About

Thursday, October 24, 2013

.: baKat SeNi :.

As salam...

Kisahnya si abang
tahun depan dah nak masuk tadika budak ni
kadang-kadang bila ditanya, dia suka nak masuk tadika
kadang-kadang, dia kata, takmau sekolah..ngee..
Al-maklum, kurang pendedahan setakad hari ni
4 tahun lebih, duduk dengan pengasuh yang sama je kan..
bila dia membayangkan akan ke sekolah jumpa kawan yang ramai dan cikgu yang merupakan orang asing padanya.. dia rasa lain kot..
itu baru bayangan dia..
belum bawa dia ke tadika yang dipilih..
sudah mendaftarkan diri awal julai lalu..
In sha Allah, harap si abang ok nantinya..

minat ke arah belajar, kadang ada, kadang disuruh dia buat taktau saja..
apapun, belum ada pendedahan lagi kan..
dah mula sekolah nanti, minat tu datang la tu
in Sha Allah...

********
berbalik tajuk, dia suka juga melukis
selalunya, tak ada rupa lukisan dia tu
tapi hari tu, mama saja nak tanya apa yang dilukisnya tu
jawab dia 'ayam'..ngee..
see ada rupa ayam ke ni? =P

tekun melukis.. tak berbaju saje..haih~

inilah dia rupa 'ayam' yang dimaksudkan ..hehe...
mama dulu minat subjek lukisan
minat betul....!
arif, ntah ler kan.. masih kecik lagi..
tengok tahun depan, dah masuk sekolah macamana
mood si mama, tak sabarsabar nak tengok anak masuk sekolah.... 
baru tadika je pun...hehe...
^_^
harap semua berjalan lancar...
Amin....

13 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Samalah Eina..tak sabar gak nak tgk qis masuk sekolah..macamanalah gaya dia nanti sebab skrg ni pun 24jam jer berkepit ngan mama dia...
Ok lah lukisan Arif tu..ada gak nampak bentuk ayam..mesti ikut bakat mama dia ni..^^

ZazaMyMoon said...

hehe comel je bila baca kisah si abang.. tak apa iena.. pelan2 kayuh lama2 dia mst seronok ke skolah...
pegang pen dah betul caranya tu.. lukis ayam tu yg tak menahan.. haha comelll ;)

ch@ said...

ha a la, ada juga rupa ayam tu. pandai arif pandai. auni pun tahun depan, setakat ni, dia mmg suka art, suka warna, suka buku, malah terlebih kretif pun ada. gunting seluar baju sendiri. pening! thn dpn skolah, tahla...nak jadi princess katanya.

eima said...

ok la tu ... ade jugak rupanye ... ade ekor tu ayam jantan kot

Ratu Hatiku said...

Sebayalah ank kita.. hihihi oklah tu pandai dia pegang pen. lama2 mst cantik lukisan tu.. :)

Ena said...

ok la tu kan.. utk umo arif.. :D

nieda said...

Humaira pun thn depan nk hantar school. Harap2 dia pun ok je.
Cantik lukisan arif..asah skill melukis mesti lg cunn nnti

Nafira usof said...

gambar ayam eh?
boleh diperbaiki lagi ye abang long~
dah sekolah nanti mesti lagi byk bende pandai lukis.:)

zura masa sekolah dulu paling x suka subjek seni. hahaahahhaha

Nad MamaZN said...

Pandai arif

NzA said...

anak sulung mmg si ibu xcited eina...saat plg best bila xsabar nk tgk markah ank2....plg gembira bila mrk hadiahkan kecemerlangan..
InsyaAllah moga abg juga cemerlang...ank2 lelaki ni w.pn agak lmbat nk matang brbnding ank pompuan ttp bila dh naik sk menengah mmg trbaiklh....

Lily@MamaZaraZareef said...

tahun dpn arif 5 tahun ek..gud luck nk masuk skolah baru yek..zara pon tukar skolah next year..hope takde dah drama air mata sbb dan 6 tahun kan..hihihihi

kayyana said...

sebaya la anak kite.. tp anak yana more to sports.. klu suruh die bkak buku ada je alasan.. kdg kdg riso.. bukan ape esok esok bile negara makin maju anak anak semua makin pandai kan.. die sekolah mana nnti kak?

Masya said...

kreatif .. oklah tu ada jugak rupa ayamnya kikikikiki.. kusyuk btl dia melukis