About

Thursday, March 21, 2013

.: InTro : kaMi ke BaGaN LalaNg laGi ^_^ :.

As salam..

santai2x hujung minggu yang lalu2x..
(asyikla n3 tertunda, tak ingat dah weekend yang bila..hee..)
si abah ajak lepak di pantai.
keluar lewat sikit, pengajaran dari pengalaman lalu..
pergi awal, air belum pasang..hee~

so, pergi around 3 pm jugak rasanya..
sampai around 4 pm..lepak main laut, main pasir..
around 530 pm, dah naik ke darat..

lewat jugak sampai ke rumah semula..
sebab pergi meronda menuju ke Morib selepas solat Asar..
kesahnya saja2x meronda, rupa nya jauhnye lah..
pantai Bagan Lalang (dekat Gold Coast Sepang) nak ke Gold Coast Morib tu ye.. hee~

ok, tempek2x gambar as usual..
tuan blog ni, memang suka menyenap, asal ada kesempatan jer..
tapi tak pro-pro sampai sekarang.. =P


on the way, hujan lebat, ada lori terbalik, jem sedikit..
risau mulanya, takut tak dapat lepak tepi laut, sebab dalam perjalanan tu hujan..
tapi.. rupanya kat Bagan lalang, tak hujan pun..
panas jer.. cuaca sangat baik..lega....~

si abang yang mamai, tertidur sepanjang perjalanan dalam kereta..

khemah siap dipasang~
si adik, dalam kereta tak tidur..
sampai2x lagilah, tak layan duduk diam langsung..
terus mengexplore sana sini..
adik... adik...








itulah kerja dia..
suka mengutip apa je yang ada di persekitaran..
haih la adik.. ini nasib je tak masuk mulut..
dia gemar, 'merasa' apa je di alam sekeliling..haih~

si abang dah siap bawak 'bekal' menuju ke tepian pantai
bekal, mainan pasir dia la.. apa lagi..
suka bukan main lagi, bab main pasir ni..



adik...teruja sama..
next n3 sambung lagi aktiviti mereka.. hee~

..to be continue..

8 comments:

mamaRIFQY said...

best2..weekend yang best kalo pegi picnic kan? weekend ni nampak gayanyer ku duk umah je..sbb husband ade job wedding !huhuh..melangut kat umah je laa

Nad MamaZN said...

Morib ngan bagan lalang bleh thn gak jauhnye...

♥cikmOt♥ said...

kak ieyna dah jadi cam saya dah...suka snap sana snap sini...semua moment nak disnap...nak dirakamkan...

btw nice picture la kak...

nens cellection said...

wahh..syokknyerr..siap pasang khemahh..best2!

Masya said...

takpalah snap² tu kan hobi... kat blogger, sy pun suka amik gambar jugak.. walaupun bukan pro sgt hihihihi ....

Izan Ishak said...

eina... selagi ada peluang snap ajelah pic utk kenangan bila anak2 dah besar nnti kan.

sejujurnya izan tak pernah sampai bagan lalang walaupun nama je anak jati selangor. biasa singgah kat morib tu jelah. mmg jauh pun jaraknya bagan lalang n morib tu.

Izan Ishak said...

harap2 rumah eina cepat siap. mesti tak sabar nak duduk rumah sendiri kan. tapi tulah.. bila lambat progressnya, byk benda yg akan rosak dlm masa yg sama.

Imah Dinor said...

bestnya lepak2 tepi pantai...