About

Tuesday, March 26, 2013

.: orDeR baWaH ruMah :.

As salam...

ihiks.. tajuk lain macam je ye..
order bawah rumah?
means, kedai kat bawah rumah ni..

sekarang Alhamdulillah kedai makan, kedai runcit dah bukak
kat perumahan mama ni..
unit bawah sekali..

setelah sekian lama, menetap kat Bukit Jalil ni..
baru sekarang kemudahan ni di rasa..
dah best lagi, sekarang kedai SpeedMart99 pun dah di bukak, dekat2x sini..
sonang sket, kalau terdesak nak beli susu anak ke pampers ke..
or barangan runcit yang lain.. SpeedMart99 ok jugak harga barangan dia..

**********

upss melalut ke lain pulak..
back to tajuk..
setelah sekian lama, kewujudan kedai makan kat perumahan ni
baru2 ni, baru la nak merasa masakan dia..
kebetulan hari tu mama puasa
taktau nak makan apa..
suruh en abah order situ je..

ok jugak la, rasa dan harga nya..
menu mama : nasi goreng ikan masin
(sebab kadang2x balik kerja, sementara tunggu lif tu, terhidu2 je kewangian nasi goreng ikan masin ni..tergugat iman makan..hee.. sedap..)

menu mama dah selamat masuk perut..
time si abah makan, tetiba rasa nak snap..hehe..
menu si abah : nasi goreng, daging merah.. ^_^


ini ulaman dri rumah sendiri.. en abah memang suka..

adik yg kuat 'mengecek' kalau tengok orang makan..

si abang layan diri main mainan.. ^_^
p/s belum habis puasa gantii...apa daa.. =P

10 comments:

maria firdz said...

owh.. ingt apa lah yg order bwh rumah td.. hee...

♥cikmOt♥ said...

sedap nye kak...lapo pulak rasa ni

wana wazm said...

nmpak mcam sdap plak. hehe.
btw , nak tahu cara dapatkan kesihatan dengan lebih baik ?
baca sini ,
http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/03/buang-toksin-dari-badan-anda-untuk.html

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Sedap jer tgk nasi goreng daging merah tu...
samalah hubby lily tu suka makan ulam ulaman...

Liza said...

Senang la bila ada kemudahan kan?

Nafira usof said...

huhuhu..sedapnye~ terliur dah~

Nad MamaZN said...

Senang la skrg kedai makan pun dah ada
Time saya p aritu ada kedai runcit jek :)

Iela Fazielah said...

SENANGNYER..BL BWH RUMAH JE...

Imah Dinor said...

wah senang la klu kami p tetiba leh order ja dr bwhkn...kita dah habis puasa ganti...yes....he..

Izan Ishak said...

ohhh... order dari kedai kat bawah rupanya... ingatkan apa tadi. kalau kami pulak kat rumah sewa sblm ni...order kat belakang rumah je. ehhh... sbnrnya kedai mkn tu yg mengadap ke jln besar.