About

Tuesday, March 12, 2013

.: day4@Kg : ke RumaH kaKak :.

As salam..

meh sambung lagi cerita balik kampung..
alaaaahai takkan habis cerita selagi stok gambar masih ada =P

baru-baru ni dah buat n3 pasal hidangan semasa di rumah kakak ni..
kali ni, saja je tempek pic yang sesaja snap..
aktiviti adik abang... seronok sebab ada kawan, dapat jumpa sepupu2x..
dan sepupu2x melayan je kan..
mengusik pun ada, hehe..

lokasi : Bukit Payung, alor setar Kedah..
rumah kakak mama no.3, Kak Chek ^_^

pergi hari Khamis, Jumaat pagi balik rumah Tok Kedah semula..
bermalam di sana, puas hati sikit..
sempat si mama belajar sekali lagi, teknik yang betul nak buat leher baju melayu..
hope dapat buat sendiri, leher baju melayu suami dan anak2x tahun ni..
last year, leher baju pos kat kakak mama ni, suruh dia jahitkan..
leher je la.. lelain part, mama buat sendiri..

okeh, sambung semula..
eh..sambung tempek gambar jelah..
buat kenang kenangan... ^_^

adik yang riang ria.. dapat pegang kayu lagi sukaa..
lepas bebas..lagilah suka..




amboi, baik punya lepak dik... =P
abang arif sampai tak berbaju..
layan main ball...suka sangat dia..

depan tu, rumah mak mertua kakak mama..rumah depa berdepan je..senang.. ^_^

haa.. ini rumah kakak .. bestnyelah rumah kat kampung..luas halaman..^_^


lepas tu, selingan main game pulak..
arif redha kan je kakak sepupu pinjam sekejap..


adik pun, sukaa.. ini pic baru sampai sebenarnya..
akeem dan kak yong..



sama mantap arif dan abang saniy ni..hehe~

kecoh arif, jumpa binatang ni..
mama panggil ni 'pokka' ^_^

malamnye..
lena je tidur masing-masing..
dah penat seharian bermain siangnya..

arif bertopeng ..
balik dari sini, bawak balik ole-ole..
gadget untuk kerja menjahit mama..yeaa !

nanti2lah share sini..

sekian... ^_^

8 comments:

nens cellection said...

hehe..bagus kan pandai menjahit..nens suka..tp umah sempit..xleh nk berkreativiti sgt..hehe

naseb suami nens suka leher baju kurung jek..senang citer, leher cekak musang mmg nens x pandai buat pon..haha

Lily@MamaZaraZareef said...

canteknya halaman umah ni..luas, bersih..mane x seronok bdk2 dtg main kan..:-)

Nad MamaZN said...

Bestnye kak...
Luas btul laman!

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bestnya..laman luas best anak2 bermain

Nafira usof said...

memang sonok kan duk kampung.. kawasan main luas jer..
nak biar anak2 main kat luar rumah pon rasa selamat jer.

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye duk kampungkan....
luasnya halaman rumah....bebas untuk anak2 bermain...

ch@ said...

halaman rmh kampung mmg letih kalau pusing main. rasa tak cukup kaki pun ada.

Imah Dinor said...

mmg best suasana kg....