About

Tuesday, June 25, 2013

.: GoLd Coast MoriB : DiNNer & BreakFast :.

As salam..

pakej penginapan kami not included dinner..
so, malam tu, keluarlah kami mencari kedai makan..
ada bertanya jugak pada seorang staf yang bekerja disitu
jauh tak tempat makan kat luar..
katanya tak jauh.. keluar dari pintu utama belok ke kiri.. 

jauh tak jauh sangat dalam10 minit sampai..
banyak je kedai makan area morib tu..
semangat si anak-anak ha.. memasing lapar ye..termasuk makpak jugak..hee~

sempat tu.. nampak kiut aa patung ni..hehe~
dah sampai kedai makan, kami singgah kat kedai makan Lydia..
si adik sudah lena dari dalam kereta lagi..sian, tak sempat makan pun..
nak kejutkan tak sampai hati, macam lena sungguh..
letak jer dia kat kerusi..
(teringat masa bercuti kt BukitMerah bulan Februari lalu, time keluar makan malam, si adik tidur jugak..penangan siang tak tidur, kepenatan malamnya..)

kami sampai awal, pelanggan baru semeja time tu, cepat je hidangan kami sampai...suka..suka..

our menu, tomyam campur, ayam goreng kunyit, telur dadar, kailan ikan masin..sambal belacan+timun.. + air
berselera jugak si abang makan..
lapar la tu..
balik tu, singgah beli roti..
katanya si abah, takut lapar tengah malam..
walhal, malamnye bukan main awal tidurnye..
si mama je, tidur waktu biasa.. ^_^
layan Tv, semi final Bintang Mencari Bintang ..

saja-saja snap.. stok makanan yang dibawa dan dibeli.. ^_^..habis jugak 2 cawan megi, makan di hari pertama, petang selepas main air..

okies, breakfast pulak..
tak perasan bermula jam berapa..
tapi around 8pagi kami turun je..
tengok dah ramai jugak orang..mungkin bermula jam 730 kot..

sempat snap2 tu, pakai HP jer, malas nak usung camera..
tapi tengokkan laut yang terbentang sebelah tempat breakfast tu..
rasa menyesal pulak tak bawak camera..
tapi tak apalah.. lepas checkout boleh pergi.. ^_^

eh baju yang sama keluar malam nya kan..hehe.. ala pakai sekejap2 jer.. =P

makan dengan bersungguh2 ye..buat bekalan sampai tengahari..
dah sudah makan, layan mata dengan pemandangan laut jap..
memang sekejap sangat..
sebab teruja nak main air lagi.. ^_^
gambar 3 beranak berlatar belakangkan pokok yang cantik.. ^_^

ok, sudah mau balik ke bilik.. siap2 untuk terjun pool lagi.. ^_^
sekian....upss.. ada lagi kisahnya @morib ni.. cerita-cerita biasa saja.. ^_^

ooh, anak-anak berjazuki.. next n3 please...

9 comments:

Nad MamaZN said...

Tu la tggu gak citer berjakuzi
Ingatkan takde :)
Mana bleh takde kan, rugi laaa hihihi

Imah Dinor said...

tgk cerciter dr morib ni teringat masa aku anak dua g jenjalan ke malaka...tidur di sebuah resort ni mlm2 kuar cari mknn...hu suka2 bila anak belum sek leh le jenjalan puas2...bila dah sek asyik cari2 tarikh yg sesuai jer le....

shark said...

best!!
ingat nak pegi ujung minggu ni tp jerebu pulak..cemana ek?

Masya said...

kemain abg dgn adik sedondon...

Lily@MamaZaraZareef said...

biaselah..siang dah sakan main air,mesti malam anak2 penat dah ye x..hehe

mama_ka0ri said...

bestnya jalan2..

tapi skang ni takleh nak kuar sgt..cuaca tak bagus..huhu..

Nafira usof said...

bestnyeeee..
teringin nak gi bercuti jugak~

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye...kepenatan sungguh adik tu..mesti enkoy dia main..^^

Maria Firdz said...

wah.. sedapnya mkn.. menu tu mmg menu feveret kami klu kuar mkn.. hihi..