About

Thursday, May 9, 2013

.: akTiviti PetanG : weeKend :.

As salam..

ohho.. last weekend adalah hari duduk di rumah saja..
en abah sibuk bertugas..
dan kebetulan kereta masuk workshop..
so, cerita this week adalah cerita duduk di rumah dan di kawasan rumah saja..hehe..

tapi ini gambar ambil masa last2x weekend
time mak usu raihan bebudak ni datang lepak kat rumah..
petang turun layan anak-anak kat taman ..

adik dengan kereta comel
pakai remote, mama yang control kan..

si abang, ada kawan, haikal namanya..
main ball bersama..haikal dah sekolah tadika..
haikal panggil arif ni, 'ayang'... hahaha..
ntah macamana boleh lekat dengan panggilan tu pulak..
kelakar dengar nye.. patutnya 'ayieh' =P

layan gambar snap by phone ni..
saja si mama, jalan-jalan pegang remote kereta si adik, sambil snap =P
sunyi je taman petang tu, sebab cuaca mendung macam nak hujan..
orang tak turun..

mama stop kejap, nak snap gambar, boleh si adik terus berdiri nak keluar sudah.. haih~


si abang dengan kawannya abang haikal..

mak usunye memantau.. mak usu berbadan dua, usia kandungan hampir 5 bulan..
tak lama tu, kami naik..
tapi si abang arif ditemani si abah pulak
main ball dengan 'uncle black' pulak katanya..
kat sini, ada la beberapa orang 'uncle black' beragama islam..(negro)
diorang pun bosan agaknya, tak ramai bangsa dia kat sini kan..
itu yang melayan je budak main ball ni..

^_^

15 comments:

MrS. F!zA said...

bila sebut black tu teringat gelaran awang hitam yg diorg bgi kt negro..HAHAHA

Z ie said...

alahai comelnya dia.. main car

mummy_ayu said...

ye la..weekend je la masa nak spend ngan anak2 kan..
emm..tak suka ngan awang hitam..

Cho Zila said...

layan anak kat taman sekali2 best gak yerk... ooo ada abang black kat situ ...

Nad MamaZN said...

Waaa akeem n arif bakal dpt sepupu baru ye? Seronok nya!

mama ila said...

amboii..cantik kereta..hehehe..

eima said...

aku tak suka awang hitam ...sbb ramai sgt gadis melayu dok pakai seksi dirangkul ketat dlm pelukan kat pasaraya ...menyampah

Nafira usof said...

comelnye kete hakeem~ kiut sgt~

mek da ©™ said...

sonok dia main yerrr hehe

Zura@Iwan said...

wahhh ada kereta adik..brp ye rege kereta tu?

LYAfrina said...

heheh..dia panggil uncle black ye.. bgusnya dia org rajin melayan...

Masya said...

tu dia.. sesekali keluar.. kereta jugak di bawak sekali hihihihi

mama lieyna said...

Zura@iwan:
Herm...hampir lupa, rm2++ rasanya..

wan nurul hezrina abd halim said...

kemain comel mini coopernyer2

ch@ said...

Membayangkan akak turun dgn kreta tu ngn hakeem dlm lift. Ihiks...