About

Thursday, June 20, 2013

.: CCM : IntrO Ke Gold Coast MoriB :.

As salam..

intro cerita cuti-cuti malaysia kami..
haha..cuti malaysia la sangat... dekat je pun =P
deals beli online melalui LivingSocial _pakej penginapan + 2 pass masuk ke waterpark, serta breakfast utk 2 orang..
but.. semasa pergi breakfast tu, staff sana kasi masuk je anak, tak perlu bayar..
lega disitu, cuma add RM10 untuk tiket si abang arif untuk masuk waterpark..
best sebab 2 hari boleh ulang alik main air..lalala...

check-in ahad, check-out isnin..
bertolak dari rumah (bkt jalil) hampir jam 1 tengahari (lepas makan tengahari)
then, sampai di morib, jam 240 pm..
sedang elok, beratur untuk check in, dapat kunci dah jam 310pm gitu..
herm... ramai betul orang.. walau di hari biasa..

gagah nak bergambar jugak.. si abah suruh pandang camera..

panjang pulak barisan, 1/2 jam disini..huu~

si anak-anak, si abah yang pantau, naik boring mereka.. =P


intai je dulu, waaaah haruslah teruja nengokkan pool nih..yeaaa..!
tiada sebarang deposit or bayaran tambahan lain..
senang urusan.. terus check in setelah mendapat kunci..
bilik seperti yang digambarkan dalam internet ^_^
puas hati disitu..
kami dapat bilik tingkat 1 sahaja, senang, cuma pemandangan tak cun sangat la..
tak dapat yang mengadap waterpark, huuu~



eh makpak pun sama.. =P

round seluruh kawasan sebelum santai2 kejap..
ada jakuzi-bilik mandi berkaca-tv-freezeer dll.. 
overall... Ok, sangat selesa~

melekat kat balkoni ni si adik tu.. suka la dapat petik2 daun pokok tu..huu~

taksah kalau si adik tak kacau main telefon ni..huu~
then, mau interframe sekeping ~ ^_^

mama with 2 heroes...
santai jap, rest.. solat.. then....
masa yang ditunggu.. main air time! lalalala....

...to be continue...

21 comments:

Maria Firdz said...

wah.. bestnya jenjalan... :)

Nad MamaZN said...

Waaa terujanya!
Nk tgk gmbr lg ;)
Takpe la dekat2 pun janji anak2 hepi kan? :)

ieda immi said...

bestnyaa anak2 suke kan ..
dekat pun x per , yg penting anak2 happy kan ;)

Ms Haslina said...

semestinya seronok kan eina pergi bercuti.
walaupun tidak jauh.
besttt.

::NureeN:: said...

wah bestnya.. x pernah smpi cini lg

Qashmere said...

Bestnya tempat ni. Belom dapat peluang nak pergi lagi

Qashmere said...

Bestnya tempat ni. Belom dapat peluang nak pergi lagi

Qashmere said...

Bestnya tempat ni. Belom dapat peluang nak pergi lagi

Masya said...

bila pg ni.. pttlah hari tu ada gambar pokok2 hijau tu yer.. gambar kat morin goldcost

ismaliana sulaiman said...

wahhh...bestnya iena.. :) siap ada jakuzi n biliknya mmg nampak sgt2 selesa..

klu pi cuti2 gini bukan anak2 je yg teruja mak n bapaknya kdg2 lagi over teruja (lia la tuh...hahahaa)

lia try buka 'living social' tu..iena lupa bagi link atau mmg xde link.. (saje nak try..heheee )

~~*Lady Salwa*~~ said...

Wah, dah sampai k. eina kat situ eh... Sal dah lama dok plan nak pi, tapi sampai sekarang tak ter-pergi pun... hehe

~Siti Hajar~ said...

Bestnyer...beli thru deal yer, jauh gak sy klu nk p nih, ish! bila la dpt sampai cni nih...huhu

Imah Dinor said...

mmg best cuti2...xsabar nak gambar lain2....

Cho Zila said...

akak dah pergi.. ok syiok gak...
ramainyer orang yerk.. masa akak gi dulu tak ler ramai ngat.. dapat bilik ngadap pool best...

Nafira usof said...

syoknyeeeee..
sonok lah bebudak dapat main air yer..:)

eima said...

aku jugak tak penah sampai lagi sini .... hmmm cam besh je kan ...

Zura@Iwan said...

bestnya gi gold cost..

ramai gk blogger area sn yg pegi sni yer..

sure best...hotel tu best arr...rege brp dpt beli on9 tu?

#picture yg kt atas semua bsr2 la mama lieya...hehe

Jue a.k.a Ibu 2F said...

jue pun pi sana..
pergi sabtu balik ahad...
kat sana hari kerja lagi ramai berbanding hari minggu...
kata staff kat situ...

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye gi cni..saya punye tak tau bile nak redeem..tp dpt bayangkan anak2 mesto enjoy sgt katau kat cni sbb pool besarrrrrr kan...hihi

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah..seronoknye cuti2 ke Gold cost...mesti anak2 happy..^^

ch@ said...

Jap...membayangkan nak mandi pool dgn anak tiga. Aish! X terbayang lg la. Cara akak karang entry ni pun dh tau akak dan fmly happy.