About

Tuesday, March 19, 2013

.: MaKan & soPing duLu sbLm baLik :.

As salam..

sambung lagi cerita pasal di KK
(Kuala kangso ye bukan Kota kinabalu..hee..)

setelah sesi jalan2x dan melawat sekitar kawasan KK..
kakak & BIL minta diri balik dulu..
sebab BIL nak masuk kerja..
(sangat berterima kasih pada dia sebab sudi temankan kami bawak jalan2x walau kesuntukan masa..)

kemudian kami tidak terus balik KL
singgah makan dulu di area pasar pagi..
time tu, hampir jam 1 tengahari..
sedang elok la isi perut dulu sebelum berangkat balik..

mama.. pilih Laksa..  =P.. tak sudah2x laksa dia..
abang arif.. semestinya dengan menu nasi ayamnya..
si abah.. cuma mee rojak, then ditambah pulak dengan 1 menu lagi, pasemboq.. ^_^
adik?.. tumpang2x menu kami jer.. hehe~


laksa ni kosong betul rupa dia.. tapi rasa dia ok jugak la.. sedap..



selesai makan..
jalan-jalan lagi..
masih dalam kawasan yang sama..
pasar pagi.. singgah gerai2x cenderahati..
apa lagi... mana yang berkenan di hati, ambil saja.. ^_^
tapi cuma untuk diri sendiri dan kakakku di KL sana..
^_^


ok, selesai sudah kisahnya jalan2x di Kuala Kangsar..

masih aim nak jalan2x kalau berkesempatan bila balik kampung lagi nanti..
nak jalan2x ke Pekan Alor Setar..
bila singgah rumah kakak no. 3..
balik baru-baru ni tak sempat..huu~
nak melawat muzium padi, menara Alor Setar.. herm.. mana2x lagi yang boleh di terjah..
harap ada kesempatan nanti..In Shaa Allah..

Sekian~

10 comments:

Izan Ishak said...

nampak best pulak tgk nasi ayam abg arif tu... laparrrr!

Nad MamaZN said...

In shaa Allah sampai masanya nnt :)

nens cellection said...

uniknya kereta kayu tu..x sambar satu buat abg aidil..hehe

ieda immi said...

bestnya ...
bila tgk laksa pinang tuu sedap lakk
padahal baru je makan last 2 weeks huhuh

MrS. F!zA said...

penah pgi kuala kangsar msa rombongan skolah ja..sekolah rendah plk tu..hahaha.. pegi labu sayung..

eh sedapnya lahai laksa tu tp kita ikut pntang org utara pntang setahun..sabau jelah..

eima said...

aku org gunung pun tak penah pi muzium padi tau k.ina ...hahahha

sila la pergi ...ai nengok gambo mu je kak ...hihi

pi la panjat gunung keriang sekali kak ... berst jugak tp penat ...huhu

~aSHa~ said...

jalan2 cari makan...best tu

~Siti Hajar~ said...

Meh la jln2 kulim plk, blh singgah rmh kami ni, pastu blh km bwk p Pulau Aman, kita pekena seafood fresh, xpun kita tidur semalam dua kat resort situ, murah2 je...

Cho Zila said...

Kuala Kangsarpun der tempat menarikkan.. ingat nak balik kampung dan singgah sini jalan2...

Imah Dinor said...

kita sama selera mkn...nasi ayam n laksa kedah he...