About

Thursday, September 26, 2013

.: seLera makAn : begitu Emak Begitu anaK ! :.

As salam..

Kisahnya si abang arif ni ..
lama dah tak kisahkan dia disini..

ooooh selera makannya, boleh tahan sekarang ni..
kata ibu, di rumah ibu aje, berapa kali makan nasi tak terhitung..
bila ada je orang masuk dapur nak makan, dia ikut turut serta..

ibu pengasuh ada anak-anak yang sudah bekerja,
time rehat kadang-kadang ada yang balik makan di rumah
seorang balik, arif ngendeng nak makan sama
elok seorang lagi balik di masa berlainan, dia ngendeng nak makan nasi lagi..
alaaahai abang, cepat la habis beras rumah ibu tu..hee~
tapi masalah jugak budak ni kalau terlebih makan
dia ni, asal terlebih dan perut tak mampu nak tampung jer
dia sure akan muntah..
haih la.. rugi jerlah anak oooi..ngee~

apapun, mama suka abang arif selera..
orang lain susah hati sebab anak tak selera makan kan..
ada kamu yang berselera ni, syukur la as emaknye kan.. ^_^
apapun, pemantauan tu perlu juga, tapi setakad ni, ok jer kot si abang..
belum obes kot.. ^_^

oooh, lagi kegemaran dia sekarang ni..
kalau tak bungkus nasi lemak pagi-pagi
dia minta bungkuskan roti canai
tak cukup sekeping, wajib bungkuskan 2 keping..
kata ibu, adik makan sikit je, si abang yang akan habiskan semua..ngee~
abang abang..

kalau ada kesempatan, sarapan pagi dengan si abah
dia, sure akan minta roti telor+milo suam
tidak akan order menu lain..huu~
layankan jerlah, sementara kamu suka yang itu kan..



*piccas_snap by phone semasa sarapan pagi sama-sama sebelum hantar mama masuk kerja, dan dia ke rumah ibu pengasuh (si abah kerja malam, cuti siangnye)..

p/s begitu selera anak begitu jugaklah selera emaknya, sebab tu emaknya sepesen dia, upss.. terbalik sudah, sebab tu anak sepesen emak, berselera makan..hehe~

18 comments:

Nafira usof said...

Bestnye tgk abang long makan. BerSelera sgt.. anak2 zura x bape selera sgt mkn. Bagi vitamin pon x jalan sgt.

mrs Fiza said...

alahai..anak suka makan ni tkyah pening2 sgt kan.. tk perlu riso tk ckup khasiat ke apa..darwisy mmg dr keciksmpi la ni tk suka makan sgt.. memilih makan..dan makan ikut mood..kuruih keding ja..tulang kt badan ni boleh dikira..masak special pon dia tkmkn jgk..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

sukanye tengok abang selera makan...Qis pun suka makan roti canai..klu makan kat mamak mesti minta roti canai...senang hati bila tengok anak berselera makankan...

eima said...

bagus la berselar .. cam anak ai ni ... mkn kena ade bantua vitamin br la nk berselra nk kate cacing 6 bulan seklai bg ubat ...

tu passal tgk arif dah gebu ..comey je

Gieyana said...

Dh nmpk chubby abg sket yer..ni klau blik kg nk main byk or selera mkn still remain? Nureen klau blik kg kira nk main jer..haizz!

Ms Haslina said...

betul tu eina. yang penting anak-anak makan dan ada selera. dan juga sihat.

LYAfrina said...

bgusla camni eina.. bselera dia mkn.. klo asya mmg ssh sgt nk bg mkn.. asyik nk susu j.

MaMa CyDa said...

Best2 ... kita paling suke tgk anak2 makan byk dari anak2 taknak makan lgsg eheheheh

NzA said...

wah ini sudah bagus....sukar nk tgk ank2 lelaki makan begitu brselera...abg farouk makin kurus sbb mkn nasi 2x je 1 minggu, yg selebihnya dia makan roti or mknan lain...........risau jugak...

mama_ka0ri said...

berseleranya tgk dia makan..selera besar ni..hihi..

Rizziela said...

seleranya dia makan

Rizziela said...

Bagusnya anak2 selera nak makan

Anka saya dulu pun susah nak makan..tp sejak mengamalkan Mealshake dari Shaklee memang Nampak kesannya...dah la kurus memanjang... nak beli boleh contact saya 018 2050462

Lily@MamaZaraZareef said...

mmg nmpak berselera sgt dia makan tuh..lately pon nmpak dah makin chubby si abg..hihihi..takpelah kan..dpd anak tak makan, lagi senang hati tgk anak yg berselera macam ni..yg penting sihat dan kuat kan arief kan..=D

Maria Firdz said...

mmg seronok tgk anak2 mkn.. tmbh2 klu dr air tgn kita kn... :)

kayyana said...

seronok tgk die makan.. kite jadi kenyang tgk die makan punyela semangat.. hehehe

mummy_ayu said...

yum yum..sedapnya..nak sikit leh?

Masya said...

sy yg baca pun sama selera hihihihihi.... pttlah mereka makin berisi mmg berselera btl dapat makan

Imah Dinor said...

mcm penah dgr je ayat tu..mak ngan anka kuat mkn.....tok kedah yg ckp dgn kami.he...mkn selagi ada selera...org lain ad selera tp wajib dtahan 2 sbb mmg kena bpantang hu...