About

Friday, July 5, 2013

.: suDah boRing di tengaH :.

As salam..

salam jumaat yang mulia..
kisahnya si adik..
dalam kereta, memang tidak la ber 'carseat'..
kalau si abang dulu, kecik-kecik dah ajar..
adik ni, tidak pernah sekali pun ajar..
jadinya.. sendiri mau ingat la kan..
macamana keadaan budak sorang ni dalam kereta..
lately ni, lagilah keterlaluan peel dia..

suka main, panjat dan junam kepala.. dari tengah ke belakang, balik ke tengah, lompat ke depan..sibukkan pemandu punya tempat, balik semula ke tengah, panjat, junam kepala ke belakang pulak.. dan seterusnya..
haiiiyaa..semput mak, sentap jugak jantung sesekali..
budak kecik ni tak padan dengan kecik..
semua dia main redah..
panjat dan junam, panjat dan junam

panjat tak berhasil, pandai pulak meminta tolong..
'anjat...anjat..' sambil buat muka sedih ke kita..
yee..dia dah bijak bercakap beberapa perkataan yang selalu digunakan sekarang..
alahai adik... sabar jerlah kamu ni, berani sangat..
bab lari jangan cerita lah.. laju dia dari kita..
sepantas kilat..berdesup..aiyooo..banyak bahayanya..

ini..snap time dia ambil tempat di belakang sekali.. reti dok diam-diam tak apa jugak.. ini.....haih!

snap di hari berasingan, kena silauan flash camera, terpejam mata..hehe!

ini, duduk depan pulak.. time baik, sekejap jerlah baiknya... tak boleh biar lama-lama..ke tengah jugak kembalinya.. bahaya..

dah mula nak berdiri.. sikit lagi, dia ke bahagian pemandu pulak..lahai..

si abang yang snap.. dia main camera time ni, snap sesaja la.. =P (waktu pagi otw pergi antar anak2 ke pengasuh dan ke tempat kerja)
adik...adik..
macam-macam peel kamu..
periang dan berani sungguh.. ^_^
itu tandanya kamu sihat... Syukur..

p/s happy weekend.. weekend terakhir untuk sesi jalan-jalan kot.. dah masuk ramadhan, fenatt kot.. ^_^

10 comments:

Nad MamaZN said...

Akeem, akeem..
Xpe aktif dan sehat takde la riso sgt, heh
Kite la kena sabo sket

Ok kak hepi wiken! =)

ieda immi said...

ahha macam2 gelagat kan ..
si abang sib baikk melayan adik ..
tapi jenuh juga tuu

pandai si abang ambil pic ibu dan ayah yeee

Imah Dinor said...

hari naik keta..membesar dlm keta jer budak bdua ni...hakeen mmg budak yg berani..

mrsfiza said...

ye weeken terakhir..mmg dh plan nkkuar jln2..hehehe

Nafira usof said...

sama lah ngan peel Delisha.. ajer xtvt dia dalam kete tuh.. geram jugak kadang2..hehehe

ct rahani said...

alahai akeem.. ligat yer.. tp x pe, cergas tandanya bijakkan.. :)

Nadiah Sidek said...

kalau tak duduk diam gitu memang bahaya. kat sini wajib pakai carseat

Maria Firdz said...

Mmg ligat sungguh tu.. Kna pkai carseat utk keselamatn..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Dulu Qis kecik2 macam tu jugaklah kalau duk dalam keta..tak pandai diam..skrg ni dah ok dah... :)

Happy weekend Iena..^^

ch@ said...

Mesti dia buat muka puas hati dpt panjat tu kan. Pastu ketawa jahat angkat2 kening. Ihiks...comel sgt. Dpt byg kan keributannya.