About

Friday, May 10, 2013

.: BreaKfast @ MamakShop :.

As salam..

Salam Jumaat nan mulia..

'breakfast@ mamak shop'
sangat jarang sebenarnya..
kalau sorang-sorang time hari bekerja tu, ada lah jugak..

tapi kalau bersama anak-anak ni..
jarang sungguh..

tapi ada la sekali tu,
time weekend, awal pulak keluar rumah hari tu..
belum sarapan..lapar la pulak..
singgah mamak je senang..
isi perut dulu, baru best jalan-jalan jauh kan..
kami ke mana? tak ke mana sangat pun..
rutin selalu buat kalau takde program apa2.. ^_^
ada lah 1 lokasi tu.. hehe.. malas nak citer..sbb selalu sangat cerita kot.. =P

layan gambar sket,
rajin aje menyenap wajah si anak2..hee~ guna phone jer..

si abang merajuk, takmau keluar kereta.. muncung jer.. kena tegur sama orang kedai pun, dia boo layan =P
sekejap je si abang merajuk
elok makanan sampai, elok la mai duduk
tau lapar.. =P

adik happy jer, walau dalam kereta dah aura mau tidur.. kul 10am waktu tidur dia..

menu kebiasaanya.. roti telur.. teh ais si mama =P, milo ais si abang arif..

hilang rajuknya dapat makan..hee~

adik buat macam rumah dia, main sudu, ketuk2 ke meja, sangatlaah bising..sampai orang pandang2x.. pandang jela.. budak kecik, dilarang mana faham pun .. =P
sesekali layan je mamakshop ni..
tapi kalau tak kena pada orangnya
boleh sakit perut lepas makan kt mamak ni kan..

ada la sekali dua terjadi gitu..

apapun sesekali best je breakfast kat mamakshop ..
janji tengok keadaan kedainya macamanan kan..

sekian..

happy weekend!

17 comments:

Salina@IbuAqil said...

Alahai abang..
Nape merajuk?!
Hi3!!!
Mama x pujuk abang ke??
Mama ni babab kang..
;D

Nad MamaZN said...

Saya penah terkena.. Sakit perut pas mkn kat mamak
Huhu!
Saya tauuuu, p tgk umah kt nilai kan? :)

Ps: kak, saya lupa la.. Akak ada kirim fm tlk intan x? Klu ada saya nak pos esok ni...

Aini Yunus said...

salam mama..
comel nye anak anak mama..geram nengok

Nafira usof said...

menu feberet zura jugak tu..
roti canai telur + teh ais.. hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

dulu2 rajin la pekena roti canai kat kedai mamak pagi2 di hujung minggu, sebab dekat ngan rumah. sekarang dah jrang sangat2... sebab dah jauh sikit...

*betul tu, kadang2 pas makan kat kedai mamak mula la perut meragam... hehe

MrS. F!zA said...

eh kemain nama kedai mamakshop..hehe

mama lieyna said...

Salina@ibuaqil :
tak kuasa nak pujuk sbb ngengade je lebih si abang tu..hehe..

mama lieyna said...

Nad:
Tu la, kuah roti canai kot, buatkan kita sakit perut..huuu..

Heheh.. nad memang.. tau aje... :-)

mama lieyna said...

Ainin yunus:
Time masih.. :-)

Dah 2 boy, teringin nak gegirl pulak, doakan ye.. :-)

mama lieyna said...

Nafira:
Yes.. menu kt mamak itulah yg menarik :-)

mama lieyna said...

Salwa:
Penah kena jugak ye, eina pun.. huu..

mama lieyna said...

Fieza:
Dah terbiasa sebut gitu, kalau kwn2 tanya, mkn kt mamakshop :-)

Iela Fazielah said...

ila mmg rajin mkn roti canai mamak ni...lebih2 bila rs malas nak msk smpai n kena dok rmh sorang2 jg anak...

NzA said...

knapa abg majukkkkkk.......

ADEEYA said...

happy weekend. saya ada tag mamalieyna untuk join GA :)

wan nurul hezrina abd halim said...

time for makan makan.sedapnyer

ch@ said...

Uiiii...hobi kita ms bjg ni kak. Roti garing ngn milo pns. Pergh!
Ank tiga blm pnh lg, psl ank pun bgn tgh hr. Terus mkn tgh hr.