About

Thursday, March 7, 2013

.: day5@Kg : ke LaDang aNgguR :.


As salam..
 
selang seli cerita masa balik kampung lalu..
terus ke day 5 dulu.. ^_^
 
excited nak ke Ladang Anggur
terletak di Tasik Beris, SIk Kedah..
 
yeees, dekat saja dengan rumah mak di kampung..
15-20 minit sampai la..
haih..rugi sungguh, dah lama kewujudan ia, baru ni berkesempatan singgah di sana =P
apa daa..hehe
 
apapun masih belum terlewat..
seronok tengok pokok anggur menjalar di depan mata ^_^
 
layan gambar, macam biasa la..
 
kawan baik semasa di kampung, abang radhi (2 pupu arif)

rombongan kami.. my family, tok kedah, dan anak2 sedara sepupu.. (semua nampak pepel jer kebetulan..^_^)

di pintu depan ^_^

kami~ ^_^
si adik akeem lak, yakyak... pergi uruskan dia dulu..ngee~
 



 
jom masuk..
bayaran masuk dikenakan : RM6 dewasa, RM 2 kanak-kanak
 
jom terjahhhh...
masih muda~

uuik...lazatnye nampak..hee~





geram tengok.. tengok jerlah, tak boleh petik..huu~

adik teruja jugak.. teruja jalan sana sini..wuu...

dah kena tangkap mama.. sibuk nak mengutip..haih~

sentuh je ye abahnye.. no petik-petik..
rehat jap.. sebab hujan turun lebat seketika..huu~
 
tok kedah @mak mama lah ^_^ * k.long nazirah.. kebetulan dia balik cuti sem (UTM)

adik klong nazirah, halimah.. boleh la tengok-tengokkan hakeem yang kuat berjalan tu..ngee~


coobaan menyentuh si adik akeem... ^_^

baca sign tu dikkk...hehe~
snap punya snap.. bateri kong la pulak..
halamak...
tak sempat nak snap pic kt tasik...
huu~
apapun ada je kenangan kt tasik tu..
next stori mori..
cantik tempat ni.. ^_^
 
dah habis modal nak bergambar sebab bateri dah kong..
kita jalan balik la ye.. ^_^
 
 
p.s ramai jugak pengunjung ke sini.. menarik, tasiknya cantik..luas pemandangan~ 

7 comments:

Nens Collection said...

hai kak..lama sy x jenguk sini..hehe..x curik2 ngapp ke sebijik kak?..hahaha...

manis x buah anggur mesia?..

Sura Mohd said...

kalau dpt petik lagi syokkan..

~Siti Hajar~ said...

Km hrtu p makan kat tasek tu la...best tp panas..

::NureeN:: said...

wahhh... nmpk best sgt..
nureen tak pernah smpi lagik...
nak jugak la terjah bila2 free

Masya said...

boleh petik ke anggur tu.... kemain lebar senyum abang long...

Imah Dinor said...

bestkn tempat ni...

Izan Ishak said...

dekat betul dgn rumah mak eina tu. tapi kan best kalau dpt petik2 kan. takde ke yg jual dah di pack ke?