About

Tuesday, July 23, 2013

.: RumaHku SyurGaku : Berangan aDalah perCuma :.

As salam..

salam ramadhan..

*****
berangan adalah percuma..
so sementara 'rumahku syurgaku' tak siap-siap lagi tu..
moh ler berangan dulu.. huuu~

jengokan pada minggu terakhir sebelum ramadhan..
jengok-jengok progress lagi..
alaaaahai, dulu duduk aim, macam umur si adik setahun dah selamat dapat kunci..
macam rezeki anak pertama dulu..
umur abang arif setahun, selamat dapat kunci dan pindah ke rumah sendiri
(yang duduk sekarang ni, rumah di awangan..ngee~)
tapi sudahnya, si adik dah hampir setahun 7 bulan ni, rumahnye tak siap-siap jugak lagi..

tapi in progress, memang perlahan sungguh projek ni..
agaknya, nak masuk rezeki anak ke-3 kot rumah ni siap =P
(hahaha.. silalah berangan lagi si mama, nak anak no.3 pulak.. Amin...)

apapun, mudah-mudahan projek ni siap jugak
walau perlahan-lahan..pheew...

sekadar mengabadikan perkembangan terkini..
boleh jadi rujukan, masa hadapan.. 
progress pada 6 julai 2013..

intai di sebalik tingkap .. semua nampak OK..

berangan la tu si abang tu.. suka berangan macam mamanya =P

bahagian belakang dapur.. part ni si mama suka la berangan.. nak tanam serai dan apa-apa yang boleh ..hee~ si abahnye pulak berangan.. kalau ada modal, boleh besarkan dapur.. waallah.. berangan memang syiok.. =P

amboi riang gumbira nampak.. besar mana la kamu-kamu nanti baru boleh duduk sini..herm..

unit rumah yang hampir siap.. jalan belum bertar.. lambat lagilah ni..huu~
apapun, doakan yang baik-baik aja..

Amin...

p/s Fasa ke-2 untuk rumah macam ni dah mula rancak naik juga (bersebelahan dengan Fasa 1 ni), siapa-siapa yang bercadang nak cari rumah tu (area Nilai), survey-survey la kat sini, mana tau ada yang masih available.. tapi.. hee... taktau jaminan, bila siapnya...he.. tapi projek dah mula jalan dah..~

p/s ada orang tak suka kongsikan cerita semacam ni kat blog kan, yelah kongsi-kongsi tapi rumahnya tak siap-siap jugak.. suka hatilah pada yang nak fikir negatif tu.. pada mama, setiap perkara yang berlaku yang boleh dijadikan rujukan dan kenangan di kemudian hari, mama update je sini.. lalala... ^_^

20 comments:

Nad MamaZN said...

Suka tak suka bukan umh dorg ye tak? Hehe
Takpe,tak lama jk lagi tu...
End of this year atau awal thn dpn dh leh pindah kot =)

pena rozie said...

Biase la.... Beli rmh ni sabar kene tebal...

mama_ka0ri said...

wahhh...rumah baru dah nak siap..mesti excited kan..

ZazaMyMoon said...

berangan tu tak salah.. mana tahu angan2 tu menjadi kenyataan suatu hari nnt.. kannnn hehe ;)

~Siti Hajar~ said...

yesss eina...berangan adalah best!!!!...haha

nmpk dh nk siap tu, kiranya dlm thn ni eina blh pindah dah la kot...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

biasalah tue kak ina..
rumah jue lewat setahun dari tarikh sebenar..tanpa nanti dia orang bayar pampasan....

::NureeN:: said...

bior la apa org nk kata, ni kenangan utk eina sekeluarga, x kaco org pon kannn... hehe

insyaALLAH, x lama lagi la ni.. :)
sronok klau dpt umah mcm ni, eina x try kuaq kwsp ke utk renovate dapor :)
alang2 tak masuk lagi kan.. nti dh siap terus jer buat.. bahagia klau tgk dapor besar kan :)

ismaliana sulaiman said...

ehhhh..lieya suka je n3 mcm ni like sgt2.. heheee.. sbb suka berangan jugak.. bila tgk umah org mula lah pasang angan2... percuma kan.. yg x suka x yah tgk.. case close.. heheee..

syoknya iena dah ada umah sendiri...w'pun progress lambat janji siap n pemaju x larik.. insha allah raya tahun depan dah blh deko2 kat umah sendiri..

kita org pompuan ni mmg suka tanam2 serai,pandan,pokok lada.. jimat tu..skrg semua harga brg dah naik klu dpt tanam sendiri mmg syukur la..

ct rahani said...

sabar kak.. InsyaAllah akan siap jugak tuh.. cuma lambat sket la.. pasti ader hikmahnya.. tp nmpak progress berjalan dh kira syukurkan kak.. sy nih rumah dh lama siap pun x duduk2 lg.. hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Mudah2an cepat la siap rumah akak tu... takpa, dari angan2 tu la kita usaha untuk realisasikannya... betul tak...

sal rumah dah siap lama, tapi masih tak dapat duduk... sbb beli rumah kat kampung... konon nak minta tukar balik kampung, tapi sampai sekarang masih tak nampak tanda2 dapat tukar balik ke kpg... alamatnya, pencen ni la baru dpt duduk kot... huhu

Ms Haslina said...

alhamdulilah, tumpang happy kawan2 ada rumah sendiri.
keseronokkannya sungguh tidak boleh di gambarkan dengan kata-kata.

Rizziela said...

saya suka bila tau kawan2 beli rumah..boleh intai2 design yg lawa2

Insyallah x lama lagi siaplah tu..semua dah ok...next year kot

Iela Fazielah said...

insyaallah iena... xlama lagi tu..... dr skrg la dah kena siap2 berangan utk buat mcm2... supaya bila siap je..boleh realisasikan impian tu...... bestnyer!

Izan Ishak said...

izan suka part belakang rumah tu eina... luas! boleh je kalau nak besarkan dapur nanti. kalau bercucuk tanam pun mmg boleh sesangat.

Qashmere said...

Bestnya dapat rumah baru...

NzA said...

moga dipermudahkan...xsalahkan kalau tmbah ahli baru smbil2 tunggu rumah siap...ngee.....

Imah Dinor said...

wah dah nmpk mcm nak xlama lg nak siap tu...ada tanah bkg tu bleh bcucuk tanam gak tu...sama la kita berangan xbila2 boleh berehat2 kat rmh bwh nih...rmh dah ada tp belum cukup modal nak pindah ngeee....

mummy_ayu said...

apa salahnya..blog kita.suka la nak cita apa pun...wah..mesti excited nak pindah rumah sendiri..mcm Ayu dulu....sekarang..sedar tak sedar..dah nak 2 tahun duduk rumah sendiri..

MaMa CyDa said...

Insya-ALLAH Lina .. tak lama lagik dptlah duduk umah tuh.

Pengalaman akak beli umah nih mmg camnihlah. Masa beli a.k.a sign agreement dulu time tuh anak baru 2. Takde tanda2 preggy. Tp umah siap dan dapat duduk masa dah dpt anak ketiga dan time tuh dia dah 5 bln. Just imagine ....lama jugaklah tuh. Setahun lebih tempohnya. Umah dah siap dgn jln dah bertar tp CF tak lulus lagik. Tuh yg paling lama nak tunggu. Now dah dpt duduk rasa puashati sangat. Yg penting sabar yer ... ^_^

mamashikin said...

takpe kak iena..slow2..lagi pun kak ina dah ada rumah kan..kira ni rumah kedua la yer...bestnya ada bnyak2 rumah...sy satu tu pun berpeluh nak siapkan..bnyak fulus mengalir..hehe