About

Thursday, May 23, 2013

.: berKhidmat maSyaraKat :.

As salam..

*awal-awal nak cakap, ini bukan n3 berunsur riak ye..
sekadar mengabadikan sesuatu yang jarang dibuat dalam kehidupan..

Jumaat lalu.. ada kesempatan, berkhidmat masyarakat..
program amal, mencuci surau di area dekat dengan ofis..
mama dan kawan-kawan ofis berganding bahu..
tak ramai yang dapat join, cuma 11 yang hadir..
apapun Alhamdulillah, program berjalan lancar dan jayanya .. 
moga ada kesempatan berkhidmat masyarakat sebegini lagi..
Amin...

bila diingat2, rasanya last mama join program sebegini, masa kat U dulu
lepas pada tu, mana ada dah...
seronok rupanya program gotong royong macam ni..
ia memberikan satu kepuasan.. ^_^

abadikan, sekeping dua gambar yang sempat dicapture..

ini masa dah habis kerja, sebelum balik sempat la ajak bergambar.. ^_^ kami dan AJK surau..aduii sapelah paling 'besar' kat situ..wuu..

kami antara 11 yang hadir ~ seorang saja lelaki.. dah gaya supervisor dah..hehe~

masa ni, kerja dah siap, kita minum dulu, pakcik AJK surau buatkan air teh..


Alhamdulillah..rezeki kami, diorang siap belikan nasi lemak dan pisang lagi..
dan ada sediakan juga air ais... ^_^
awal-awal dah pesan tak perlu sediakan apa2..
tapi, tetap juga diorang sediakan..

tempek sikit jerlah, gambar tengah buat kerja..
lain-lain, simpan dalam memori sendiri.. ^_^
Sekian ~

p/s esok cuti umum, hoyeee... :) tapi... next week bermula audit ISO..wohoho.. :( 
selamat bercuti semua...!

18 comments:

Nad MamaZN said...

Bagus jugak ofis akak ni ek..
Ada wat aktiviti camni..

izan mama mia said...

sesekali buat amal...apa salahnya.. :D

ieda immi said...

hurmm bagus buat macam nie
tmpt kerja lama akk , buat utk stdnt sahaja .. staff x pernah terlibat pun huhu

~Siti Hajar~ said...

Bestkan sesekali wat xtvt gini, blh mengeratkan silaturahim, selain dpt pahala, saham akhirat tuh...

eima said...

alhamdulillah tak semua mampu buat kak

Nafira usof said...

syok jugak kalo buat keje ramai2 kan.. cepat jer siap~ meriah plak tuh~

NzA said...

Alhamdulillah...setiap perkara baik yg kita lakukan pasti dpt ganjaran pahala drNya...

Lily@MamaZaraZareef said...

bagusnya ada buat aktiviti macam nih..pahala berpanjangan tu..insyaAllah..=)

tenku butang said...

hai.. salam kenal..

follower ke : 774

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

~aSHa~ said...

seronok ada program mcm ni...

ch@ said...

Wah bestlah kak. Mengeratkan silaturrahim. Biasanya mmg zmn blajarla yg ada sesi gotong royong ni, selain xtvt dating. Bersihkan asramalah, kelas lah. Kita suka je buat, paling suka cuci tnds main air.

Masya said...

rindu rasanya nak buat aktiviti amal mcm ni..bgslah opis akak ni..

mek da ©™ said...

best jugak join program cenggini kan...

Ummu Mishkah said...

Salam ziarah, lama saya tidak berblog walking. Semoga rahmah Ilahi sentiasa mengiringi hidup kita. ;)

LYAfrina said...

ok la leh libatkan diri dgn xtvt mcm ni..lya pon skarang dh lama x tlibat dgn xtvt camni.. last zaman2 blajo dulu

Sidratul Muntaha said...

ape ade hal
baik update gini dari update gi event bukan2
ye dop?!
alah mama..
Allah yang nilai...

myfirdz said...

LDP tahun lpas ada gak tmpt keje sy buat.. Thun mcm xde je.. S3ronok program2 mcm ni...

Ibu Lala said...

Ok la tu. nak riak apanya pulak. X riak pun. Apa yg pntg kerjasama kan..