About

Friday, August 23, 2013

.: CanDid RaYa :.

As salam..

Salam Syawal..

Penghabisan stok gambar raya..
candid-candid camera..

saudara datang beraya di rumah mertua di pagi 1 syawal..
pic taken by si abang arif.. ntah apa-apa je disnapnye..

lokasi pertama beraya bersama SIL sefamily dan mertua..

ke rumah atok si abah (sebelah FIL-atoknya berbaju T, seluar coklat tu..Alhamdulillah sihat adanya, cuma atok perempuannya tak sihat, dah lama terlantar..tak snap pic la, sebab dia tengah tidur time menjengok tu.)

kemudian singgah ke rumah atok Husin..
(suka arif sebab nama Husin tu..dia dok teringat, Husin Hantu Kak Limah balik rumah..hehe..)

penat ooo beraya dengan si adik tahun ni..
dia duduk tak diam langsung...
exercise memanjang..sekali makmak kena exercise..
mana reti dok diam..
kat rumah atok kat atas nun, dia sibuk turun naik tangga..
kat rumah atok Husin ni pulak..
lawan bergaduh dengan si abang.. gaduh olokolok la.. ^_^
hingar bingar...dengan suara diorang.. 

kanak-kanak periang ~

see..bergolek sakan... hingar la sebab lantai kayu tu..
tapi best, nyaman santai kat luar gini.. ^_^

4 orang sepupu... riuh jadinya..

eh..tiba-tiba terselit gambar bawah ni pulak..
si abang kerjanya, minum air minum air..

1 syawal je pun kami beraya..
mana rumah terdekat sedara mara si abang..
 2 syawal, selamat beraya di rumah sendiri..3 beranak.. si abahnye dah masuk bertugas..

sekian..cerita raya kami tahun 2013 ni..
In Sha Allah..moga dipanjangkan usia, bertemu Syawal tahun hadapan..

Amin.... ^_^

17 comments:

Nad MamaZN said...

Tahan 2 beradek ni pakai baju melayu sampai ptg :)

::NureeN:: said...

pic candid mmg byk kan.. tp x leh nk wat n3 lagi.. raya nyerr crita x abes lg

Gieyana said...

Bestnyer da update citer ry..sy x dn nk update story ry..dh trf pics dh tp x smpt wt entry..haizz!

Nafira usof said...

alahaiiii.. raya ke 2 dah kena keje yer.. takpe lah.. keje pon tanggung jawab jugak kan..

hubby zura cuti 2 minggu.. nak nangis rasanye nak ikut cuti dia.. dah lah cuti zura nyawa2 ikan dah.. :P

Ena said...

Dak irfan nak sampai ke petang dah tak dakkk rupa baju.. mcm2 ada hahhh! hehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

hehe..mmg nmpak lasak benar si akeem ye siap golek2 atas lantai...^_^

MrS. F!zA said...

mmg penat time pegi beraya rumah org..hbis balang kuih dia nak usik..cawan, pggang smua..haihh

mama_ka0ri said...

main sampai berpeluh tu yg cari air kan..sama macam anak2 kita..haha..

ismaliana sulaiman said...

btl la kata nad.. tahan sungguh anak2 iena pakai baju melayu beraya.. harraz & firas habis sessi b'maafan je baju melayu dah terbang... firas lg lah pakai songkok n samping pun x mahu sabo je lah...

Imah Dinor said...

wah smpt jugak braya sana sini...hakeem mmg super aktif....

mek da ©™ said...

hehe.. pandai arif amik gambo..hehehhehe

Qashmere said...

Bestnya ada rumah kampung gini!

NzA said...

xpelah sekurg2nya smpt jugak eina n ank2 beraya...

Ms Haslina said...

comelnya abang dan adik bersamping.

Hanis Azla said...

As-salam lieyna..

selalunya dalam gambar candid ada seribu satu cerita kan.. seronok tengok..

mama maman aka yana said...

kita xde mood nak update pasal raya.. xde pic la sebabnya.. hehe

~aSHa~ said...

yang candid tu yg menarik tau...
btw cantik la abg arif amik gambar..pandai juga dia..ada bakat