About

Tuesday, September 10, 2013

.: ceRita OpeN House laGi : ruMah iBu & kawaN aBah :.

As salam..

sambung cerita syawal, walau bukan di bulan syawal..
n3 semuanya pun sudah lama terperam dalam draft..
baru ni, ada kesempatan untuk up..huu
Ahadnye, 18 Syawal lalu-lalu..
ada jemputan open house dari Ibu pengasuh anak-anak dan kawan ofis si abah..

keluar selepas Zohor, ke rumah kawan si abah, kemudian ke rumah Ibu pengasuh..
sebelum keluar tu, sempat bergambar lagi..haha..
lepas gian, beraya di kampung sehari je kan..
tapi tidak lah berbaju raya pun, baju raya betul2 raya sepasang je tahun ni.huu~
3 beranak lagi, adik susah nak bagi kerjasama..alahai..

memandang ke lain aje si adik..eeii..

my 3 heroes pulak.. ^_^

si abang camera friendly, adik tu.. eii... memang susahlah!


jarang ambil gambar bila pergi rumah orang sebenarnya..
tapi ntah nape hari tu, rajin pulak usung camera..
candid gambar anak jerlah ye.. ^_^

@rumah Ila (Kawan ofis abah)
gambar menu lupa nak ambil.. 
ada sate, mee/bihun sup, spagethi, nasi himpit kuah kacang dll..

kemudian gerak ke rumah ibu pengasuh..
meriah dengan kawan-kawan anak-anak ibu..
anak ibu ada 3 lelaki, seorang perempuan..
so bayangkan la berapa ramai kawan-kawan mereka sekali datang kan..

ibu masak, mee kari, roti jala, nasi lemak dll...
sedap......... ^_^

adik melekat dengan anak-anak ibu jerlah dia..
kejap dengan achik, kejap dengan angah, kejap dengan along, kejap dengan kak manja.. ^_^
suka la dia, jadi perhatian.. 

si mama ~ akeem bersama achik (anak ke-3 ibu)

akeem bersama achik dan kak manja ^_^

akeem bersama along dan tunangannya.. (bakal berkahwin mac depan, in sha Allah.. ^_^)
angah kat luar, tak sempat bergambar bersama~

sibuk betul Ibu.. ramai tamunya.. ^_^

selesai makan-makan rumah ibu, baliklah kami.. 

kenyang untuk hari tu.. 

p/s terkilan tak dapat buat makan-makan raya tahun ni, jemput kawan-kawan, hopefully, dapat buat majlis lain untuk jemput kawan-kawan, in sha Allah.. birthday ke2 akeem ke kan.. harap ada kesempatan dan kelapangan tu.. Amin...

10 comments:

eima said...

syok tu mkn mkn ... tgu dpn plak nk merasa mkn meriah gini .. tah sempat ke idak ..mudahan Allah bg umur yg panjang ....

Ms Haslina said...

alhamdulilah rezeki dapat jemputan sana sini eina dan family.

Hanis Azla said...

As-salam lieyna..

wp dah habis syawal, masih seronk tgk gambar2 time berhari raya dan berumah terbuka.. kemeriahannya masih lagi terasa..

~Siti Hajar~ said...

Samala kita eina, memenuhi undangan OH tetiap minggu & Alhamdullilah OH rmh sy dh buat sabtu lepas...

Selalunya klu anak kita dok dgn pengasuh, automatik anak2 kita akan rapat dgn anak2 pengasuh kan, kira jd cam adik2 dorg dah, mcm sy pun wlau dah xhtr mengasuh sbb dh sekolah tp klu si anak pengasuh blk bercuti mesti dtg rmh angkut Danish tido rmh dorg, siap bwk p bcuti skli lg, pd kita yg bkerja ni syukur sbb ada pengasuh yg sggp jg anak kita dgn baik...

Nad MamaZN said...

Kak, color blocking! Cantek :))))

Nafira usof said...

seronokkan bulan syawal..
keje makan2 jer. hahahaahha.

Imah Dinor said...

wah..byk tmpt jugak jemputan OH tahun ni yek...luasnya rmh ibu...patut ayip n hakim selesa dok sana....

Masya said...

cantik akak padankan warna bju dan tudung tu.. kene sgt...

kayyana said...

agak agak minggu ni ade jmputan open house lagi tak walaupun raya da abes kan.. tp terasa lagi bahang raya tu kan kan kan

Izan Ishak said...

bila dpt pegi open house mmg best. kami thn ni tak berapa nak beraya sangat pun. sibuk dgn kenduri kendara. balik johor pun dah sempat raya beberapa rumah aje.