About

Monday, April 22, 2013

.: aNak buaH baRu : syomeL ^_^ :.

As salam..

Salam hari Isnin.. ceria ?.. hehe..
ceria ke tidak ke, harus jugak ceriakan diri ye..
cara untuk motivasikan diri supaya hidup lebih menggembirakan .. ^_^
rugi kalau sia-siakan hidup dengan bermuram durja dan memikirkan sesuatu yang tidak penting..
senyum sikit... ^_~

eh..berbalik pada tajuk..
anak buah baru?
haha.. tidaklah..
anak buah baru mama dijangkakan lahir pada 31 Ogos nanti..
kalau ada yang ingat perkahwinan adik bongsu mama a.k.a pak cu mad bebudak ni..
isterinya, yakni satu2 nya adik ipar mama bakal bersalin ..
In shaa Allah.. 31 Ogos nanti..yeaa !
Alhamdulillah syukur, ada rezekinya  ^_^

anak buah yang mama maksudkan adalah..
anak ofismate mama.. kat ofis duduk sebelah mama je..
suka sangat, dia sudah selamat melahirkan..
last week kami pergi jengok..

sehari sebelum tu, kat ofis dia dah mengadu semacam sakit belakang
dan ke toilet beberapa kali..
esoknya, 10hb April.. dia pergi checkup..
kebetulan turun tanda, dan petangnya selamat bersalin..
(birthday baby nya..pada hari lahir suaminya.. ^_^.. senang nak celebrate..)

kami pergi melawat seminggu kemudian
sebab awal tu ada sedikit masalah baby dan si ibu..
sekarang .. semuanya dah ok.. Alhamdulillah..

memperkenalkan baby baru ni..
nama penuh dah lupa.. huu
adik Firas... syomel.. 2.5kg.. lahir secara normal..
comel saiznya.. ikut saiz mak dia la.. ^_^
see...
pandai dah senyum, umur baru seminggu..

di pangguan saya ^_^


pergi melawat tengahari, di hari bekerja..

rombongan kami yang pergi melawat, si ibu haruslah yang berbaju finky2 itu..hehe.. uniform pink ni, siapa tak kenal kan..hehe..

eheh.. acik nana ni, praktis ke?.. dia ni masih kategori pengantin baru ni, moga ada rezki kamu pulak ye lepas ni.. ^_^
komen mama :
masuk wad bersalin - berdebar semacam.. teringat-ingat detik bersalinkan si anak2 berdua tu..
pegang baby - dapat cium - aduhai... wanginya kamu nakkk, ngidam pulak nak baby baru..hehe...

10 comments:

Nad MamaZN said...

Wangikan baby baru lahir
Saya pun rindu gak bau tu
Hihihihi...

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Tahniah buat kawan Eina...
alolo comelnye baby...
rindunye nak cium bau baby...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sama la ngan sal... kalau pi je hospital, mesti rasa berdebar & takut je... tak tau la pasal pa... hehe

**memang best dapat cium baby ni... geram je rasa... hehe

ieda immi said...

alor2 comel
akk tgk ko pegang .. akak lak cam geram .. huhuhu
memang winduu nak pegang bb ..
bila akak tanye zahrien dia ada cakap nak bb , tapi ayah dia cepat2 cakap ibu dah stop .. x leh ada bb ..
bila dia tanye kenapa ?
semua senyap .. senggih ! ekkee ;)

Nafira usof said...

bau bb wangi kan~
tak puas nak cium jer kan~

mek da ©™ said...

so cuteee :)

Ratu Hatiku said...

comelnya... saya pun dpt ank buah baru.. :D

Izan Ishak said...

alolo... comelnya baby! izan pun suka cium bau baby.

ch@ said...

tahniah utk kawan akak tu.
nnt akak ada bb baru jgn lupa bitau ek? leh dtg tgk. hahaa.

Imah Dinor said...

teruja nak tgk baby paksu mad nnt...penyambung waris hamid family...ogos sama ngan aina nnt tu..sempat raya dulu tu..raya awal bulan ogoskn...