About

Monday, October 7, 2013

.: muHaSabah Diri & FoTORus :.

As salam..

Salam Hari Isnin..
apa cerita Isnin permulaan minggu ini?
semakin hari semakin pantas rasanya masa berlalu pergi..
'tua kian mengejar' ..huu~

moga semakin hari semakin kita boleh memperbaiki diri untuk menjadi yang lebih baik..
masa kian singkat
rugi jika bazirkan masa dengan perkara yang tidak memberi apa-apa manfaat
terutama, bercakap tentang sesuatu yang sia-sia
sia-sia saja ok lagi, jangan yang boleh menambah dosa..
huu.. tiba-tiba rasa nak bermuhasah diri pula.. ^_^
ingatan untuk diri sendiri..
supaya sentiasa beringat..
************
ok, masuk cerita no.2.
FotoRus...application baru yang di download masuk dalam HP...
cun juga, leka dibuatnya.. suka suka..
meh abadikan, beberapa piccas yang telah di FotoRus.. ^_^

abang arif.. 'gwyomi' katanya...tapi picit pipi..ngee~

akeem.. blur saja.. tak layan camera punya budak..huu~

versi wajah si mama di dalam botol..ngee~

akeem lagi..lalala..

mereka dengan mainan yang baru dibeli, singgah makan terus nak main..haih~

sesi sepahkan rumah, bawa mainan ke ruang tamu rumah..haih la..

ngee.. pesen senyum tak nampak gigi =P

my family ^_^

Sekian ~

p/s minggu lepas pergi melawat baby newborn kejiranan mama (sama tingkat), Imam Muda Hisbur.. wife dia dah selamat bersalin, anak kembar.. girl kedua-duanya.. comels sangat... Zahirah & Sofea namanya.. nama penuh dah lupa.. nama singkat je ingat.. Syukur, lama penantian diorang tu tau, 6 tahun katanya.. akhirnya sabar mereka diberikan 2 anak sekali gus oleh Allah...Alhamdulillah..tumpang happy .. niat hati nak la snap gambar budak berdua yang comel tu..tapi cek segan noooh, mak Ustaz Hisbur ada la...hee~

12 comments:

LYAfrina said...

salam isnin eina.. kt hp mcm2 app ada kan.. haaa.. meh la dwload instagram.. best kat situ.. sesuai bg y suka snap2 moment ni.. sng j gna ig tu eina...

btl tu.. skarang pntas btl msa berlalu kan.. kekadang bila duk sdiri slalu fikir.. nk brubah lbh baik.. cuba istiqomah diri.. tp itulah.. iman msh snipis bawang :-(

pic eina wak gwiyomi y btudung hijau tu cute sgt

ZazaMyMoon said...

betul tu. membuang masa & membuat sesuatu yg sia2 mmg sgt rugi & boleh mendatangkan dosa..

Gieyana said...

Sy pon guna apps ni..dh jd mls nk trf gmbr dr gabak..ekeke

Nice pics..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestkan application ni..suka gak main2 dengan fotorus ni time bosan2..^^

Rizziela said...

saya pun baru aje install kat hp..ketinggalan zaman betul sy kan

mamaRIFQY said...

mmg bestkan application ni...boleh godek2 macam2 tuu....

Imah Dinor said...

comei2 belaka...

Nafira usof said...

cantek jugak pic dr app nih yer..
boleh lah try nanti.. hehehe

eB said...

cantek. eB pn suker guna tapi kat hp eB nih tuh berat jerk... gelong hp... hu3

::NureeN:: said...

cantik la eina...
best2.. tp nureen x der la..
dok tgk eb pon suka wat pic mcm tu lekat dlm wecaht hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

cntek2 sume gmbr ni..x pernah lg try fotorus ni. Nampak menarik la plak..:-P

Masya said...

mmg macam² blh buat dgn fotorus tu.. suka jgk..