About

Monday, June 24, 2013

.: GoLd Coast MoriB :MaIn aiR (part I) :.

As salam..

salam hari Isnin..
sambung cerita cuti-cuti Morib..
deals beli awal lagi, on April, mencari masa sesuai untuk redeem..
so, 16hb jun lalu baru kesempatan tu tiba..

Pakej : RM 168 - 2D1N Studio Suite with private Jacuzzi for 2 + Breakfast for 2+Water Theme park passes for 2
more info : alaa taip je kat google, deals for Gold Coast Morib, ada la.. Living Social ada, Groupon ada.. my deals pun ada biasanya.. ^_^

best tau... tapi keadaan cuaca sekarang macam tak sesuai je kan..
jerebu.. risau pulak nak bawak anak-anak ke mana-mana..huu~

******************
ups sambung cerita, gambar lebih dari bicaranya..
as usual =P

.. lepas check in..rest dan solat..
si abang tak sabar-sabar ajak nak main air..
tak nyempat-nyempat..haih..
so, sebab nak main air sesungguh hati..
malas nak usung camera @day 1, esok jerlah bawak camera..

tapi..sebelum keluar sempat je snap2x.. lalala.. =P

@day 1
gurau senda adik-abang

my heroes..

mama dan anak-anak ^_^

@day2 main air lagi..
seawal pagi keluar main air tau..
lepas breakfast, terus masuk pool..hehe..
seawal jam 9am..
tapi tak boleh lama, around 11.15am dah naik..
siap2 untuk check out 12pm..
si abang mulanya, ajak naik.. tarik muka jer..
sian, semacam tak puas..
tapi redha jerlah.. sebab dah nak balik pun..

sempat pau suruh belikan pistol air ni..
RM8.. sekali guna, terus rosak.. pergi tukar.. seb baik tak banyak soal..
orang kedai suruh ambil baru jer..^_^


si abang dengan pistolnya.. suka la tu..
@day 2
3 beranak ^_^ di pintu masuk..

berkenan si adik dgn tupai tu.. takmau gerak dari situ..haih..

si abang buat muka sebab tak sabar nak main air dah..ajak bergambar malaih...dah la pakai baju terbalik..haha..belakang dok depan =P

kat pool bersaiz sederhana.. sesuai utk umur baya-baya si abang... adik kira bahaya kalau tak berfloater..

adik yang teruja takmau dipegang..haih..

alahai siabang..main air tapi kepala bukan basah pun, mana nak menyelam tu, mama main curahkan air ke kepala dia, baru basah =P.. si abang yang terlalu berhati-hati (takut sebenarnya..ngee~)

adik yang cepat mengigil... bibir dah biru, jari jemari jgn kata la.. kecut..hee~

apapun, si adik layan je.. hee.. mama yang suka berendam kan, anak mengikut jerlah..alahai..

best berendam ^_^

awal lagi time ni, tak ada la orang sangat, so mama ambil kesempatan mencubalah..hehe..suka..suka..ini ajelah yang sempat mama cuba pun.. yang lebih adventure, takut..hehe.. si abah ada la try yang berlengkar2 tu dgn si adik..tapi camera dah simpan time tu, so, takde piccas..

ok, stop sini dulu, next sambung piccas selebihnya... ^_^

8 comments:

MrS. F!zA said...

kitorg beli haitu rm150.. skrg mcm tkde dah rm150..byk rm170 ke ats je

duniafana said...

sempoi kak...hotel ka? nmpk cm hotel?

Masya said...

bestkan ke sini, tp mmg x puas rasanya ... kalau bwk budak²... main kat team park tu...

mamaRIFQY said...

mmg best kan dtg sini? na pon rase xpuas mai sini..org duk dekat kl nung mmg berbaloi la kalo duk 2d1n..tapi utk na yg mai dari jauh ni, mmg agak fenat sbb nak kesane mmg sgt jauh....aritu ms pegi mmg menyesal jugak sbb tak book untuk 2 malam..lenkali kene book untuk 3d2N..baru bestttt

Nad MamaZN said...

Rasa mcm nak pegi lg plak bila tgk gmbr ni

cik hani said...

Bestnya dpt hbskn ms dgn family..

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer Eina, tingat ms cuti2 mandi i-city ritu, mandi sampai dorg buat pengumuman dah nak tutup...haha...tupun anak2 xpuas mandi...huhu...

a'ah beli dr deal murah kan..

Imah Dinor said...

berbaloi jugak tu..kena ajak si ayah kesini bila2 nih...