About

Wednesday, September 11, 2013

.: WW : MeNu DiNner :.

As salam...

sesekali je masak untuk dinner..
kalau boleh, tak nak makan malam..
tapi sesekali ada jugak si abah request, kalau siangnya dia belum jamah nasi..

so, masak la mana mampu, balik dari kerja..
selalunya, 630ptg baru sampai rumah..
masa terhad, masak apa yang ada..

asam pedas, goreng daging, goreng sayur kobis, tumbuk sambal belacan+ulaman
lagi...
bakar ikan cencaru, sambal sotong, petola masak air..
menu dinner jugak ni, si abah ngidam nak makan ketam =P
masak lemak ketam~

kobis goreng+hati ayam dan udang +ayam goreng tepung (untuk anak-anak)

pembantu untuk masakan, ayam + udang goreng tepung..
p/s hari-hari kalau dinner macam ni, huwaaa makin berkembang la badan i nih =P

10 comments:

Maria Firdz said...

sedapnya menumakan malam... nyum3... :)

eima said...

rajinnye kak ... ai huhuhu beras dah absi pun tak topup lagi ... sbb jrg sgt masak ..sesekali je

ieda immi said...

memang sedap .. nak2 bila pic cantik macam nie ekeke ;)

MaMa CyDa said...

Alahai eina ... terliur nengok gambo ikan bakar godang tuh haaa .... slurpppps

rajin eh abglong tuh tolong mama dia ^_^ gud boy

Ratu Hatiku said...

Sedapnya...paling sedap mstlah ikn cencaru bakar tu kan.. :P

Izan Ishak said...

bestnya tgk eina sgt rajin masak2 utk dinner. walaupun balik keje lambat banyak juga menu atas meja tu. lapar plak perut tgk pepagi nih...huhu

Masya said...

tak kembang kak.. janji makan lauk.. jgn makan nasi hahaha.. tp mampu ker?? sy x mampu .. nasi mesti cdok dulu hahahahaha

Nafira usof said...

rajin nye akak masak~ macam2 lauk n sayur ade. kalo zura hari keje memang masak simple2 jer. kadang2 nasi ngan lauk jer. hahahaha

Imah Dinor said...

rajin masak mcm aku jugak khik2...klu blk krj pg dah kul 7mlm pun sempat masak jugak walau pun nasi goreng...
klu ikutkn hati xmo mkn nasi mlm2 takut gemok...tp dah tugas isteri masak tuk somi kira kena mkn jugak le...klu gemok jgn komplen plak ye...sbb terpaksa mkn he..he..

ch@ said...

Pergh! Sgt rajin masak blk kerja. Byk pula tu menu. Kalo kita ngam2 tiga menu je la, hahaaa...tgk perut arif tu...wow!