About

Friday, August 2, 2013

.: BerbUka PuaSa di BaLai :.

As salam..

Salam Jumaat dan Salam Ramadhan..

ada yang hari terakhir bekerja ke hari ni?
sure ramai yang sambung cuti awal kan..
kat ofis mama pun sama..
cuma mama ni je, cuti macam biasa..
tiada keperluan untuk cuti lebih awal atau tambah cuti..
ambil yang wajib-wajib saja..

as usual, take turn si abah tu bertugas di hari raya..
last year dah cuti, this year giliran bertugas la pulak..
hukhuk..

apa-apa pun dengar-dengar macam ada juga cutinya..
cuma lewat sedikit..
'yang pasti pagi rayaku di kota kuala lumpur inilah..'
huwaaaaaa.....mau nangis rasanya..

apapun redha'.. pasrah =P

eh,terbebel panjang pulak ye..
sekadar meluah rasa..hehe..
 **************************
last-last week, ada jemputan berbuka puasa di balai..
tempat si abah bertugas, cuma unit dia..
jadi tidak lah ramai mana..
mama bawa bersama, kak yong (anak saudara)
lepas balik kerja, balik mandi dan tukar baju..
then, terjah ke sana..

syukur tak perlu tunggu lama untuk waktu berbuka..
 bukan apa, tak larat looor nak melayan kerenah si adik kecik tu..
suka benarlah dia, lari dan lari.. jatuh dan bangun dan lari..
sampai ke sudah, tiada 'break' nya dia..

nasib ada asisstant, kak yong..
tidaklah penat mama seorang..hehe..

si abang pun, gigih hari tu, dah habis majlis, menolong si abah membasuh..
mama rela menunggu dalam kereta..
si adik, dah sampai tahap, tiada kawalan..hee~

layan snap-snap by en abah ni..
sikit-sikit saja abadikan disini.. ^_^

eheh.. tiba-tiba ada ulaman je kan.. hehe~ menu utama : nasi putih berlauk ~

kami ~ uppps terlebih sengeh pulak si mama..hahaha... see, muka adik.. mau turun saja dia..

masa sudah hampir tiba untuk berbuka.. tetamu kehormat : ketua polis daerah petaling jaya (berkemeja putih bercermin mata tu- gambar ke-2, paling kiri tu..) ^_^

suasana~

baru balik bertugas terus join sama.. majlis santai-santai saja..




dah itu saja...
lepas makan, kalut-kalut take turn bersolat..
kemudian, si abah uruskan apa yang patut untuk kerja belakang tabir..
then, baliklah kami...
Syukur.. rezeki berbuka di luar untuk hari tu.. ^_^


p/s Selamat membuat persiapan raya, Selamat Menyambut Syawal... dan Selamat pulang ke kampung halaman, moga semuanya selamat sampai ke destinasi kampung halaman masing-masing... Selamat bercuti... eh..kalau ada yang belum cuti tu, jumpa lagi, next monday ya~ ^_^

"Mohon Maaf Zahir & Batin"

9 comments:

ZazaMyMoon said...

heee jgn cedih2 yer mama..
tapi tu lah kt kl ni boring kann time raya.. huhu

ieda immi said...

bestnyee

ramai2 makan sure berslera .. masakan kg lak tuu

Rizziela said...

Belum merasa lagi berbuka ramai mcm ni...mcm x ada harapan ajer utk tahun ni.. huhu

syok kan?

Maria Firdz said...

huhu.. sdih2.. tapi apa kn daya kan..

ch@ said...

sempoi. ala2 gerai. kalau auni adli ni, mau dah tawaf satu kawasan. makanannya pun simple tapi menyelerakan apatah lg mkn berjemaah ramai2. best.

Ms Haslina said...

syukur dgn rezeki berbuka di luar beramai-ramai.

kita pun kerja lagi isnin nanti.

p/s suami eina polis traffic yea.

eima said...

sekali pun sy tak penah join sbb kekangan masa ..

MrS. F!zA said...

kami dh 3x berbuka jamuan mcm ni..cuma tk smpt nk bt entri..simpan jelah diam2..hehe

best kn berbuka ramai2..

NzA said...

Tabik dan kagum dgn ktabahan eina...agaknya kalau akak dh meraung2......
wah santai je kan.....mcm ni best la xde protokol bagai..nk makan pn xsegan2...