About

Monday, May 13, 2013

.: taNpa baJu :.

As salam..

salam hari isnin buat semua..
ceria atau sebaliknya ? 
mama... mahu tak mahu kena la ceriakan diri kan..
harus... kalau tak macamana nak lalui hidup sehari hari ni..
eh..jangan fikir bukan2 ye.. mama ok ^_^
*************

back to the tittle..
tanpa baju adik seharian.. pada sabtu lalu..
adik akeem demam..
sedang elok demamnya seawal pagi sabtu tu..
around 2.30 pagi..
panas tiba2.. suhu paling tinggi 39 darjah siangnye tu..
malamnya tak sempat nak cek suhu..
mama terjaga sebab si adik batuk2x.. disusuli muntah susu..
terus bergegas bawak ke bilik air..
keluarlah semua .. sebelum tidur dia makan buat pelam..
banyak jugak, habis semua keluar..
badan panas, dandan tu, mama jiruskan terus badannya..
teringat orang pesan, kalau demam, kasi mandikan je anak..

lepas mandikan, tidurlah akeem semula..
tapi terganggu, kejap terjaga, tak selesa..
lekatkan cool fever di kepala pun tak mahunye dia..
sudahnya, mama tampalkan di belakang depan dan ketiak dia..
biar haba panas keluar cepat..

seharian hari sabtu..
adik panas je badannya..
tapi dia sedaya upaya melawan..
kejap baik panasnya, main dengan si abang..
sempat jugak turun main kat taman..
happy happy gitu..

sudahnya, malam panasnya datang balik..
huu~
sesekali ujian anak2 demam..
mujur di hari cuti demamnya..
senang sikit mama uruskan..

snap2 adik di pagi sabtu..
si abang dan si abah keluar ke pasar waktu ni..
akeem bangun tidur layan tengok kartun..
time ni, badan masih panas..
muka kuyu tak bermaya .. tapi dia tak manja sangat..
good boy..
sengaja tak pakaikan baju seharian tu..

demam demam pun, makannya lalu..
pagi2 dah layan makan nasi sepinggan ^-^
tercuit hati tengok kartun 'timmy time'

mata kuyu.. masih cuba ceriakan diri..

sekarang adik dah sihat..Alhamdulillah...... tapinya ..huu.. berjangkit pulak pada si abang... terpaksalah jugak mama EL hari ni utk menjaga si abang..si abang kalau demam, pakej dengan muntah sekali..huuu... sabar.. ujian.... harap si abangcepat baik...amin..

13 comments:

inazamri said...

bila anak2 demam mmg risau kita dibuatnya.ni pun member akak cuti hr ni coz anak demam campak.adik dah baik demam ,harap abg pula cepat sembuh ye

mamaRIFQY said...

biasalah kan? bila dh sorg demam..sorg lagi mst jangkit.gud boy akeem sbb lalu makan ! hilang sikit susah hati kan?? moga abg cepat baik ye

mummy_ayu said...

ala siannya demam..rajin2 makan ubat & cepat baik yer sayang..

Nad MamaZN said...

Moga cepat sembuh hero hero!
Sangat susah hati bila anak tak sehat ni huhu

eima said...

cuaca sekarang ni panas sgt ..memalam tido pun hmmmm .... faktor tu jugak budak2 tu cepat sgt kena demam ... cepats embuh ariff

shark said...

sama jugak macam anak saya..
kalo demam sure muntah sekali..
dugaan anak kecik macam tu la..

Kasih Ibu said...

kesian budah comel ni demam..demam nak membesar ni. Nasib baik masih nak mkn wlupun demam, klu x lagi xbermaya..get well soon dear!!!

rohayu osman said...

budak2 kalau demam kecian kan kak... lau boleh transfer dah lme transfer ke kita.. hope abg cepat sihat ya..

ena said...

alahai..

moga abang long cepat sihat yeh..
adik akeem yg comel persis mamanya..

Masya said...

sabtu dgn ahad baru ni panas sgt kan.. sampai sakit kepala dibuatnya..

Ms Haslina said...

semoga abang cepat sihat juga.

p/s 2 minggu lepas pun semua anak demam. alhamdulilah baby sihat.

wan nurul hezrina abd halim said...

mmg skang panas gila kan kak?sofiapun sik merengek jer..huhu..nak menjelang ramadhan nie mmg panas..huhu..cobaan

mcm gugurllah so sweet=)
kak ti bagi alamat ek ngan num hp kat nurulhezrina83@gmail.com nak bg fm

ch@ said...

berkorban apa saja, harta atau pun nyawa. kerana mu anak, hadiah hari ibu 2013. ihiks. takpe kak, redah ja. get well soon anak2.