About

Tuesday, April 9, 2013

.: IdaMaN suRi :.

As salam...

Dah lama aim nak dapatkan mende alah ni..
berangan nak membakar ikan .. best!
sesambil tu, usya masakan apa lagi yang boleh dibuat menggunakan mende alah ni..
 
mula tu, kirim orang yang nak ke langkawi..
penuh harapan ingatkan ada..
tapiiiiii..  tak jadi beli pula..
alahai, redha kan jer lah...
dah terlepas pun..

last2 usya kedai Latina area ofis ni..
jalan-jalan ke sana, time rehat hari jumaat..
sekali pergi ke sana ada kecik dan ada yang besar..
herm... mula la waswas..
dan akhirnya.. terbeli yang besar..
saiz 36cm.. besar kan..

katanya nak panggang ayam separuh pun lepas..
memang besar pun..
dan dalam...
 
see..


dah selamat pun dirasmikan penggunaannya baru sekali..
best memang best, tapi... semacam menyesal pulak beli yang besar2 gini..
macam leceh sket time nak basuh =P
awat la tak beli yang saiz 30cm tu jer..herm..

yang besar ni regenye RM99.90
yang kecik RM71.90..
sikit je beza, so belilah terus yang besar..
alahai........ hermm..

apapun best guna ni..
lepas ni, boleh la cuba memasak benda2 lain pulak.. 
macam Nad tu.. hehe~

Sekian~

15 comments:

mummy_ayu said...

wah..dah dapat dah..Ayu gak yg lum dapat lagi nie..emmm...

ch@ said...

Nnt resipi pun sm mcm kakNad, ada ajaib kt blakang skali. Hihiks!

nens cellection said...

nens pemanggang ajaib tu..asek panggang ikan jek..x try pon menu2 lain..malas..haha

azzey said...

keje2 nk membakar ikan akn makin sng lps ni ye..:)

Imah Dinor said...

wah dpt beli ye..aku pun dok tfikir2 gak nak beli ni..senang nak panggang apa2...

Sidratul Muntaha said...

baru kirim jugak pada kawan2 aritu masa kat lima
tpi beli yg kecik je 28cm
nak buat bako steak or lamb chop je
nak bako ayam
oven dah ade

Masya said...

wawawawawa..... dah ada pemangang ajaib...

*azni* said...

wah,semua dah ada ni..sy je lum ada rezeki lg nak beli..huhu..

~aYu~ said...

huhu.. sy pun dah beli ni.. tp jenama vantage la.. mmg best!

Nafira usof said...

waahhh.. murahnye.. idaman zura jugak nih..
nak kirim belikan boleh?? ehehe..

eima said...

wahhh k.ina dah ade ... aku pun nak jugak la

Nad MamaZN said...

Haha.. Pandai jek cha ni :P
Ngate kite ek ? :)

Pasni rajin la akak memasak
Kejap jek dh masak klu guna mende alah ni

Delimasari said...

senang utk memanggang yer

Izan Ishak said...

bestnya...eina pun dah beli juga ye. pasni lebih mudah n cepat masak2 dgn mende alah ni.

ieda said...

murah ek.dh lama jugak idam nk beli ni tapi xbeli2 lg pun