About

Monday, September 30, 2013

.: PamEran SeRangga, KaTak & KoDok :.

As salam..

sambung cerita pagi..
jom kita naik ke tingkat 2 pulak..
ada Pameran Serangga dan Pameran Katak & Kodok

namanye pun dah menggelikan..hehe
tapi mama ok jer, layan..hehe..
tapi geli tetap ada
katak besar besar ooo..
jom tengok.. ^_^

dua beradik naik sini, lagi teruja
orang tak ramai
sukahati berlari sana sini..

teliti dan belajar ye abang arif..

antara serangga yang sempat dicapture~


si abah je fokus, anak-anak ?..huu

info yang menarik~ katak sumber ubat-ubatan dan protien ? =P

eiii.. geli geleman, tapi nak jugak snap =P

adik sokmo takmau fokus, protes aje bila diajak bergambar..haih ~

abang arif, sporting jer.. tak geli pun dia..ngee~

heran si abang, katak makan ular, biasa dia dok nyanyi lagu 'bangau oh bangau' tu, ular yang nak makan katak ^_^

orang tak ada pun, so senang lenang berlari larian..

adik saja je tu, sukahati sangat, siap main landing landing, ingat kat rumah ke dik ooii..
dah habis pusing 2, 3 kali
jomlah balik ye..

nak turun tangga, ada pulak air pancut ni, leka sekejap si anak anak, ingat ada fish, takde pun
parking pun free je kat situ
so, kira ok jugak la pergi ke sini
dapat jugak hiburkan anak-anak

nampak mereka happy
dan kira dapat la ilmu untuk anak-anak
^_^

thanks Nad atas infonya
dapat juga ilham nak bawa anak-anak ke mana
^_^

6 comments:

Nafira usof said...

errkkkk... kalo zura memang x masuk lah kat bahagian kodok tuh~
geli benor ngan katak~

NzA said...

Baca tajuk pn akak dh geli + takut apatah lagi nk p tmpt tu....gmbar kt n3 ni pn akak skip..KATAK, binatang yg plg akak geli + takut di dunia...huwaaaa....

Imah Dinor said...

hu...mst geli...tp teruja mcm nak g tgk...bla2 anak2 sihat sikit bleh bwk g tgk...

Lily@MamaZaraZareef said...

hihihihi..kalau kite pon mesti ada geli geleman sket tgk pameran katak ni..serangga lain ok lagi..hihihi

kayyana said...

bgus utk anak anak belajar ni. mengenal pasti serangga.. hehhe

Masya said...

berbaloi² jugak yer.. ada 2 tingkat yer.. parking free tu yg best....