About

Friday, September 20, 2013

.: 30 SyawaL : opeN houSe @OfficE :.

As salam..

salam jumaat yang mulia..

ooh masih cerita syawal ye..
hehe..boleh la..cerita 30 syawal..
buat makan-makan a.k.a potluck sempena syawal..
kali ni, turn mama bawak yang simple saja..
suka suka.. =P

sebenarnya, tak libatkan semua staff pun, cuma kami di level 1 dan 3
sorang bawak sikit katanya, tapi bila dihidang, jadi banyak pulak
siap boleh ditapau tapau lagi.. meriah ~

jom layan menu dan orang-orang yang ada..
(lelaki seorang dua, tak interframe pula, maklum hari jumaat kan, diorang bergegas untuk solat jumaat)
laksa... plan asal mama yang buat, tapi last minute orang lain nak buat, so, tak jadi la mama..merasa laksa orang lain, nikmatnya la haai.. =P

mee sup & nasi himpit kuah kacang.. sedap..!

mee rojak (or orang utara sebut, pasemboq), bihun goreng, aneka nudget..

pencuci mulut.. kuih sagu, alaa lupa pulak apa nama masakan ni, yang lemak berkrim tu..hee.. dan bubur caca serta bubur kacang (tak sempat makan pun, kenyang dengan makanan utama..huu)

yeaah,,itu dia sumbangan mama.. pencuci mulut juga (koktail =P, senang banyak si mama) dan ada juga 1,2 jenis lagi tak sempat capture..kuih muih je..
jom interframe orang-orangnya pulak..
masing masing mood pakai baju raya..lalala..
oooh ini geng lunch mama..
kami hari-hari bawa bekal, berpotluck, makan sama-sama..
(kekurangan korum seorang lagi, dah keluar solat jumaat)
me~ila ~nana dan acik ram ^_^

meriah suasana, walau tak semua yang join..

ooh my bos is singh ... join makan sikit je sebab dia vegitarian ^_^

ada jugak kek yang sedappppp... ^_^
sekian, kisahnya 30 syawal kami yang disambut dengan kawan-kawan..
meriah walau cuma masak-masak sendiri..

makan sampai lebam =P

p/s selamat berhujung minggu, jumpa lagi minggu hadapan... ^_^

14 comments:

Maria Firdz said...

wah... sedap2 nya... :)

aTieYusof Family said...

wah! nampak sedap semuanya..meriah sambutan raya..sama mcm kami masing2 bawa hidangan..kira port luck..:)

::NureeN:: said...

nak laksa eina buattttt....
hehehee
sedapnyerr....
lapaq ni...

eB said...

laksaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. hu3
hepi wiken dear :)

Nafira usof said...

meriah sangat kampeni akak~
sonok jer tengok~ meriah jer bila ade majlis. kalo kat kampeni zura nih memang x de lah potluck nih.. kawan2 pon semua cina.

ieda immi said...

seronok kan jamuan raya ramai2 macam nie .. paling best menu lah ;)

Ms Haslina said...

seronok tgk ukhwah/relation eina dgn officemate.
best kan dapat makan home made food.

NzA said...

hohoho.....xtahan tgk gambar tu semua eina...lapar la pulak.....

Imah Dinor said...

ho..ho..makan2 mmg best...byknye makann...

Lily@MamaZaraZareef said...

nampak orgnye tak berapa ramai..tp makanan meriah sungguh!! best2x..sume pndai masak oklah buat potluck..kalau kite yg kena? mau gelabah nk bwk ape..kekekekeke

Masya said...

hahaha.. nak masuk raya haji dah, sy pun x update cerita raya kat opis.. sebab kami pun buat hujung sywal 29 syawal hari khamis...

Izan Ishak said...

makanan semuanya meriah. best2 pulak semuanya tu!

Izan Ishak said...

makanan semuanya meriah. best2 pulak semuanya tu!

ch@ said...

Best. Kita mmg dh x merasa la. Jom buat potluck blogger. Syok gaknya kan?