About

Thursday, September 12, 2013

.: IntrO ceRita baLik kamPung : kenDuri kahwIn SIL :.

As salam..

Balik kampung hari khamis - 29.08
majlis akad nikah jumaat petang - 30.08
majlis rumah perempuan, sabtu - 31.08@Pontian
majlis rumah lelaki, ahad - 1.9@Batu Pahat
Isnin - 2.9 masih di kampung, tolong mak kemas ituini..
Selasa - 3.9 tak sihat lor (dari Isnin lagi).. ambil MC (mc pertama tahun ni..huu), then, gerak balik KL..
**********************
Khamis dekat tengahari jugak sampainya..
petang tu, tak ada apa sangat, cuma malam tu..
SIL pakai inai, dan tolong isi telur pindang dalam bekas dan buat sirih junjung..
jiran sebelah rumah mak aje yang buat sirih junjung..

hantaran sudah siap semua deco-deco, SIL lagi sorang yang buat..
cantik..

layan gambar, tak ikut susunan gambar ni..
saja-saja snap.. ^_^
pelamin siap terpasang.. pasang petang hari khamis tu..

adik akeem baru bangun tidur, buat muka blur..hehe~

ada-ada aja si abang~

budak kecik ni kena pantau aje dia.. risau takut  rosakkan pelamin tu.. mak ucu belum rasmi pun lagi..hee~

dia~



si abang sama rajin nak menolong..huu~

time baru nak pasang pelamin dalam rumah~petang khamis~

bunga telor pindang, dan ada juga telur masin.. meja makan beradab.. cenderahati dari pengantin perempuan~

berinai.. kawan SIL sendiri yang inaikan~

hiasan bilik by SIL.. hantaran~ anak buah dan kanak-kanak riang bermain~



Gubahan by SIL.. cantik dan kemas... nak ambil tempahan sure laku ni, tangan berseni! ^_^
p.s ....... to be continue...... ^_^.. banyak sangat gambarnya..huu~

12 comments:

amy said...

cantik pelamin dia hias..pandai tukang hias dia ^-^ ..hantaran pun cantik2..mesti seronokkan tgk? :)

Nafira usof said...

haah lah.. cantek sangat gubahan hantaran tuh~

memang boleh amik tempahan.. hehehe

~Siti Hajar~ said...

Pelamin tu cantik sgt...

ooo d johor ada mcm2 jenis telur yer, klu cni telur rebus biasa tu jelah, telur manis pn jarang org buat, tp ok jgk bg telur masin, blh bukak mkn dgn nasi kenduri, sedap tuh...hehe...Tapi telur pindang tu apa rasanya yer, xpnh mkn ler..

Cho Zila said...

letih gak kalau kenduri keluarga sendirikan.. tapi sangat happy dapat ahli keluarga yang baru... tahniah untuk adik lieyna.. memang berseni gak tangannyertu.. boleh dicuba bakatnyertu...

mek da ©™ said...

cantik pelamin tu..

eima said...

kompom penat kan uruskan majlis kawen ni kan

Imah Dinor said...

meriah...xsabar nak tgk pic pengantin...

Ena said...

Arif ni dah jadi abg besar sungguh dah hah dier.. suka tengok..

ch@ said...

Phew sgt lotih. Kita jarang pergi preparation wedding cenggini, biasa dtg mkn ja pastu blk. Esok lusa satu2nya kenduri adik tatau la cemana, dgn askar2 ni lg....phew!

mama_ka0ri said...

cantik pelamin dia..tapi gamba pengantin takde pon..hihi..

Hanis Azla said...

As-salam Lieyna..

cantik betul pelamin tu.. gubahan hantaran pun cantik..

maszmadi said...

CANTIK N KEMAS.. SEDAP MATA MEMANDANG