About

Friday, June 21, 2013

.: JeJak KasIh anaK sauDara : seteLah hamPir 20 taHun tidak berteMu :.

As salam..

Salam Jumaat yang mulia..

Alhamdulillah syukur.. akhirnya pencarian adik mama dalam misi menjejak kasih..
anak saudara, satu-satunya waris dari arwah abang mama..
membuahkan hasil...

kisahnya terpisah adalah panjang..
setelah hampir 20 tahun.. 
bertemu semula..
10 Jun 2013
mohd taufik namanya.. last jumpa masa dia masih kecil..
masa tu, dia sudah berbapa baru..
(arwah abang mama meninggal di awal usia perkahwinan, tak sampai setahun..
masa tu kakak ipar sedang mengandung di usia kandungan 2@3 bulan..huu)

alhamdulillah Allah permudahkan jalan kali ni
cuma..terkilan, kami tak sempat berjumpa-jumpaan lagi..
wakil adik yang pergi mencari dengan bantuan kawannya..

In sha Allah, tak jauh bandar Melaka tu..
ada rezeki, kami jejak ke sana..
boleh jumpa anak saudara yang nampak gaya pemalu orangnya ni..
same like, mak-mak saudaranya ni dan arwah abang dulu.. ^_^

piccas sekadar mengabadikan kenangan, kakak ipar masih seperti dulu
kata adik mama.. rupa dan gaya bercakapnya masih seperti dulu..
mudah untuk mengenali..
mungkin bila jumpa mama ni, yang dia tak berapa nak kenal kot..
lari terus saiznya ..hahaha.. 

bapa baru kpd anak saudara mama - my kakak ipar, kak masitah - my anak buah, mohd taufek - my adik ler.. mad
wajahnya saling tak tumpah sama macam seorang lagi anak buah mama - mohd firdaus (anak kakak mama no.2)
^_^.. tengok gambar ni, sungguh la, boleh tau mereka bersaudara..

bersyukur tak terhingga..
Terima kasih Allah...

p.s air dicincang tak akan putus.. eheh.. kena ke peribahasa ni ye.. =P
happy weekend~

14 comments:

Hyazz Eibrhm said...

Alhamdulillah..tumpang gembira..manakan tumpahnya kuah kalau tidak ke nasik..tetiba

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah
20 tahun lama tu...
Mula2 mmg la tak berapa mesra
In shaa Allah lama2 nnt ok la
:)

cik hani said...

Bila lama xjumpa...bila da jumpa mcm2 prubahan ..

ieda immi said...

alhamdulillah , akhirnya bertemu ..

~Siti Hajar~ said...

Alhamdullilah dipermudahkanNYA...

mmg nmpk pemalu orgnyer tu...putih yer..

Hanis Azla said...

salam lieyna..

Alhamdulillah.. dpat bertemu kembali..

eima said...

sedihnye bila teringat kes kakak ipar k.eina tu tgh mengandung kehilang suami ...sedih....

semoga hubungan terus berkekalan ye

Ms Haslina said...

alhamdulilah.
kuat tu talian dara sebab dari arwah abang ke anak lelaki.

moga berpanjangan siratulrahim ini nanti.

Imah Dinor said...

syukur...betemu juga...xsabar nak jumpa-jumpaan....

Nafira usof said...

kalo kita membuat sesuatu yang baik.. Allah pasti bantu kita kan kak~ :)

MrS. F!zA said...

jejak kasi ni.. lamanya terpisah.. sian SIL msa kematian suami..mcm mna dia harungi saat tu..

Maria Firdz said...

alhamdulillah... :)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Lamanye..20 tahun tu...
Alhamdulillah..bertemu juga akhirnya...

ch@ said...

Terharu dan teruja membacanya. Syukur kan kak. Mmg gembira tnpa kata2.