About

Tuesday, August 20, 2013

.: JaHitaN meNjeLanG sYawaL TaHun ni :.

As salam..

masih n3 live, n3 autopublish tak sempat nak draft kt rumah..
Malam je mengantuk..aduhai..
Kerja rumah pun tak settle habis lagi..
Ni lah jadinya kalau weekend skip kerja melipat kain..
Dok sibuk hal lain..hui..

Okey, n3 live tapi kisahnya apa yg ada dlm draft lah..
Back to the tittle..

Jahitan menjelang syawal tahun ni..
Baju raya sendiri cuma 2 psg, almaklum tak beraya sgt pun..
Baju melayu anak2 dan suami sorang sepasang..
Then, ditambah baju untuk majlis kenduri kahwin adik ipar hujung bulan ni..
Kenduri belah pompuan sepasang, belah lelaki sepasang..
Mak mertua sepasang, ayah mertua, baju melayu sepasang..
Then, baju untuk anak saudara, aina n amzar sorang sepasang..
Itu jerlah...

Last minute jahit langsir rumah sendiri
Express... jam 630pg potong kain langsir, jam 930pg dah siap bergantung..
Express sungguh sebab kejar masa, anak dah bangun susah
Tapi time menjaht memang anak dah bangun pun..

Dan sebabkan nak express sangat, sampai dah salah potong kain untuk kening langsir..
Kalau ada yang perasan..hee..
Kalau tak perasan, bagus lah..hee..

Jom nengok hasil jahitan menjelang syawal tahun ni..
Tuk kenangan, jarang2 dah menjahit sekarang ni..hu..

Baju kurung dan baju melayu leher johor
Langsir simple ku..spot the kecacatan..hehe..

Sekian, kisahnya menjahit raya tahun ni :-)

24 comments:

Ena said...

apa yg salahnya tu? org tak pandai menjahit ni.. gk semuanya elok je di mata heheh..

@e_da said...

tak nampak apa cacat pun.. bestnya pandai menjahit.. kt tak pandai harap org jahitkan kena upah huhuhu

ZazaMyMoon said...

mata org yg tak berseni macam saya ni mmg tak nampak apa kecacatannya.. tapi tgk dgn mata kasar elok je ;)

::NureeN:: said...

bertuah eina, ada kepakaran menjahit..
klau la nureen pon pandai menjahit, best kan.. x yah gadoh2 nk p tempah sana cini

mummy_ayu said...

seronoknya kalu pandai menjahit..semua leh jahit sendiri..

ieda immi said...

ok lah nie .. pandai adik menjahit !

aah tang mana cacat nyee molekk aje nie ;)

~aSHa~ said...

cantik jerk langsir tu....asha pulak jeles tgk langsir dia....

Gieyana said...

X perasan la kecacatan kt mn tau..nmpk biasa jaa...pndai ar uols jahit...:)

Lynn Hamzah said...

dah dapat spot dah...kat atas sekali...

Imah Dinor said...

ala hai xperasan dah tukar langsir baru eh...g mkn2 ari tu kejap sgt..xsempat pandang kiri kanan pun makan n blk....

Hanis Azla said...

Salam mamalieyna..

wah.. bestnya pandai menjahit baju sendiri.. kagum akak.. bab langsir tu kalau tak cakap memang tak perasan pun.. he..he.. tapi bila dah tahu laju aje mata ni nak cari mana yang silap he..he..

NzA said...

wah banyak jugak tu eina smpt jahit..akak yg xde anak kecik ni pn dh malas nk menjahit baju 4Farah..beli yg dh siap semua..
w.pun simple ttp langsir tu cantik..xnmpk pn kesilapan teknik tu eina.

Nafira usof said...

x perasan pon ade kecacatan kat langsir tuh.. yang nampak cantek jer.. bestnye orang pandai jahit langsir sendirik.. nak try buat jugak lah nanti~

mama_ka0ri said...

bestnya ade mesin jahit..boleh jahit sendiri..jimat pon jimat..

langsir tu kalau tgk sekali mmg tak perasan pon..kalau tgk dua,tiga kali baru perasan..hihi..

sue zainun said...

okeh..jeles..saya xpandai jahit..
:p

eima said...

panadai !!
hebat la !!

ai taukat mana yg silap tu ... corak tu kan ... hehehe tp sape la nk nengok sampai gitus eklai kan

ch@ said...

Oooh, daku sgt cemburu kak, kamu pandai menjahit. Best sgt dpt buat baju sendiri. Baju suami dan anak2. Isk!
Kalo eima x kata corak kening langsir tu berbeza, kita mmg x perasan apa pun slh nya. Takde hal.

LYAfrina said...

untung eina..ada bakat mjahit..x perlu tkejar nak cari tailor.. jimat pon jimat,.

Maria Firdz said...

bestnya pndai jahit sendiri.. jimat... :)

Sidratul Muntaha said...

entahlah
tak pasan plak kecacatannya
kami ni mana la pndai menjahit
ahahhaa

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Sronok bleh jahit sendiri...
Saya ni..tak tahunya nak jahit bagai...sket2 keras tgn tu bolehlaaa...

Selamat Hari raya...

x0x0 ^_^

eMMe said...

Bestnye kalau tangan kite sendiri yg jahit baju diri sendiri, suami n anak2, siap jahit langsir umah lagi.. suke ar cam tu kan..

Selamat Hari Raya MamaLieyna...

Cho Zila said...

akaknyer mesin jahitpun dah lama tak bukak.. alamak bestkan dapat tengok hasil tangan sendirikan...

Che Rosliza Che Mat said...

tak nampak pun kecacatannya..