About

Thursday, July 4, 2013

.: PeLajaRan baRu :.

As salam...

Salam Khamis.. 
Mood kena la happy, sebab esok kerja sehari je lagi =P
dasar .. =P.. hehe.. alaa standard la kan..
Jumaat hari yang dinanti, sebab esoknya cuti..lalala..

*************

berbalik pada tajuk..
pelajaran baru buat si adik..
baru jugak pada si abang..
hadiah dari maktoknye pada birthday ke-4 (mac lalu)
tiba-tiba teringat, mama tak beli apa2 lagi hadiah untuk si abang..huu~ 

dah lama menda alah ni wujud, tapi si abang jarang main pun..
dia tak reti + terlalu berhati-hati nak mencuba..
sudahnya, adik yang advance nak belajar ^_^
layan kan jer..
si abang yang ajar, kununnya macam abang lebih tahulah..
padahal 2x5 je.. =P

belajar main dalam rumah je pun..



mulanya handle dia tinggi (ukuran si abang)..nampak sukar untuk adik..meh adjustkan..

yeaaah baru kena dengan saiz adik..lalala..

sekejap je mainnye pun, risau pulak main dalam rumah, lantai licin..simpan dulu, ada masa main kat luar ye anak-anak... ^_^

p/s asal gambar si abang jer, sure tak berbaju.. haih..budak badan beso agaknye, suka betul tak berbaju, panas katanya..huu~ seb baik awak boy tau... =P

11 comments:

mummy_ayu said...

tomeinya....abang pun baik jer ajar adik..so sweet..

Nad MamaZN said...

Nnt dh pindah umah nilai bleh la main kt laman :)

Maria Firdz said...

hehe.. bdk2 kn cpt rimas dan berpluh sbb tu x berbju..

ct rahani said...

nanti2 mesti adik lagi teror dr si abg nih.. hehe..

sama la aidil kak.. x suka pakai baju.. klu balik dr skool tuh tahan pakai suar kecik aka spender je kak.. ngee..

eima said...

budak suka la dpt mainan baru ..sy tak penah teringin nk beli ni sbb tau dah fahim tak reti main ..basikal kat luar rumah tu jd tukun je la ....

ieda immi said...

amboiii suke adik

akak pun zahrien ada minta beli .. tapi ayah dia x layan sbb dah ada keter ekeke ;)

Imah Dinor said...

tu la pasal..nak kena beli satu kat abg ijat ,bekenan toi tgk ayip ada benda alah tuh...hati2 ayip ajar adik tu ye...

Nafira usof said...

comel jer 2 badik duk eksperimen tuh..

yang pic si adik sensorang tuh comeyyy sgt.. kiut jer~

Masya said...

tren ke main ni.. anak² jiran saya pun ramai yg beli dah.. nsb baiklah amir x mintak belikan jugak ...

yg amik gambar bertiga tu auti letak kat tempat kat palang hihihihi.. kalau gambar kami berdua ka floria amir yg amik...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..nampak comei jer adik main menda alah tu.. :)

ch@ said...

Dorang main baik je takpe. Jgn yg bertekak cepuk sana sini mcm auni ngn adli...stres emak.