

Tuesday, October 29, 2013

.: Samb. : part 2 - WetWorld Shah Alam :.

As salam..

Salam Selasa..
sambung cerita minggu lepas.. aktiviti kami ke Wetworld Shah Alam..
seperti cerita awal di SINI dan SINI..

seterusnya kami masuk ke bahagian agak ke dalam dan menuju ke penghujung kolam..
lama lepak kat sini..
siap simpan camera dulu..
main air puas-puas, dan layan anak-anak main ball dan berenang tipu2x ^_^
dah puas main, rasa-rasa macam dah nak balik
baru si abah pergi ambil beg barang dan camera..
letak tepi-tepi kolam di kawasan yang ada orang
 kemudian kami pun snap-snap-snap..
^_^

layan jerlah.. si abah rajin snap..
kami jadi model jer..hehe..

jom layan............ malas dah nak bebel panjang-panjang ^_^

bergambar di replika ikan yang comel.. akeem berkenan betul.. lama dia lepak kat ikan ni..hee~

akeem belajar berenang..hehe~

us~ mama ber'anak' dua~

konon nak capai replika penyu la tu.. =P

abang yang happy sangat-sangat.. ajak naik pun susah betul.. asyik 5 minit lagi, 5 minit lagi..hee~

kendong adik nak kemana ni ? hee~

ramai sangat orang hari tu. hari minggu kan.. haruslah ~ ^_^

panas terik.. mana tak ber sunburn..huu~
syok betul tengok orang naik ni.. tapi idok la daya nak naik ni, Q panjang bebenor..ngee~

si abang ni, tak jemu-jemu main air, tengok telatah orang juga..leka dibuatnya dia..

ada budak sembur air ke arah dia.. marah sekejap...hee~ si abang yang garang tapi manja! =P

meriah !

ajak adik naik dulu.. kecut jari jemari dah ha..hee~

saja snap~

tempat makan... ramai kan.. sempat la lepak sini kejap, lunch beli nasi goreng 1 + air 1 tin + ayam goreng...makan sikit-sikit jer... price makanan, ok jugak la.. nasi goreng kosong + 1 tin air =RM6.50, ayam goreng seketul (saiz besar juga) =RM3.50

ini la kedai yang kami beli makanan tu.. no choice..huu~ makanan tak boleh bawa masuk kan..

ini sudah di penghujung kolamnye.. suka betul si abang~


mama dan adik dan serender.. duduk luar jer, sambil perhatikan si abang yang tak bosan bosan berendam..huu~

aksi apa si abang tu, ngee~

abah pun nak juga sekeping 2, hehe~

last celupkan si adik di air.. then jom naik jom!

muka tak puas lagi, nak main air lagi.. tapi mama rasa macam dah lama sangat ni abang.. jom naik jom..

dah.. kami pun gerak nak balik dah...
tengok-tengok jam dah pukul 3 lebih dah..huu~
hampir 4 jam kat sana.. uuiiii ...

kemudahan, ok jugak..
luas juga bilik air/persalinan, ada surau juga..
not bad dengan harganya RM20 dewasa
RM16 kanak-kanak (ketinggian 90-130cm)

puas sangat main air hari tu..
tengok anak-anak pun happy sangat-sangat..
makayah pun tumpang happy ^_^

p/s ada kelapangan boleh terjah lagi....... ^_^
terima kasih sudi membaca~

11 comments:

mrs Fiza said...

best jgk lah wetland ni.. tp ramai gilos org..mcm tk selesa plk kalo bwk bdk kecik kan..

Rizziela said...

nampak mcm menarik ajer

Harga pun rasanya x mahal sangat kan

eima said...

tak brani sgt bg anak2 mandi kolam ...sbb risau penyakit berjangkit ...skrg ni dah ssh sgt aku nk bg depa mandi pool klu pi hotel ke hape ....

tp bila tgk anak2 hepi rasa cam teringin je

Chenta Ummi said...

emm besh nye lah panas2 ni bermandi manda kan.. tapi berbadan dua ni rasanya kena tunggu la pas abes pantang ni... huhuu :)

Gieyana said...

Bestnyrr..anak2 kemain enjoy..tpt cmni bdk3 mmg seronok ssgt..:)

ismaliana sulaiman said...

seronoknya dapat air.. :) lia baru plan nak bawa anak2 pi mandi manda cuti deepavali ni.. harap2 cuaca ok.. maklum lah skrg cuaca kat sini kejap panas..kejap hujan...

NzA said...

hohoho....smpai kecut ye adik n abg berendam.....best3x....

Kenari Putih said...

Seronok ye di wet world ni, saya last pergi thn 2002 kot, hahaha. Lama dah tak pi. Dok ingat nak pergi i ity wet world.. Hihi

Izan Ishak said...

wahhhh... mmg puashati sgt kalau sampai 4 jam kat sana ye eina. adik pun sampai kecut2 tgn dibuatnya tu.

Masya said...

RAMAI JGK ORG.. LAMANYA BERENDAMM BETUL² SAKAN NI.. PUASHATI YER...

Lily@MamaZaraZareef said...

seronoknye nmpak eina n anak2 main air..hihihi..kite smpat sekali jek smpai cni time zara kecik2 dulu..time tuh tiket pon harga rm10 lagi..=p