About

Tuesday, October 22, 2013

.: aLahai Nak : giRl ke Boy ni =P :.

As salam..

Salam Selasa..
niat di hati nak abadikan ceritanya ke WetWorld Shah Alam tu..
tapinya, last weekend tu, puas la dok menunggu loading untuk upload gambar
haih.. berkurun.. malas dah nak menunggu lagi

kita karang dulu, gambar yang masih berbaki dalam draft ni..
si adik.. rambutnya, alahai halus halus..panjang sudaah...
dah rupe gegirl..ngeee..
nak botakkan sayang..

hee.. mama yang jahat, toncangkan rambut sayee... tak baik tau.. akeem boy lah! =P

ayu tak anak dara saya?..upss.. akeem boy lah mama... jambu sket jer.. =P
nak guntingkan rambut di kedai, macam susah jer..
lagipun, niat cuma nak potong depan sket dan belakang sket..
so, potong jerlah sendiri..
susah jugak rupenye..
budak takmo dok diam..
hasilnya..
dapat la potong sikit bahagian depan dan belakangnya..



alahai, nampak lagi jambu la pulak rambut depan gitu =P
oooh nak wish congrate to rakan blogger yang dua orang ni..
Lily @ MamaZazaZareef & Nad @ MamaZakwaNayli
keduanya, mendapat berita gembira
bakal menambah ahli keluarga baru, anak ke-3..In sha Allah...
Tahniah! and take a good care!
tumpang rasa teruja dan happy
(wish me ikut jejak langkah kamukamu ye..^_^)


Amin..... ^_^

p/s usia kian mengejar, itu yang kalau boleh, nak tambah ahli cepat-cepat.. tapi setiap kemahuan kita, tak semestinya yang terbaik untuk kita, semua adalah aturan dan ketentuanNya..
Allah dah aturkan, sampai masa, ada rezeki, kita mau atau sebaliknya, akan kita dapat jua..sabar dan berdoa dan berusaha.. In Sha Allah...

12 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

comei jer adik..halus jer rambut dia...
Tahniah buat Lily & Nad..happy bila dengar kawan2 preggy...

~Siti Hajar~ said...

Comey je Hakeem...

Btl tu eina, rezeki anak tu rahsia Allah, kita hya merancang tp Tuhan menentukan...

Chenta Ummi said...

mcm rambut saya time kecik2 pun halus je.. aah la tgk 1st pic tu mcm gegirl abes.. comey:)

Nad MamaZN said...

Klu gegurl mesti muka mcm akeem ikat rambut tu :)

Tq kak..

In shaa Allah rezki akak akan ada jugak nnt
Cuma kite jek taktau..
Apa2pun terus berusaha dan berdoa

MaMa CyDa said...

Alololololo dah serupa gegurl dah dak hakeem nih ha eeheheh

JaSSNaNi said...

HIHIHIHI MUKA DAH NAMPAK GUGURL DAH NI.. COMEL

::NureeN:: said...

hehe.. sama ngan emir
bleh ikat jugak sbb nasir mmg plan nk simpan pjg :)

nieda said...

Rambut aqem mmg cantik dan halus..hencem ni

ch@ said...

rambut akeem mcm rambut arrizqi. halus dab ringan je. akeen cumey, mmg lembut je rupa akeem ni. terkenan kat arrizqi. hahaa.
all the best kak. tahniah utk mereka yg juga mendapat khabar gembira. kita tumpang seronok.

Izan Ishak said...

rambut akeem halus sama cam zayyan jugak. tapi anak2 izan ni masa kecik je gini... dah besar semuanya jadi cacak2 n tebal rambutnya.

tahniah pada lily n nad! ramai juga rakan2 blogger yg preggy thn ni ye...

Lily@MamaZaraZareef said...

Tq Eina for the wish!! insyaAllah, harap tak lama lagi eina pon berjangkit sama ye..rezeki masing2 kan..kite yg tak plan plak Allah bagi rezeki awal..=)..

nway, cute jek hakeem bertocang..mmg nmpak cam gegirl dah..hihihi

Masya said...

doakan sy jugak yer... moga dapat menambah ahli baru.. iyerlah hakeem ni sekali pandang ditambah ikat rambut gitu dah rupa perempuan..