About

Friday, May 17, 2013

.: LunCh @ ReStoraN upIn Ipin :.

As salam..

salam Jumaat yang mulia..
bertemu lagi Jumaat, Alhamdulillah..

ohho..stok dan cerita sangat laaah lama..
hampir sebulan berlalu kot..
tak ingat..
ingatnya time ni, jalan-jalan ke Jakel
mencari kain sedondon untuk Majlis Kenduri kahwin adik ipar 
In sha Allah bulan 8 nanti..

selepas selesai misi
misi mencari makan pulak..
takmau makan kat sini sebenarnya..
risau takut mahai sangat..hahaha..mama memang berkira sket =P

elok dah melepasi restoran upinipin ni..
kami masuk ke 1 kedai makan yang lain, depan sikit dari rest upinipin..
boleh pulak si abang buat peel..muncung jer..
nak ke kedai upinipin katanya..
haih la anak........... tak turutkan..
malas pulak nak melayan peel rajuknya..
sudahnya turutkan jugak la..

abah kata, tak apalah sesekali...

the menu.. mama ambil nasi goreng belacan + teh o ais..
si abang masih berpeel.. tak sabar tunggu order sampai.. mengantuk jugak tu.. 
adik releks je, cuma tak releksnye sesekali bangun nak berdiri..haih la adik..

si abang dengan menunya, ayam goreng upinipin.. dan air sekali..

si abang menu nasi ayam..
tak ingat berapa harga total, tapi dalam RM30++ kot..
si abah yang bayar, itu yang tak berapa nak ingat tu..
haih, si mama ni, kian pelupa pulak aiih.. aduyai.. =P
komen : nasi goreng rasanya tak best sangat pun, nasi ayam ok-ok saja.. mungkin lepas ni, tak pergi dah kot.. hehe..

p/s selamat berhari minggu.. happy-happy ye.. ^_^


11 comments:

Nad MamaZN said...

Hehehe
Tu la, sbb kn anak anak je kite masuk kedai ni
Kan? :)

Cho Zila said...

memang sangat sedihkan kedai Upin Ipintu.. sebenarnya dari segi kedai dah menarik perhatian anak2... ibu bapa selalunyer akan ikutkan.. tapi tuler dari segi makanan ooooh jauh dari sedap dan kadang2 dalam menu panjang tapi semuapun takder.. .frust....

ch@ said...

kawan2 yg dh pergi pun cakap, mahal tapi makanan dia tak sedap sgt pun, biasa2 je. deco kedai mmg cantik dan menarik. kita blm pnh pergi lg. tahla bilanya.

Nafira usof said...

anak2 memang pantang tgk upin ipin kan~ mesti nak~

x nak lah try kat situ~

NzA said...

abang mengantuk kot sbb tu dia moody...
pndai diaorg punya strategi..mesti budak2 akn mendesak utk mkn kt restaurant tu kn......

Zura@Iwan said...

tak pernah mkn kt sini..hehe...

kalau bw anak2 best la ni..

nieda said...

Penah juga mkn kt situ. So far food dia so so je. Tarikan utama kt bdk2 je

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tarikan utama tu Upin Ipin...kalau Qis mcm tu juga tu kot...mesti tarik2 tgn nak masuk situ... :-)

Imah Dinor said...

mcm tu ;a pu;;ak ye...xcuba xtau...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita tak pernha try lagik, ari tu ada rasa nak masuk kedai ni, tapi tak jadi plak

wan nurul hezrina abd halim said...

sedapker makanan nya kak?banyak gak blogger update makan kat sinikan?mesti budak2 suka..tapi nurul lum pernah pergi lagi=)