About

Friday, May 3, 2013

.: Mee KaRi : SeLamaT MengUnDi ! ^_^ :.

As salam..

salam Jumaat yang mulia..

menu on Sabtu lalu..
kebetulan sabtu tu, paksu mad budak2 ni, sms bagitau maksu raihan bebudak ni (wife adik mama la..)
nak lepak kat rumah mama, paksunya kerja..
wifenye cuti.. jadinya boleh la hilangkan boring dengan melayan kerenah bebudak ni..

mama mikir nak masak apa..
baru sangat buat laksa
baru sangat buat bihun sup
baru sangat buat soto..

herm... buat mee kari jerlah..
lama tak buat..
so, on je la.. pagi cari bahan.. baliknya masak..
lunch time, siap untuk menjamu selera..


mee kari cara sendiri.. buat macam kari biasa, cuma isi dalam dia..macam-macam ada.. =P
Isi dalam kuah :
Kerang, Udang, sotong, daging, ayam...fish ball, fish cake.. hehe.. semua kasi masuk.. =P

menu tambahan :
ayam goreng KFC, mak su nye bawakan..

yummeh ! ^_^

p.s selamat mengundi... selamat balik kampung.. selamat dan selamat semuanya ye... ^_^.. happy weekend !

10 comments:

Nad MamaZN said...

Sedapnya!
Selamat mengundi! Akak blk ngundi x ni?

MrS. F!zA said...

rajin akk tau..fiza ni malas betul nk bljr bt mee kari..rsa mcm nk try bt lah wiken ni.tp tulah sbb darwsiy ni krg mkn benda berkari..tu sbb mama pon jd mls nkmsak..

Sura Mohd said...

suka3 mee kari..dah lama x buat..
Selamat Mengundi..:)

MRS. K said...

my feberet nih

Lily@MamaZaraZareef said...

pndailah eyna masak macam2..suke tgk..=D

ch@ said...

teringin sangat nak buat sendiri. kena cari bahan ni. hahaa. kalau sudah pulun smua rencah kasi masuk, sah2 sedap ja.

eima said...

ppeeerggghh kak ina ni mcm terer kan ... aku terer wat laksa je tu pun sbb mknan fav ..huhu

~aYu~ said...

alamak.. dh terliur tgk ni. lg2 ayam kfc tu..

Ratu Hatiku said...

sedapnya...
selamat mengundi...

umihaikal said...

asalam kak! hihihi.. waaa..sampai skang masih update blog erk..rindulaa..heee.. dah besar haikal yew...