About

Thursday, March 28, 2013

.: haDiri maJLis KenDuri kahWiN :.

As salam..
******* 28.03.2013*******
Genap usianya, si adik akeem 1 tahun 3 bulan...
Isnin lalu pergi checkup, beratnya naik sedikit..
Cuma 9.3kg.. kecik molek si adik..
Masih diaras bawah sedikit dari garisan aras sederhana..
Belum masuk garisan kuning.. kira ok la tu..
Sesuai dengan ketinggian dia yang tak seberapa
Tinggi si adik 78cm cuma..

Apa yang si adik dapat sempena 1tahun 3 bulan?
Semalam petang dapat habuan dalam kereta..
Duduk tak diam, terjatuh dan bibir pecah berdarah..
Menangis sekejap.. lepas tu dah lupa..
Bibir dah melecet, kulit terkoyak ..kasihan..
Seriau mama tengok, tapi adik steady je..
Adik.. adik...
Kamu kan....
**********

Ok back to the tittle... :-)

Sabtu minggu lalu-lalu, 16.03.13..
hadiri majlis kenduri kahwin sepupu sebelah abah..
Majlis berlangsung di Dewan UPM..ntah dewan apa..
lupa =P

SelaMat penganTin baRu buat Mereka~
tema : merah - hitam

majlisnya simple, tak ada pelamin, cuma makan beradab ^_^


kami yang datang.. my family n PIL.. + sedara Johor yang semeja

tuan belog yang kian 'mengembang' =P

MIL n akeem di pangkuan mak ucu nye

bertukar tangan ke mak ngah nye pulak.. ^_^.. lega la mak dia, boleh makan dengan aman..


ni la kerja bebudak.. lari sana sini.. baik adik, baik abang, baik kakak2 sepupunya.. sama je.. budak2 kan..

en abah yang simple~
penat ooo memantau si adik ni..
lari ligat macam lipas kudung..
jap ke sini, jap ke situ..
jap hilang menonong nak terkam wayar2 set orang yang sedang berkaraoke..
aduyai.. fenaat...

last2 kena kendong dek abahnye..
 dah tu je le nak cerita..

lepas dari kenduri ni
terus balik rumah bukit jalil..
petang, si abah bawak PIL pergi IKEA
(SIL mencari sesuatu di sana)
mama tak ikut, si adik tidur + mama nak masak untuk makan malam..
kalau ikut karang.. balik confirm tak larat + dah lewat kan.. ^_^

masakan mama malam tu :
Tomyam Campur - Siakap Masak 3 rasa - Sayur Kobis
cukup la tu.. =P

jam 8 lbh diorang  balik, dah siap boleh makan..

Sekian ~

8 comments:

LiLy @ MaMaQiStInA said...

selamat pengantin baru buat pengantin...moga kekal bahagia till Jannah...

hehe.. Adik2 kena dukung baru diam ye.. :-)

nens cellection said...

nens suka bila kenduri buat dlm dewan..sbb senang nk tgk anak2..xyah bimbang kereta lalu lalang..pastu xla panaskan..;)

ieda immi said...

skrg nie majlis kawin banyak yg simple2 kan .. kalau buat kat rumah barulah dpt nak buat pelamin .. tapi biula buat didewan .. mgkin agak terhad ..
macam sedara akak sebelah sini mcm tu juga .. bila kawian di dewan je semua buat pelamin makan beradap aje .. ;)

Orked said...

alaa...kesiannya dia..tu la dia budak2kan..

Anak saya pun same 1 thn 6 bln baru je 9.6kg..lagi la skag cuma nk direct BF je..nmpk kecik je dah..

ch@ said...

kenduri dlm dewan tak letih sangat nak pantau. sebab mostly masih nampak dan byk ruang berlari. kenduri di rumah, struggle.

RiEda96 said...

biasa musim kenduri la ni.. jenoh atoq umah.. hihi..

sue zainun said...

kecik molek tapi ligat yer..xpe janji sihat..:)

Imah Dinor said...

dah lama xmkn kenduri kawin..em..sabtu ni ada jemputan kenduri mak sedara abg din d s.alam so...ambik cuti la alang2 leh bwk budak2 posing2....