About

Monday, March 11, 2013

.: day1@Kg : meMbuaT & berMaiN layaNg-layaNg :.

As salam...

flashback tak sudah..cerita lama..hehe~
cuti CNY lalu.. day1@kampung...

arif beraktiviti dengan 'abang-abang' di kampung..
belajar buat layang-layang dan kemudian bermain layang-layang..
happy la dia.. tak ingat nak balik rumah..

belajar buat layang-layang kat rumah sepupu mama@ bapa saudara sepupu arif la..
(belakang rumah tok kedah ja.. dekat sgt..)

layan je, si abah yang rajin menyenap.. ^_^
mama dan akeem tak join pun...


amboi arif..nak belajar duduk atas kerusi pulak..macamana gaya tu..hee~
dia je budak kecik..
apapun layan je si abang-abang tu.. ^_^

dah siap layang-layang..jom main..


uuik,..selingan..anak ayam belaan 2 pupu arif, abang radhi..
nama ayam ni, cerdik..seingat mama la.. ^_^


layang-layang arif tak sempat buat pun..
so, mula la bawa keluar dia punya..
ready made..hehe... ada simpan dalam kereta..
boleh la join main dengan 'abang-abang'..



happy betul dia..kat kampung, lapang sikit, nak main layang-layang..
elok ada angin..best la main...


budak bandar sesekali balik kampung..
jadi la budak kampung jugak... ^_^

melayan aktiviti di kampung..
memang best, tak cukup setakad cuti 2,3 hari..
wajib hampir seminggu..
baru puas hati..

setuju? ^_^

itu je kisahnya aktiviti @day 1 di kampung, negeri Kedah jelapang padi...

12 comments:

nens cellection said...

hehe..bestnyer buat wau..teringat arwah abg long nens,sgt terrer buat wau bulan..;)

RiEda96 said...

setuju... mana puaih dok kampung sat2... seminggu tu pun belum tentu puaih kalau ida la.. ahaha.. kita pun sama naik dgn anak2 seghudup seghadap kat kampung.. mak ai.. wak kuaq sleng la sikit.. ahaha.. happy jer nampak arif tu..huhu.. badan bulat.. rasa nak peluk2 ja badan dia tu..

Nad MamaZN said...

Baru merasa main kat laman kg kan
Zakwan pun gitu jugak
Hehe

Nafira usof said...

sonok kan duk kampung..
mcm2 xtvt boleh buat..
anak2 pon sonok jer sesekali balik kampung~

eB said...

bestnyer ader kmpg yer... kg kami kat ipoh dlm tmn... hu3

ieda immi said...

wahhh tudiaaa
syok betul suasana tuu
bukan main si kecik tuu ;)

Izan Ishak said...

tiba2 rindu nak balik kampung tau eina. syok betul tgk adik main layang2 tu. rajin abang2 tu melayan.

nieda said...

Setuju...balik kg x cukup 3-4 hari..seminggu baru best..mcm2 aktiviti blh wat

Ismaliana Sulaiman said...

t'ingat plak zaman kanak2 riang dulu masa dok kat kampung... :) buat layang2 guna suratkhabar n lidi..sudahnya layang2 x dapat terbang tinggi..menjunam je ke tanah heheheee...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

seronok betul abang long...

Rafshila Romli said...

Memang kalau blk kmpung wajib seminggu... Balik baling tapi seminggu pun cam x cukup kan... seronok tengok abg n adik main2

Imah Dinor said...

dah lama xbuat wau sendiri.....