About

Thursday, October 10, 2013

.: ke KUD 2013 @Putrajaya :.

As salam..

Salam hari khamis...
sambung cerita selasa lalu..
weekend penghujung Sept. kami ke Karnival Usahawan Desa (KUD) 2013
yang diadakan di presint 2, Putrajaya..

saja jalan-jalan jamu mata dan cari penat jer ... =P
membeli nya, ada la 1,2 benda.. jadi la.. ^_^

layan gambar yang ada ni..
sayangnya, bateri kong la pulak
tapi time tu, dah banyak juga yang disnap..
just for memory.. ^_^

dah sampai ke khemah-khemah yang ada.. ini port, masa mula mama sampai ada pertandingan solekan pengantin.. then diikuti IDOLA KUD, pertandingan menyanyi..

ini di kawasan orang Asli, buat persembahan, last time pergi masa di Bukit Jalil pun, rasanya dia ni jugak yang beraksi, menyanyi lagu OrangAsli.. menarik..

ramai juga penonton ~

penat si abang, minum milo dulu...yeaa.. ^_^

akeem jap mintak dukung jap nak berjalan.. no stroller ye., stroller dah selamat pass kat Harith (sepupunya), akeem bukan nak naik pun kalau bawa...

jalan-jalan cuci mata dari gerai ke gerai kami ni.. luas loor.. tak berjalan semua port pun.. fenatt..


saja saja snap.. antara kasil kraft yang ada,,

beli juga rempah ratus kat sini...

anak-anak dah penat sangat, hasu sebab cuaca panas betul.. duduk dulu ye..

sambung berjalan.. pose si abang..

cantik dan kemas.. di gerai, wan anyaman kraf..

deco-deco pun cantik..

habuk masuk mata ye en abah...hee~

jabatan kemajuan orang asli ^^

last pic, dah habis pun bateri camera.. alaaahai..

apa yang dibeli?

cuma beli rempah ratus & sos cili & kicap
itu jer.. =P
then, upah untuk anak-anak
beriya nak... pistol tiup keluar belon tu..
beli 1, adik pun nak jugak, so beli la 1 lagi..

anak oh anak..
sabo jerlah..
^_^

sekian, ceritanya jalan-jalan kami ke KUD 2013@putrajaya
orang putrajaya, pergi ke idok? =P
hehe..

11 comments:

Imah Dinor said...

wah..pergi ye..kami ari tu g sepang je..lalu je kat situ....

kayyana said...

yana tak berkesempatan pun nak pergi KUD ni kak... padahal dok kat putrajaya... belakang presint 2 aje.. hahahaha... kalau pergi sini mesti anak minta pistol belon tu kan.. kat rumah ni dah ade 5 pistol tu.. rasa nak buang aje semuanya

Nad MamaZN said...

Saya xpenah pegi tmpt ramai2 camni
Teringin jugak sbnrnya
Jom heboh ke, kud ke, maha ke
Tp tu la bila pk budak2 ni
Mmg xpegi akhirnya...

eima said...

pi seklai je waktu blik kerja hari jumaat ... lalu2 je ..tgk semua cam mahai je ...huhu

Nafira usof said...

tak membeli tak pe.. janji ade xtvt untuk anak2 kan~
zura malas nak gi tempat ramai orang cam tuh.. lebih suka jalan2 kat mall.. hehehe

JaSSNaNi said...

Saya suka tmpat camni, best, kan kan.. jalan2 and cuci mata.

::NureeN:: said...

meriah jugak noo
ramai org..
tgk panas terik jugak, sure berpelu tp x per janji anak2 hepi kan

Masya said...

gigihnya akak dgn cuaca panas .. sy tak berkesempatan nak pg mengenangkan cuaca yang panas huhuhuhu

seri.selaseh said...

dah plan awal nak pegi KUD ni. Kurang2 ada la aktiviti hujung minggu. Last2 terlupa.

Cho Zila said...

tak pergi... cam teringin tapi takler nak cari masa... nampak menarik...

LYAfrina said...

KETENGAH tu dari terengganu...

koho comel abang arif..