About

Monday, April 1, 2013

.: Mau jaDi aSkar :.

As salam..

Jalan-jalan weekend lalu..
ke tesco shah alam..
time dah nak balik tu..
teerrnampak booth photoshoot kanak-kanak
ada 'Peraduan Si Comel' anjuran Tesco dengan kerjasama  Kid's n Us photography..

tak teruja langsung sebenarnya nak join contest tu
tapi bila tengok ada baju persalinan askar terus terasa nak kasi si abang menggayakan ia..
si abang minat sangat dengan askar ni.. ^_^

Syarat .. anak mesti berusia 3bln hingga 8 tahun..
mempunyai resit pembelian di Tesco RM50 ke atas..
itu je..

alang-alang kan, boleh la take part
tak rugi pun... boleh jugak buat kenangan..
part menang kalah tu, tak fikir pun..

teruja si abang dapat pakai baju askar..
tapi bila suruh posing, malu-malu meow pulak..
takmo sangat senyum.. aduyaii..
ramai penonton eh abang arif, malu jadinya dia.. ^_^

hasilnya... tadaaa.. ^_^
saiz A4.. ini dah siap frame dan gantungkan di dinding rumah.. ^_^
dan ini.. cuci saiz 4R
masuk peraduan memang free..
tapi bab cuci tu, kena la bayar kan..
1 saiz 4R dan 1 saiz A4 = RM30 + letak liminated pada gambar +RM10 + sewa baju RM10..
habis jugak RM50..  tapi takpa lah.. puas hati
sebagai kenangan untuk si abang.. ^_^

banyak photoG tu snap, tapi kena pilih 1 jer untuk masuk contest, pilih pic yang atas sekali tu..
kelam kabut memilih dengan si adik yang takmo duduk diam..
main hentam kromo je pilih..
boleh la tu.. ^_^

p/s dapat voucher photoshoot percuma (masa photoshoot si adik dulu) sempena hari lahir samada diri sendiri, anak atau suami, tapi tak sempat pergi-pergi lagi..
plan asal nak kasi si abang posing sempena harilahir dia on 16.mac lalu, harap-harap masih valid walau dah lepas tarikh ni.. huu~ asyik lupa nak calling-calling..

12 comments:

~aSHa~ said...

pandai abg pandai berpose dan sporting...jadi berbaloi la kiranye rm50....

~aSHa~ said...

pandai abg pandai berpose dan sporting...jadi berbaloi la kiranye rm50....

LYAfrina said...

askar y paling cute pnh auntie tgk ni ;-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah...ensemnye abang pakai baju askar...ada ciri2 jd askar tu....

good luck ye untuk Arif...^^

Nad MamaZN said...

Pandai abg arif bergaya dpn kamera

Mar Mansor said...

cute hero nih

nens cellection said...

cutenyer..2 2 cantik kak..pandai abg pose!

Ms Haslina said...

pandai posing abang niea :D

Imah Dinor said...

sesuai la dgn ayep yg suka bfoto bagai..semoga ayep menang nnt ye...

ch@ said...

hullamakkk. segak ar. ayah polis, abg askar, ok la tu. ptt muka lbh serius sbb bw senapang. hihiks.

Masya said...

ni kalau jadi askar ni.. mmg comey sgtlah hihihihihi...

Lily@MamaZaraZareef said...

Alahai..encemnye si abg berbaju askar..gmbr atas tu memang sweet sgt..moga2 ada rezeki menang contest kan..:-)