About

Monday, September 30, 2013

.: ke MuZium ALam seMuLajaDi, PutrAJaya :.

As salam..

weekend lalu-lalu..
elok saja si adik baik dari demamnya..
terasa nak berjalan-jalan
bawak anak-anak
walhal weekend tu sebenarnya si abah kerja malam..
tapinya disebabkan anak-anak semacam dah lama tak di bawa berjalan
so, kita keluar la kejap
ke lokasi mana yang dekat-dekat

dapat idea dari blog Nad mamanya ZakwaNayli tu..^_^
terus la siap-siap
tak boleh lama, si abah nak work malam
perlu rehat juga sekejap..

jom terus layan gambar yang di snap
Lokasi : Muzium Alam Semulajadi, Presint 15, Putrajaya
Tiket masuk : RM 2 (untuk 12 tahun ke atas)
bawah umur : free

panas terik pun nak jugak bergambo..hehe.. si abah ler suruh, layan jerlah.. =P
dah masuk tu, si abang teruja!
si adik, terkezut ke apa taktau lah
peluk mama kuat-kuat
takut katanya.. 'animal, akutt.. animal, akutt'..
hehe.. risau jugak mama, yelah akeem baru je baik demam
kang demam lagi sebab terkejut pulak kang..

tapi sekejap aje dia macam tu
lama sikit tu, ok dah..
memang animal sini, nampak real, di awet kan..
cuma tak bergerak.. dapat tengok dekat
itu yang budak kecik ni takut mulanya tu..hehe..

sian akeem ..hee~

mulanya berdukung ajerlah si akeem, sebab dia takut kan..hee


rupanya, mama pernah ke sini dulu, around 2010 kot
datang atas urusan kerja..hampir lupa..

budak baru baik demam bersama abahnye ~

puas jugak pusing-pusing berkali kat floor 1 ni..
kawasan tak luas mana pun
tak banyak sangat, tapi ok jugak la sebagai pendedahan buat anak-anak
umur baya-baya abang arif ni suka la ke tempat macam ni

berkali ke tempat kambing ni..suka betul dia..

adik suka tengok ini..

my 3 heroes~

antara animals yang ada
~ next sambung ke tingkat 2 pulak ye...dah banyak gambarnye ni.. ^_^

... to be continued..

8 comments:

ZazaMyMoon said...

menarik jg. bleh bawa anak2 dtg sini kann =)

inazamri said...

ooo ada muzium ye kat putrajaya tu.br la akak tau.bole la jln2 ke sana cuti2 nnt

Maria Firdz said...

ternganga dia... hehe.. g putrajaya gak smlm... tapi saja je ronda2.. sbb si Faiqah dah tido dulu... huhu

Imah Dinor said...

nampak mcm best..t ajak cik ayah g sana...hu..asal bwk jln2 blk mlm je aina demam....blk dr sepang sabtu lps mlm je meracau2...

Nafira usof said...

menarik jugak~
tapi agak jauh dari shah alam.. kena betol2 plan ke sana baru leh pergi.:)

Nad MamaZN said...

Seronok gak kan kak?
Walau tak sehebat zoo negara
At least bleh la kasi pendedahan pd anak2 jugak :)))
Murah plak tu ehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

bagus jugak kat putrajaya ada tpt ni kan..leh gak bagi budak2 kenal animals..=)

Masya said...

murahnya tiket zoo negara mahal skrg kan.. dapat tgk ni jadilah...