About

Thursday, May 2, 2013

.: juMpa aRtis : FahRinAhmad-AaronAziz-FaizalTahir-Dayang-BobAF :.

As salam..

sambung cerita pagi..
event Up Close Personal : Red Ribbon Celebrities 
memang syoooook...

antara semua nama yang disebut di atas..
keseluruhan, Bob paling menghiburkan..
semua yang hadir gelak memanjang, ada 1 part tu gelak sampai keluar air mata..
(mamalah tu =P)
puncanya.. dia kacau salah seorang daripada antara yang bertuah dibawa naik ke pentas tu melatah..
bab latah ni memang la kan, siapa tak gelak kan..
asal kena cuit je melatah dan sebut macam2x..
hahaha.. memang kelakar lah!
untung orang tu sporting je..
tapi kesian pun ada, penat la tengok dia melatah je =P
tapi awal-awal tu ok.. ntah macamana Bob secara tak sengaja buat dia termelatah..
lepas dah tau tu, lagila suka bob nyakat.. aduyai..
apapun dia tu memang sporting lah~

Bob yang pandai menghiburkan dan suara memang ada ummmph lah kan.. comel sangat! ^_^

dua antara mereka yang bertuah dibawa naik, kakak yang sporting bertudung tulah yang jadi bahan gurauan Bob.. ^_^..sama kiut la depa..sporting pulak..
tak dinafikan.. Fahrin Ahmad pun menghiburkan..
jadi pengacara pun kena main peranan, pandai jugak dia hiburkan dengan lawak spontan..
suka..suka..

then, ada lagi mereka yang terpilih naik ke pentas..
group kami adalah antara yang sopan dan santun ye..
so, memang dok berharap jangan ler ada yang dipanggil naik =P
selamat..... 

kena joget uu... hehe.. sporting mereka..
persembahan seterusnya..
Dayang Nurfaizah..
alahai comel dan kiut sangat~ ^_^

manis, kiut je orangnya, takla tinggi lampai seperti yang diri sendiri bayangkan sebelum ni ^_^
Dayang pun sporting dan menghiburkan..
pergi dari meja ke meja..
member mama sempat la bergambar dengan dayang ni..
me?.. hehe.. malas nak beriya.. =P


then, actor yang dinanti2kan..
gimik. lagu Ombak Rindu tiba-tiba berkumandang..
huwaaa..memasing mencari2 si AA kan..
ihiks.. lambat sikit keluarnya..
keluar pasangan penari dulu .. saja je..kasi debaran..ekeke.. debaran la sangat =P

asal je dia keluar, huwaaa... gegak gembita dibuatnya dewan tu..
cayalah.. aura dia sungguh kuat yee...
memasing dari meja jauh-jauh pun boleh bangun untuk ambil gambar dia secara dekat..
kami ?.. dah memang dekat je dengat stage tu..
tengok dari tempat duduk jerlah..
untung...untung...

yang tak bestnya..
dia keluar sekejap je..sebagai jurucakap untuk kempen, Red Ribbon Celebrities tu..
kemudian acara cabutan bertuah..
kemudian dia balik dah.. tak sempat pun orang nak bergambar dgn dia..
mama nak bergambar?..herm.. idok la kot.. malas nak beriya.. =P

komen : oooh soo comellah dia.. kiut.. manis berseri.. pemalu pulak..
kena paksa nyanyi.. ada la sebaris dua dia nyanyi, lagu apa taktau =P


sedang melakonkan sedikit babak 'Ombak Rindu'... itu penari ye pompuan tu..
kemudian.. ada sesi cabutan bertuah..
ooh untungnya mereka2 yang dapat terima hadiah dari AA ni..
dpt bergambar sekali kan.. ^_^
banyak jugak cabutan oleh AA

banyak kali sesi cabutan bertuah ni..
bertuah bertuah jugak, dah naik ke pentas
kena jawab soalan dulu, baru kira lepas..
soalan berkisar tentang KL Tower jer..

antara hadiah paling menarik..
hadiah percutianlah.. kalau tak salah 1 ke Bali, 1 lg ke Langkawi..
bertuah sungguh mereka yang kena tu..
group kami, sorang pun tak kena =P
tak apalah, janji ada can jumpa artis dekat-dekat kan..hehe~

lepas AA dah beredar, keluarlah artis terakhir ni..
FaizalTahir !

alahai, memang la TV tu tipu kan..
tengok dalam TV, macam besar la jugak Faizal ni..
tapi bila tengok live..alahai macam budak sekolah menengah..
kecik jee.. =P.. tapi smart la..

Faizal Tahir dengan imej berambut pendek dan berkumis.. encem.. ^_^
sempat Faizal Tahir buat lawak
dia simpan misai dan janggut tu bukan apa..
katanya, kalau tak bermisai dan berjanggut.. anak dia panggil dia 'abang faizal'..
meaning, yang dia sangatlah nampak macam budak sekolah =P

Faizal tahir suara best..
dia penutup acara majlis hari tu..
dendangan lagu terakhir yang penuh semangat membara..
'GEMURUH'... best aa...
see... kengkawan mama sempat aje posing bersama, masa Faizal Tahir nyanyi sambil jalan dari meja ke meja..
mama?.. tak ada maknanya nak bergambar..
saya adalah pemalu dan low profile orangnya ye.. =P

penutup acara majlis..
hasil kutipan disumbangkan kepada Malaysian AIDS Council..

tak ingat nama pengarah ni yang berbaju pink~
gambar di ambil dari FB KL Tower.. ^_^.. sikit-sikit je..
saja letak kat blog ni, kenangan gitu kan..





jurugambar bersama antara artis terlibat~ ^_^
Sekian, kisahnya kenangan bertemu artis =P

p/s ada jugak terserempak dengan artis kat Giant kinrara ni, along cham bersama isteri & anak (2 kali jumpa), juara fearfactor selebriti malaysia tu (hairul azreen) dengan GF dia masa tu (Faralyna Idris).. semuanya pun saiz yang tengok kt TV tak sama dengan real punya.. mereka jauh lebih kecik molek =P.. agak-agak kalau kita yang sedia 'besar' ni masuk TV, mesti dah ghupe 'besar' bebenor kan..hehe.. masa terserempak dengan artis yang gini2x, rasanya biasa2x aje.. tapi sekali bila dapat jumpa artis yang hensem dan cantik ni, aura excitednya lain macam.. teruja dan kagumlah.. hehe.. eh panjang plk ps nye..ngee~

8 comments:

Zura@Iwan said...

dpt jumpa artis..hehe...

abg fahrin n AA bdn macho..keke..

~aYu~ said...

ensemnya abang AA....

eima said...

klu CM ade ni mesti die suka ni ...hihi

mamaRIFQY said...

wahh..abang AA pon ade..syokk!!

Delimasari said...

happening nya

Nad MamaZN said...

Dlm byk2 saya teruja nak jumpe faizal tahir, haha! Selalu berangan kahkahkah!

Lily@MamaZaraZareef said...

wow...ramainye jumpe artis..untungla..hhehe..tk snagka faizal tahir kecik jek..ingat die tinggi lampai..hehehhe

ch@ said...

kita teringin nak jumpa pakNil. wah gittu, tah bila nak jmpa tu. best la akak, dpt bersosial cenggini. bercampur orang ramai.